Mi. A. Fasz.

Mostanában gyakran ér bennünket az a vád, hogy nem írunk olyan gyakorisággal, mint hajdanán, amikor hetente 4-5 poszttal is jelentkeztünk. Ennek számos oka van, részint nem annyira érünk rá, mint 22 éve, a blog indulásakor. Be kell azt is vallanunk, hogy kicsit hiányzik a Népsportos kommuna, amikor őrült vicces trollkodásainkkal egész komoly háborúkat, népírtásokat tudtunk kiprovokálni (jó, túloztam, csak odáig jutottunk, hogy veréssel lettünk megfenyegetve). Ám az is komoly ok, hogy kevés olyan dolog történik a klub háza táján, ami kilendít minket a komfortzónánkból. A bajnokságban nyerünk, a középpálya szarságáról annyi helyen lamentálnak, hogy nem sok kedvünk van nekünk is rinyálni. A BL jelenleg az egyetlen érdekes, de most ott sincs semmi. Átigazolási híreket pedig lehet olvasni bárhol.

NA DE MOST MI TÖRTÉNT. ATYAÚRISTEN. A január 16-án történtek olyan szinten sokkolták szerkesztőségünket, hogy erről muszáj valahogy megemlékeznünk.

A Juventus új LOGÓT kapott. LOGÓT, bazmeg.

Amikor utoljára Torinóban jártunk, lefotóztam a Juventus komplexum egyik eligazító tábláját (kb az állt rajta, hogy balra Juve Museum, jobbra pedig Toalett). Ezt a képet megosztottam kis barátaimmal, azzal a kísérőszöveggel, hogy “Rá kellett jönnöm, hogy azért is vagyok Juventus-szurkoló, mert a Juvénak még az arculata is kurvajó. Imádom.”

A tipó, a színvilág, a kifinomult elegancia szerves részét képezte mindig is a Juventus arculatának. A fekete-fehér-sárga kombók, a letisztult vizuális világ önmagában egy csoda.

Egyszerűen szép. Szépen egyszerű.

Ehhez az arculathoz tartozik (tartozott) egy klubcímer, ami minden funkciót betöltött, amit egy focicsapat címerének be kell töltenie. Klubszínek, totemállat, tradíció.

Heraldikailag természetesen ez nem minősül címernek, hanem csak jelvénynek. De szerencsére egyszerű futballszurkolóként azért ezen nem verekszünk össze. A lényeg az, hogy a futballkluboknak címere van. Nézzünk egy párat; kezdjük mindjárt a Juventus címerekkel:

Csíkok, csillagok, zebra, bika, korona, fekete-fehér-sárga – a név kötelez, a hagyomány irányít

A Real Madrid:

Érdekesség: a korona használatát maga XIII. Alfonz király engedélyezte a királyi klub címerén. A korona szimbolikáját gondolom nem kell magyarázni.

Barcácska, Messicske:

1910 óta gyakorlatilag változatlan. Ránézünk, és tudjuk, hogy mi ez.

Andrea Agnelli tegnap elmondta, hogy már EGY ÉVE dolgoznak az új “logón”, amit a PIAC igényeinek megfelelően alakítottak ki.

Elnök úr, engedtessék meg, hogy megjegyezze a világ:

 • A futballkluboknak címere van.
 • A cégeknek logója.

Andrea Agnelli: “This new logo is a symbol of the Juventus way of living.”

Ha valóban ez a logó szimbolizálja a Juventus “életmódját”, akkor kurvanagy bajban vagyunk.

Ez a logó azt mondja: “Nyáron eladjuk Dybalát, mert a piacon ez egy jó üzlet”

A Real Madrid címere azt mondja: “Hozzánk jön nyáron Dybala, mert mi vagyunk a világ legnagyszerűbb klubja.”

Egy év alatt nem sikerült néhány kvalitatív és kvantitatív kutatást lerendezni? Nem volt senki, aki szólt, hogy “Srácok, a címer az maga az évszázados hagyomány, nem szokás egy szájbakúrt betűre lecserélni.”

