Jól belehúzott a Barca

Hát akkor Barceona. tiki-taka, MSN, adóparadicsom, mes qué un kurvaanyja. Jól belehúztak. Mármint ők.

de még milyen cruel

Essünk túl a tájékoztató jellegű tényeken: eddig öt párharcban összesen kilenc meccset játszottunk a Barcelonával, ezekből hármat megnyertünk, kettőn döntetlen született, négyet elveszítettünk. Az oda-visszavágós párharcokat tekintve döntetlen az állás, kétszer a Juve (1970, Vásárvárosok Kupája, 2. forduló ill. 2003, Bajnokok Ligája, negyeddöntő), kétszer a Barca (1991, KEK-elődöntő, ill. 1986, BEK-negyeddöntő) jutott tovább. És még ott van ugye az elveszített berlini finálé 2015-ből.

Célszerű lenne a két évvel ezelőtti döntőből kiindulni, hiszen mindkét csapatban rengeteg olyan játékos szerepel idén, akik ott voltak Berlinben is, de egyrészt rengeteg dolog történt mindkét oldalon 2015 óta, másrészt ki a faszt érdekel mindez, ha egyszer beszélhetünk minden idők egy legheroikusabb továbbjutásáról is?!

Ha párhuzam kell, tessék: 2003-ban is a negyeddöntőben találkozott a két csapat. Ja, és a mi kapunkat már akkor is Buffon védte, a Barcába meg Torinóban csereként, Barcelonában kezdőként játszott a mostani edző, Luis Enrique.

Az odavágón Montero életében először nem úgy közelített a labdához, mintha haragudna rá, és az Alex ollózása utáni kipattanót higgadtan sarabolta be a hosszú filóba. Dina általában féltő gonddal korbácsol meg, életében egyszer ütött csak dühből: amikor bevallottam neki, hogy én utáltam Monterót. Elég az hozzá, hogy az ő béna becsúszásáról pattant Gigi kapujába a Barca egyenlítése a második félidőben.

Jaj, gól!

Nem a legjobb helyzetből vártuk a visszavágót, amit Lippi azzal reagált le, hogy Tudor helyett Di Vaiót nevezte a kezdőbe. Iszonyatosan feszült meccs volt, tartottak egymástól a csapatok, ezért minden helyzetre jutott legalább két köztörvényes kereteket feszegető fault is. Overmars sebességét csak szemmel tudta követni Zambrotta és Montero, akik mindketten gyorsan besárgultak. Di Vaio nagy helyzetben csúszott el, majd érkezett Nedved, aki balról középre kígyózva a rövidbe bombázott. Pár perccel később volt egy sírva recskázós lövése is, amit Bonano nagy nehezen kitenyerelt.

Miután nyomás alá kerültünk, a Barca Xavi góljával egyenlített, és ha ez nem lett volna elég, Davidsot kiállította a játékvezető. Rászolgált, sőt mákja volt, hogy eddig is a pályán maradhatott, de végül kiderült, hogy ez nem sokat számított.

Innentől a kétségbeesett védekezés vette át a főszerepet, no meg persze Buffon, aki sorra mutatta be a bravúrokat. A Barca nagyon nem akart 11-eseket rúgni, és a hosszabbítást is végigtámadta, ám nem sokkal a büntetők előtt Birindelli elnyargalt a jobb oldalon, pontosan centerezett, Zalazseta meg úgy passzolt a kapuba, mintha egy edzésen lett volna.

Itt egy kis apró!

Ha jól kiörömködtük magunkat, akkor most szálljunk vissza a földre egy kicsit.

A Barca történelmet írva jutott tovább a PSG ellen, és bár ehhez kellett a franciák apró pöcse, és jó nagy adat szerencse is Barcelonában, azért a Messi-Suárez-Neymar hármastól némi joggal féltjük a nem különösebben gyors, korosodó védelmünket.

Kérdéses továbbá, hogy a masszív dominanciára építő 4-2-3-1 hogy működik majd egy olyan csapat ellen, amely szintén a játék uralására tör, de azért a középpálya miat nem vagyunk kétségbeesve. Busquets ugyanis eltiltott, Iniesta idén többet volt sérült, mint nem, Rakitic és Arda Turan meg leginkább kiegészítő ember kellene, hogy legyen. Nem kizárt, hogy a Juve ellen Mascheranót feltolja a középpályára Luis Enrique, hogy szarni is elkísérje Dybalát, márpedig nekünk ő nagyon kell a labdakihozatalokhoz is. Ez, vagy bárki, aki Dybalát fogja, lesz a kulcspárharc.

Külön fasza, hogy Torinóban kezdünk, ahol muszáj lenne megalapozni a továbbjutást, mert Barcelonában vélhetően 12 ellenféllel nézünk majd szembe.