Az új “logó” bemutatásához készült egy hangulatos promóciós film is. Felemelőnek szánt, (bár a szövegezéssel azért tudnék mit kezdeni), lendületes kis film. A végén pedig megjelenik ez a fos. Ez a J. Egy J.

Nem tette fel senki a kérdést, hogy ebből a J betűből hova lehet majd tovább menni? Elárulom: sehova. A J betű utáni következő címer újra a régi címerhez fog visszanyúlni. Egyszerűen nincs más út. Egy klub, amelyik nem a pénzével verseng, hanem azzal, hogy ő az Öreg Hölgy, La Fidanzata d’Italia, a klub, ahol mindenki érzi a Spirito Juvét, az energiát, a csapatba oltott győzelmet. Azt, hogy itt a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény mindig és mindenhol.

Ez a klub nem egy 1 év alatt “kifejlesztett” dizájn-J.

Ha körülnézünk a neten, egyetlen elismerő írást/véleményt sem találunk erről a rettenetről. Egyetlen egyet sem. Ha ti találtok, plz osszátok meg velünk. Elfogadhatatlan hiba, hogy bedobják ezt a szart, úgy, hogy meglepődnek a felháborodáson. Mert nyilván meglepődtek. És a nagy bulizás közben kirak a klub egy ilyen képet az instagramra (regramolták):

BLACK AND WHITE AND MORE ✌ #2beJUVENTUS

A photo posted by Juventus Football Club (@juventus) on Jan 16, 2017 at 1:57pm PST

Ha nem jelenne meg jól, kattintsatok. Nem tökéletes a taccs rendszer.

Egy ilyen képet hogy a faszomba engednek meg maguknak? Éppen dülöngélek a sokktól, hogy mi ez a logó, aztán egyszercsak megjelenik egy betépett hippi a szakadék pulóverében Dani Alves mellett (aki szintén elég mókásan néz ki, de ő legalább egy játékosunk, akitől ez elvárható). Agnelli ilyen hippikkel dolgozik az új logón? Ki a faszom az az ember ott? Mi történik itt? Komolyan érthetetlen. Mintha valami MLM-es goa buliban lennénk.

(Egyébként az a csöves kinézetű gyerek egy olasz rapper, igazán egzotikus vendég)

Jómagam (szerencsére) nem láttam a közvetítést, Tyler viszont igen: “De ettől függetlenül is kifejezetten kínos volt az esti rendezvény: a magából hülyét csináló Giorgio Morodert igazából senki nem értette. Mit keresett ott, mi a francot csinált, és ki nem szarja le Donna Summert?! Andrea Agnelli pedig lenyomott egy olyan bullshitet az új célcsoportokról (nők, millennials stb.), meg a jövőről, hogy a nézők csak zavartan nézelődtek jobbra-balra, hogy most mi van, egy elsős közgáz szemináriumon vagyunk, ahol az évfolyam hülyéje referál? A vendégek többsége zavartan téblábolt, köztük a láthatóan látványosan feszengő Buffonnal, akinek a véleménye elég nyilvánvaló volt. Amikor az új logó a nagy felhajtás és nagy szavak után megjelent, az olyan volt, mint amikor az ember kurvára rákészül a szarásra, úgy érzi, hogy ennek majd úgy kell lemászni a tetejéről – erre pár apró bogyócskán kívül nem sikerül semmit sem produkálni.”

És kitalálták az új logóhoz az új tipót is, hát az is óriási. Beszartok:

Aha. Megdobban a szívem. Ja, nem.

Ahogy egy twitterező találóan megjegyezte: vasárnap elvesztettünk egy meccset, hétfőn pedig az identitásunkat.

Fasza.

Ha a hírek igazak, akkor Elkann igencsak kint akarja látni Agnellit az elnöki székből, aki szerinte kellemetlenül viselkedik a klub élén (főleg a családi életét tekintve). Abban biztosak lehetünk, hogy ez a logóváltás nagy segítség neki a kitoloncoláshoz.

Szomorúak vagyunk.

Pirlo is not impressed

 

 

 • Pingback: Mi. A. Fasz. | Zongoracipelő()

 • sneco7

  Pont ugyanez fogalmazódott meg bennem mikor reggel felkelve végiggörgettem a híreket…csak bennem úgy manifesztálódott,hogy ezt tuti komolyan gondolják,mert viccnek durva…valaki nagyon be lehet állva már 1 éve folyamatosan és úgy dolgozik ott a székházban…de a legnagyobb barom,aki ezt engedélyezte….

 • Ipolyi-Keller Zsolt

  Szégyenlem magamat a klubom miatt… Ahogyan már máshol is írtam: Annak a csapatnak, amelyik nem tiszteli a múltját, nem lehet jövője. Teljes mértékig egyet értek azzal, hogy az identitásunkat veszítettük el most ezzel. És egyáltalán nem hiszem, hogy ezzel a váltással bármit is nyer a klub. Nehezn tudom leképzelni, hogy majd kilóméteres sorok lesznek a JuveStore-ok előtt, hogy mindenki lecserélje az új logo-ra a CÍMERES mezét.

  Amikor Angelli helyzetének megingásáról olvastam, azt hittem csak vicc. De most már én is támogatnám, hogy egy ilyen ballépés után menjen. Jöhet helyette Nedved.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  A véleményemet már leírtam az előző posztban. De van még!!!!!jabizony!!!
  Én már az előző címerrel is úgy voltam, hogy olyan “olcsó”, “eldobható” jellegű lett. Mintha az aliexpressen akartam volna címert venni. Nekem a kedvencem a 90-es években használt címer, az olyan “juvés”, igényes, szép, nem túl komplex és nem túl egyszerű. Annyira csíptem, hogy még magamra is tetováltattam….(na jó, nem tetoválás volt, csak egy felvarrható címer és nem rajtam volt, hanem a sapkámon, de ez most mellékes).
  Na de ez? Kinek akarnak ezzel tetszelegni? A csíkszeműeknek? A nőknek? A plázák ruhaboltjainak? Mer’ hogy nem a juvésoknak, az tuti. A címer szent. Tudom, ez ilyen konzervatív faszság, dehát én az vagyok. Az is.
  Bár ha jól belegondolunk, ez a címer olyan,mint a középpályánk az utóbbi időkben. Volt a régi (Nedveddel, előtte Zidane, Taccinardi, Davids….aztán jött az új, Pirlo, Pogba, Vidal….ma meg…Sturaro, Khedira….(jó, nyilván kicsit sarkítok).
  Ezen dolgoztak egy évig? Érthető, nekem is ennyi idő kellene, hogy eljussak egy ilyen eredményre. Az összes jó után.
  Na meg ez a bullshit marketinges szöveg, hogy: “This new logo is a symbol of the Juventus way of living.” A faszt. Ha egy kétfejű törpeuszkárt tettek volna a címerbe, akkor is ezt a sz*r szöveget tették volna mellé. (Tipikus marketing duma, értelmetlen szövegekkel.)
  Agnelli mondjon le!!! De ha nem, akkor is annak a fejét kellene ilyen formájúra gyúrni, aki ezt kitalálta. Már ha nem ilyen volt neki eddig…

 • humorpalanta

  Egyre kevésbé tudom támogatni Agnellit. Bazz, még Elkann betépve két kurváról lefordulva is jobbat talál ki, mint ez.
  Jöjjön Nedved és hozza vissza a mezén viselt logót 🙂
  Vagy lehetnének az ő hajtincsei a logónk, még az is jobb 😀
  Minden klubtulaj megőrül?

  Szerk: Amúgy nem tudom miért, de ez jut róla eszembe 😀
  http://i.imgur.com/L1rnxan.jpg

 • Preference

  Ha ezzel a fossal akarják elterelni a figyelmet a középpálya hiányairól akkor sikerült.Bár szerintem túltolták…..