∗ Azt tudtátok, hogy Darti egyszer felgyújtott egy nyugdíjas otthont csak azért, hogy az égő házból kimenthesse az öregeket? És mindenkit ki is mentett! Ilyen remek fickó ez!

 • Pingback: Jól belehúzott a Barca | Zongoracipelő()

 • Tonhalacska

  Libabőrös lettem, ahogy 2003-ról olvastam ….zmeg!

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Sokminden eszembe jutott erről a posztról:
  -MONTERO 😀 Az egyik legnagyobb. Ő és Davids volt az, akik elől szó nélkül elfutnék, ha megharagudnának rám. 😀 Most van helytte KILLini, akinek biztosan belecsapott a fájdalom a vállába a sorsoláskor. Csak legyen nála kereszt és fokhagyma.
  -Még mindig emlékszem a Barca elleni meccsekre. Zalayeta a csodacsere, aki egyébként a Realt is lenyomta két évvel később…
  -azért a BL-döntős 11 kezdő + 7 padosból mindössze 6-an maradtak meg a Juvénál, ha jól számoltam. (A 6-ból elvileg KETTEN vannak (Buffon és Bonu), akik biztosan kezdenek, ha nem sérültek. Szóval én nem sokat tudnék abból a meccsből következtetni.
  -viszont az egyik barcás átállt hozzánk, ez azért jelenthet valamit 🙂
  -ne olvasson senki barcás oldalakat, sok helyen sima továbbjutásról beszélnek a Juve ellen…
  -a sorsolás előtti megérzésem az volt, hogy Juve-Dortmund és Real-Atletico elődöntő lesz. Ez simán összejöhet. 🙂
  -nézzük a jó oldalát: ha továbbmegyünk, kaphatunk könnyebb ellenfelet is 🙂

 • juuvee

  Ez legalább akkora szopás, mint tavaly a Bayern, de nincs mit tenni, ha meg akarjuk nyerni a bl-t, akkor mindenkit meg kell verni. Viszont ha ez a negyeddöntő meglesz, akkor úgy fognak félni tőlünk , mint a tűztől.

  Szerintem egyébként a túloldalon sem örülnek nekünk(mármint nem a díszmesszik, hanem aki ért is focihoz), mert ha valakinek nehéz gólt lőni, azok mi vagyunk.

 • Gábor Gerencsér

  Most jó még őket letudni. 3 fronton izzadnak, nyögvenyelősen. Mi is 3 frontosok vagyunk de mennyivel más ez. Nyugodt 8 pont a bajnokságba, két könnyebb bl meccs és a kupában sem fossuk össze magunk az afrika ifitől 😃.
  Nincs jobboldaluk, tehát Sándor és Szuper Márió hülyét csinál belőlük. A védelmük ahogy van fos. Busquets nélkül nem láttam még idén jól védekezni őket. Higany, Dybala és Pumukli fossá alázza őket. Neymarból ha van aki fel tud készülni az Dani. Suarezt most Giorgi fogja megkóstolni, sőt megeszi, ha mást nem az idegeit😊. Messi annyira formán kívül van, hogy saját szurkolói is kikezdték. Szóval ezek tükrében én őket vártam 🙆😊👌

 • Gábor Gerencsér

  Kicsit off: Nem lehet, hogy csinálnak egy tipmisztikus feketeló döntőt. Leicester-Monakot gazdag angliai urak biztos megtették már 2 évvel ezelőtt. 😊 milyen lenne ha Leicester a bajnoki hihetetlen csoda után itt is csodát művelne? Volt anno egy Porto siker, nem is olyan régen amire senki nem fogadott.

 • daneeka34

  2003 óta nem voltam MSN-en

 • Jumpman23

  Nagyon jo kis párharcra van kilátás. Szerintem ez a Barca nem az a szint, akivel két éve a döntőben találkoztunk. Csapatként es egyénileg is gyengébbek. Nem gyengék, gyengébbek. Idén azonban sokszor nem képesek összeállni fontos meccsekre sem, azok a bajnokik, amik 2 éve gólhengeres sima meccset jelentettek, gyakran most szenvedős nekik. Jól érzi LE is hogy kell nekik a vérfrissítés, mert több van a keretben. A PSG elleni két meccset nem venném kiinduló alapnak, nem lesz még egy ilyen hektikus párharcuk. En orulok neki, hogy ugy állunk ki a mindenki kis kedvence ellen, hogy nem kell összecsinálni magunkat. Nem tudok jósolni, hogy mi lesz, de bízok a továbbjutásban.