 • bombahoppa

  Bocsánat, hogy túl liberális leszek ezen a fórumon, de én szeretem a Pöttyöst. Igaz, ez a logó nem pöttyös, de legalább nem is piros-fehér. Amiatt sokkal szomorúbb lennék, ha Ács Milánnak hívnának, na az lenne a depi, nem ez. A Tóth Inter még durvább lenne.

  Tágabb és szélesebb lesz a célközönség, hol itt a gond?

 • Nem értem

  J

 • atis123Juve

  Ezutan mehet Agnelli. Isten veled. Agyara ment a dubajozas a torok ribanccal. Ez a dzsihad roviditese?

 • Enslaver

  Már a Mancity új címerét is megmosolyogtam, sajnáltam is szerencsétlen szurkolókat. Erre pedig pont mi übereljük, negatív előjellel persze. Rájöttek az okosok, amikor meglátták a Mancy logóját, hogy “Jé (érted, J), lehet foscsi címert is kreálni, mutassuk meg a Citynek, hogy mi még enné is gagyibbat tudunk…” Nakéremszépen, itt az eredménye. Végül is, ha a játék nem megy, akkor legalább nem a király címerünket gyalázzuk meg…

  • atis123Juve

   Azért a man city az eggyel ezelőtti címerhez tért vissza. Azt nem is lehet egy lapon említeni ezzel a rettenettel.

 • de csöves szar :)))))))))

 • LeRoi10

  Leszögezem önmagában nem tetszik, hogy csak így, egyik napról a másikra eldobták a címerünket, de azért , hogy az identitásunkat is elvesztettük, azt nem hiszem. Ebbe az irányban halad a világ és klubcsapatként mi vagyunk az elsők akik ebbe beleálltunk. Ez lehet egy kurva nagy bukta de az is könnyen lehet, hogy 4 év múlva már ez lesz a természetes.
  Biztos vagyok benne, hogy majd megindul egy nagy kompenzációs kampány, ahol majd nagy öregek szar világítással, fekete-fehér videóban elmondják ez milyen jó. Mezbemutatásnál bemutatják, hogy micsoda jelmondatot hímeztek a mezre. A győzelem nem fontos hanem az jelent mindent stb…
  Agnelli körül valami nagyon nincs rendben mostanában. Nem szokták a családot csak úgy hátrahagyni egy ilyen ronda nőért. Az emberek nagy része Nedvedet követeli elnöknek. Mennyire lenne hiteles azok után, hogy most körbenyalta ezt az egészet?

 • nemvoktrendi

  Nyugi, a szép ezekben a címerekben az, hogy bármikor meg lehet őket változtatni, tehát vissza is lehet csinálni. Bevallom, hogy mint ellenszurkoló sokat nevettem ezen a “J” betűn. Bocsánat, de szerintem ritka nagy baromság! De azt is el kell ismerni, hogy az Agnelli család nem tegnap óta istápolja a Juvét, talán nekik szabad konstruktívan kezelni a csapathoz kötődő szimbólumokat is? Nem állítom, csak kérdezem. Mindenesetre szerintem minimum ironikus, hogy Milánóban mutatják be az új címert, amiből kivették Torino városának a címerét.

  Viszont elnézést, de nem tudom megállni, hogy ne fűzzek egy megjegyzést a cikkhez, konkrétan a Real Madridra vonatkozó részhez. Az akárhányadik Alfonz király nem a korona használatát engedélyezte, hanem megadta a klubnak a “Real”, magyarul a “Királyi” címet. Ez Spanyolországban egy hivatalos kitüntetés, amit különböző intézmények nyerhetnek el, lehet egy bélyegklub, egy múzeum, egy autószerelő műhely… Bárki és bármi, a lényeg, hogy kimagasló teljesítményt nyújtson a maga területén és a cím járuléka, hogy kitehetik a koronát is.

  Például az első fociklub, amelyik elnyerte ezt a kitüntetést a San Sebastián volt 1910-ben, jóval a Madrid előtt és azon nyomban meg is változtatták a nevüket Real Sociedadra, magyarul “Királyi Egyesületre”, Spanyolországban úgy is ismerik és emlegetik őket, hogy “Real”. Az évtizedek folyamán egy csomó csapat elnyerte ugyanezt a címet, nagyjából az összes klub, amelyiknek a címerében szerepel a korona: az Espanyol, a Betis, az Osasuna, a Deportivo, a Sporting és most hadd ne soroljam fel az összeset. A Madridnak egy hajszállal sincs több köze a királyhoz mint például a Mallorcának!

  Még egyszer elnézést a hosszú és nem igazán témába vágó kommentért, de annyi ostobaságot hordanak össze a magyar médiában a Real Madridról, hogy már idegesítő. Az egyik tévéadón egy önkéntes mérvadó azt magyarázta, hogy a Madrid a király csapata, amitől konkrétan kirázott a hideg. Ráadásul köztudott, hogy Fülöp király gyerekkora óta az Atlético de Madridnak szurkol, mert katonai gimnáziumban tanult és ott a katonáknál mindig is az Atleti volt az első.

  • atis123Juve

   Korrekt információkkal alá támasztott helyreigazítás mindig kell. Egyébként azzal azért a legtöbb ember tisztában van, aki egyszet is látott rendes listát a spanyol bajnokság csapatairól, hogy a fél Primiera Division “Real”.

  • nemvoktrendi

   Ráadásul a Madrid címerében anno elrejtettek egy apró kis fricskát is Franco tábornok rendszere ellen. Ha megnézed a címereiket, a harmincas években eltűnt a korona, mert a rövid életű spanyol köztársaság alatt tilos volt a királyi szimbólumok használata. Viszont megjelent egy átlós lila csík! Az a lila csík a spanyol köztársasági zászlóból lett átmentve, az a zászló piros, sárga és lila színű volt.

   Amikor Francoék megdöntötték a köztársaságot, a Madrid kidumálta a lila csíkot azzal, hogy ők ezzel Castilla tartomány előtt akarnak tisztelegni, de mindenki tudta, hogy ez hazugság. Azzal az átlós lila csíkkal a bukott köztársaságra emlékeztek és ezért volt gyakran lila a Madrid második szerelése is. Azóta viszont már ott is dolgoztak a marketinges fiúk/lányok és a csík néha már nem is volt lila, “megkékült”, de eredetileg akkor is onnan származik.

  • Dartagnanx

   Sorry, a Wikipediaról vettem, ott így írták: “At that time, King Alfonso XIII granted the club his royal patronage which came in the form of the title “Real Madrid,” meaning “Royal.” Thus, Alfonso’s crown was added to the crest and the club styled itself Real Madrid Club de Fútbol.”
   Ennél jobban nem is jártam utána (rám nem jellemző módon), mert sok jelentősége nincs a poszt szempontjából. De igazad van, nem pontos a megfogalmazás.

  • nemvoktrendi

   Én kérek elnézést, hiszen neked igazad van, a korona tényleg a királyt jelképezi és a Real is azt jelenti, hogy királyi. Nekem nem a poszttal volt bajom, csak ez az egész dolog a Madridról nagyon régen bosszant. Pedig nem is vagyok madridista, csak egy “fokozottan oldalági szimpatizáns”, elsősorban Puskás Öcsi emléke miatt. De amikor az “én Rómám” játszott ellenük, akkor simán elküldtem melegebb éghajlatra az egész fehér brigádot. 🙂

   De képzeld, hogy milyen idegesítő éveken keresztül hallgatni a médiában, hogy a “királyi klub”, meg “a Real”… Közben pedig te pontosan tudod, hogy a “Real” Spanyolországban nem is a Real Madrid, hanem a REAL SOCIEDAD!!! És akkor ehhez jönnek az önjelölt szakértők, akik összevissza beszélnek… Hangsúlyozom, nem a posztra gondolok, azzal semmi baj nincs, te csak felhoztad példának a címerüket és szerintem a példa nagyon is találó, keresve se találhattál volna jobbat. Gondolj csak bele, mennyit lehet beszélgetni erről a címerről!