 • Tribbiani

  Talán (ismétlem TALÁN), a Barca-elleni két meccs lesz a szezonban az a két meccs, ahol az ellenfél beíveléseinél nem kell kihordanom lábon stroke-ok tömkelegét.

 • juuvee

  Egyébként 2003-ban mi voltunk az esélyesek, most azért ezt nem lehet kijelenteni.Ezt persze nem úgy kell érteni, hogy esélytelenek vagyunk, mert azok biztos nem!

 • Pideon20

  Épp egy ilyen önbizalomnövelő sorsolás kellett ahhoz, hogy a fiúk végre elkezdjék komolyan venni a szezont. A Barszácskára nem lehet olyan lagymatag töcsköléssel felkészülni, mint amit az utóbbi meccsek egy-egy félidejében láttunk. Remélem Allegri és a játékosok is megtanulták a bajor leckét, ahol a továbbjutás az otthoni meccs első félidős mentális blokkja és az idegenbeli utolsó negyedóra mentális összeomlása miatt ment el. A következő hetekben remélem bemutatják, hogy képesek 90 percig fejben is az ellenfél fölé nőni.
  A Montero-t érintő komment miatt követelem a tagdíj csökkentését.

 • bombahoppa

  Egyértelműen több esélyem van most, mint 2003-ban, hiszen akkor még nem ismertem Bianka nénit. Ez az erkölcsi piedesztál erősbíti lelkem, keblem áhítattól és egészséges kevélységtől dagad. Glázer Bozsó után szabadon:
  Azóta is hőn szeretett kabalám,
  a zebra, ha nem katalán,
  Fortuna mellénk állt ma talán,
  Most majd mi adunk hat anál.

  • humorpalanta

   Bombahoppára mikor lehet már szavazni?

  • Gyurexx

   Kezdeményezzünk népszavazást, hogy lehessen bombahoppára szavazni. Sőt! Kezdeményezzünk népszavazást magáról bombahoppáról. Mondjuk lehetne: Ön szerint bombahoppa?
   1 bombahoppa
   2 nem bombahoppa
   X de

  • bombahoppa

   Ennyi szép szó után már nem csak a keblem dagad. Köszönöm. Ne feledjétek, ez a poszt nem jöhetett volna létre, ha nem vagytok Ti. Szavazni is Ti fogtok.

  • Az_Isteni_Pavel

   Népszavazás??? Azt hittem az ilyen isten káromló és társadalmilag elavult szavakat a szerkesztők betiltották egész Magyarországon és a kimondásáért analizálás jár extra csípős üveg szilánkos vazelinnel???

  • Gyurexx

   Hmmm… (remélem személyesen beni fogja végrehajtani) v

  • bombahoppa

   Kihagytad a tövis koronát, a szögesdrótos vibrátort és a kärcheres száraz-nedves ipari porszívós, nagynyomású mosós fertőtlenítést. Előtte, utána.
   ISO:69000 minősítést vállalok. Referencia nincs. Viszont PC vagyok, preferenciám sincs.

 • atis123Juve

  Ez messze nem az a Barca mint, amelyiktől kikaptunk, ez nem is kérdés. Nem véletlen állnak úgy bajnokságban, ahogy. Az a 6-meg úgy összességében volt zseniális ha mögé nézünk egész mást látunk. Na meghát, a két meccs azt is jelentis, hogy nem leszünk kétszer olyan szarok mint a döntőben.

 • Preference

  Szerintem,ha az áprilisi tagdíjam késve fizetném be simán megvesztegethető lenne a játékvezető.

  • bombahoppa

   Most már fizethetsz 🙂

  • Preference

   Azt már régen elköltöttem.Kiválthatom,ha Rád szavazok?

  • bombahoppa

   A tagdíjat én is fizetem, a szerkesztők szedik, minden hímtagnak fizetnie kell.
   Természetesen külön köszönöm, ha rám szavazol.

 • Juventino

  Zalazseta, la Leggenda. Két évvel később a Realt is kilőtte hosszabbítás után, csak sajnos Capello volt az edzőnk és ezzel sem mentünk semmire a Liverpool ellen, pedig Cannavaro még gólt is fejelt.

  Mi az emberelőnyöket kapjuk sorra, a Barca a kamutizenegyeseket, ez így elsőre random lap- és tizenegyespárbajt sejtet. Az viszont egyre világosabb, hogy a tévés pénzekből élő UEFA igazi fejőstehene a Barca, minél tovább mennek a törpék, annál több közvetítési zseton üti a markukat, szóval tolják őket, ameddig lehet. Nem verhetetlen a Barca, de nagyon jónak kell lenni. Jobbnak, mint tavaly a Bayern ellen, és pláne jobbnak annál a szenvedésnél, amit a Porto ellen két felvonásban adtunk elő.