 • consminor

  eddig Agnelli pártján voltam, mint vezető, de ez nálam is kibaszta a biztosítékot. ez az új logo önmagában véve még tetszene is. marketing szempontjából szerintem faszán mutatna a kölünböző tárgyakon, melegítőkön, a Juvestoreban vihetnék mint a cukrot. arra tök jól fel is lehetne használni. de ennyi, semmi több. akármennyire is próbálják mondani az ellenkezőjét, a címerünk az identitásunk és a (dicső) múltunk része, szent és sérthetetlen.

 • akkor most én egy cseppet szakmai szemmel:

  elsőre nem értem, hogy miért keveredik a logó és a címer fogalma (a klub ezt baszta el) címert meghagyva jó is lett volna ez brandépítő logónak (használható, variálható)

  viszont ha elkezdik kibontani, akkor észrevehető h a J betű bajnoki pajzsot ad ki, sőt maga a betűk is a pajzsból erednek

  amit viszont egyáltalán nem értek, hogy a picsába sikerült más betűtípussal kiírni a logó felé ill a coveren???

  személyesen: “logónak” baszottjó lenne, címert nem kiváltva

  • atis123Juve

   Melegítn rendben lenne. Sehol máshol.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Ha már brandet építünk, ne csak a türkmenisztáni hetero kisfiúkat szólítsuk meg, hanem azt az 1 milliárd katolikust is. Ezen ötletelve született meg ez a (kivételesen) nem lopott kép. https://uploads.disquscdn.com/images/e1dcac2eb67f514cb7ad44887b65b06f1bb3c491f93034672479dccdbe948959.jpg

  • Pavone10

   Király a kép, most már azt is tudjuk, hogy Jézus szedte szemöldökét …

 • bombahoppa

  Egyébként nézzétek meg a honlapot. Fel se tűnik. Ott van – mindenhol. Meg fogjátok SZOKNI. Nyáron már nem is beszéltek róla, csak veszitek a mörcsöt.

  Azért most nem a Serie B-ről beszélünk, jogosulatlan előnyszerzés, bíróküldés befolyásolása vádakkal, elvett szkudettókkal – éppen ellenkezőleg, ezentúl MINDIG itt lesz nekünk a pajzsocska.

  És most küldök egy I Phone-os szmájlit, vindózra. J

  • atis123Juve

   Faszt, ott is ocsmány. Mint egy elcseszett mázolmány. Egy elkent kókuszos süti, vagy egy elfolyó jégkrém. Vagy valami Oreó keksz darab.

 • atis123Juve

  Ez tetszik a legjobban. https://twitter.com/bleacherbible/status/821226764911316993/photo/1
  Forduljatok vissza, mindent elbasztunk!

  • Juventino

   Nekem meg az, hogy MILÁNÓBAN bemutatták az új Juve-logót. A DIVAT FŐVÁROSÁBAN, mert ugye a lényeg, hogy a célcsoportok tesztelése után trendy legyen, meg gondolom közösségimédia-kompatibilis. Röhejes az egész.

 • atis123Juve

  Lehet Buffon ezután még idén visszavonul.

 • atis123Juve

  Amúgy lehet csak a mostani mezek forgalmát akarják fellendíteni. Belengetik ezt aztán mindenki előrehozza a vásárlást, akinek valamikor is megfordult a fejében. Utána visszavonják.

 • Juventino

  Ehhez az egészhez csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy mindenki elmehet a jó avruk anyjába!

  Megszoktam már a huszoniksz év alatt, hogy nálunkfelénk nem divat a szentimentalizmus, itt egy Viallit CSK-ként úgy basztak ki Ravanellistül egy BL-győzelem után, hogy csak úgy csattant. Sebaj, előhúztunk a kalapból egy Vierit, akit aztán szintén kiárusítottunk, mert felfedeztünk egy Inzaghit. Őt nem adtuk el azonnal, meg is utáltam, mint a szart már a végére…

  Megszoktam azt is, hogy a vezetőség nem a szurkolók fejével gondolkozik, simán olyan sorcseréket hajtanak végre rendszeresen, amilyen még a jégkorongban is becsülettel megállná a helyét, de valahogy mindig versenyképesek maradtunk, amíg az önsorsrontás nem találkozott a calciopolival, pont amikor talán az elmúlt 20 év legerősebb keret jött össze (de miért, MIÉRT Capello keze alatt?….). Legalább akkor kiderült, hogy ki az igazi juventino és hogy Alex Del Piero a legnagyobb, szorosan a nyomában Buffonnal (Zambrotta meg baszódjon meg, de nagyon).

  De ami most történik, az olyan gombóc, amit már le nem nyomnak a torkunkon! Szétrobbantották az MPP-középpályánkat, és kóklerekkel töltötték fel a keretet. Marcika szegény meg csak keresi magát, erről mondjuk pont nem tehet senki, de számítani lehetett volna rá. A rendszerünkben oly’ fontos wingback pozícióban egyedül Alex Sandro képviseli az elvárt minőséget, miközben nyugdíjasotthont alakítottunk ki levitézlett BL-győztesek számára (Evra, Alves Dani, még jó, hogy Arbeloát nem vettük meg).

  A csatársorba megszereztünk egy zsoldost 3 áráért, akivel nincs is semmi baj a maga nemében, de a költségvetésbe így csak három támadó fér bele, plusz Pjaca, aki ha nem sérült, maga sem tudja, milyen pozícióban játszik. Max jobb híján kinevezte csatárnak, hogy létszámra meglegyünk, hurrá!

  És a “kreatívjaink” a keret kipofozása helyett új logót rajzolgatnak, mert ez aztán marha fontos! Inkább a visszapillantóba kéne tekintgetni a J-övő helyett, mert seggbe harapja a zebrát a farkasfalka, ha nem szedjük össze magunkat a tavaszi rangadókra.

  “Az ész megáll, te meg mész tovább, de ész nélkül hova jutsz, ha beverik a pofád?”

 • Kelosz

  Mondjuk én is mást vártam. Nézzük a dolgok hátterébe. Agnelli akkora troll, hogy ezt a minekisnevezzem J betűvel kívánja sokkolni a történelmet. Mindenki nagyot fog nézni, amikor a 2018-as BL győztes egy J betű lesz……

 • Az_Isteni_Pavel

  Kevés időm miatt nem tudtam hozzászólni a dolgokhoz meg a teljesítményt látva nem is volt miről.

  De ez az új logó még ha tetszik is (sztem nem néz ki rosszul, látom mögötte a koncepciót, de ezen 1 évet dolgozni jóó nagy kamu) rossz üzenetet közvetít mégpedig azt hogy a Juventus egy cég, egy üzlet, egy wirtschaft és még további héber kifejezések, és nem futball klub.

  Mindig is úgy láttam, hogy a Juventus maga a foci a pályán kívül is és így őrzi meg a státuszát a modern foci üzleties világában. De ezzel egy divatot akarnak teremteni ami nem fog jót tenni a klubnak. És ezért instant f*szságnak tartom hogy nem a címert viszik tovább és a foci köré építeni egy brandet hanem fordítva.

  Én is szeretem a pénzt, sőt még le is feküdnék vele, de azért vannak elveim.

  • Enslaver

   Ez majd csak a jövő év utáni logónk lesz, de azért köszi a fáradságot!

 • Pingback: Helyezzük perspektívába | Bianka néni()

 • van itt annyi lehetőség

 • Pavone10

  Ez förtelmes ! És felháborító ! És nem kezdünk mondatot és-sel … és ez kit érdekel ?! Mindenki monnnnnnnyyyyyon le !

  Szerintem, Agnellit elrabolták az UFO-k igaziból és egy klónt dobtak le a helyére … vagy valami ilyesmi … 🙁

  FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!