Még hiányzik egy ember

Nem történt sok meglepetés: a Juve hozta a papírformát a Bologna ellen, a Dagi továbbra is fossa a fontos gólokat, Dybala még nem az igazi, a Bologna pedig Nagy Ádám nélkül félkarú törpe. Elemzés a bajnokiról, és rövid előretekintés a kupára.

A bevezetőben rafináltan nyitva hagytuk a meglepetésekre vonatkozó gondolatmenetet, ugyanis annyira azért nem minden alakult úgy, ahogy előzetesen gondoltuk. Az első váratlanság az ellenfélhez kötődik: az olasz labdarúgás sorstragédiáinál állandóan jelenlévő Roberto Donadoni kihagyta a kezdőből Nagy Ádámot, aki nélkül a Bologna olyan, mint a Twin Peaks harmadik évada Bob nélkül (tényleg, ezt vajon hogy oldja meg Lynch és Frost???). Fogadjuk el azt az érvelést, hogy a Bolognának lesz ennél idén fontosabb meccse is, bár Ádám bizonyára nem csak azért szerződött Olaszországba (nagyon jó döntést hozva), hogy játékára hangsúlyozottan a Crotone meg a Pescara ellen építsenek.

Szörnyű dolgokat művelt, de hiányozni fog

Kwadcsi balvédőként való berántása talán nem akkora szenzáció, de engem sokkal jobban meglep a teljesítménye, mint talán sokakat. A nigériaink nagyon jól játszott, és nem tört össze porcelánbabaként, ami meg kisebb csoda. Igaz, a veszély nála független a meccsektől, akár az ágyban történő felkeléskor is leszakadhatnak a térdkalácsai. Sokáig nem láthatjuk a Juve mezében, hamarosan indul a Copa Americára, így végül nem Olaszországban szenved majd súlyos sérülést. Hiányozni fog.

Kockázatos mozdulatok

A levlistán öldöklő viták szoktak zajlani fontos kérdésekről, pl. hajviselet, nukleáris atomprogram, Khedira. A közvetítésben lehetett látni, hogy a meccs legelején, az alapvonal felé sprintelve ismét eltorzult az arca. Sérülést féltünk. Aztán olyannyira nem sérült meg, hogy végre azt mutatta, amit tényleg tud. Mert szerintem sokat tud, és egyáltalán nem jelent ballaszt. Jó véleményem van róla, és ezt akkor is vállalom, ha a blog egyes cikkírói ezért megorrolnak rám. Innen is üzenem nekik, hogy nem félek tőlük!

Jó hír, hogy akárcsak Conténak, úgy Allegrinek is megvan a maga Pideonja: Stuaninak hívják. És sokat mosolyoghatunk az ügyetlenségein, de ha csak egy picit is pontosabb lenne előrejátékban, ha legalább kettőt tudna dekázni a labdával, talán kihagyhatatlan lenne. Most mindenesetre Allegri megtalálta a helyét, állandó pressing alatt tartja az ellenfelet, ami rohadt idegesítő (ezt a Roma ellen művelte). Tizenöt szerelési kísérlete volt az elmúlt három bajnokin, ebből tízszer sikeres is volt a próbálkozás (Strootman tizenhatszor próbálkozott, tizenegyszer sikerrel). Ha a passzmutatók kicsivel 70 % alatti arányán javítana, előbb-utóbb elkerülhetetlen lenne az Aranylabda. Vagy egy kínai szerződés (Strootman passzmutatóit hagyjuk).

Fura dolog, hogy Lichtsteiner még mindig kezdőembernek mondható, azt hittem, hogy 2017-re már túllép rajta a klub. Dani Alves sérülése és Cuadrado alkati hibája (minden poszton bevethető, ezért nem játszik sehol) miatt még mindig szükség van rá. Iszonyatosan béna dolgokra képes, ráadásul állandóan rájátszik a konfliktusos helyzetekre. Amit viszont a harmadik gól előtt produkált, az zsenisztikus volt. Hát ilyen idegesítő kis maszat ez a Lichti.-)))))))))

Ez sem tegnap volt!

A bajnoki salátástál megvédésére irányuló akció tehát halad a maga irányába, és abban is biztosak lehetünk, hogy a tél folyamán érkezik egy komoly erősítés. Dybala a neve. Ő az, aki hamarosan visszanyeri a csúcsformáját, aláír egy 2040-ig szóló szerződést, és akinek a segítségével végül meglesz a BL-győzelem! Nagyon megijedtünk, amikor a második félidőben elcsúszott: beni a levlistán már Quagliarella esetéhez kezdte hasonlítani Dybala taknyolását. HÁT TÉNYLEG ELÉG RÉMISZTŐEN FESTETT!

Higuain meg egészen hihetetlen: szinte nem akad felesleges gólja idén (a Bologna elleni harmadik sem volt az). Ahogy megérzi, hogy szükség van rá, azonnal eldobja a kenyeres-kolbászos papírtálcát, és sprintel a kapu elé. Azt még nem tudjuk, hogy mennyire a presztízs vezette Marottáékat a leigazolásával, de mivel a százmilliós összegbe kerülő sztárok közül a globális piacon talán csak a Daginak kimutathatatlan a reklámértéke, kizárhatjuk, hogy a szakmai indokokon túl más is motiválhatta a klubot. A Juventus ezért is egy nagy család!

Szerdán este kupameccs, az Atalanta ellen fagyhatnak meg a játékosok, és az a 15 ezer néző/szurkoló, aki kimegy a stadionba (-5 fok várható). A Juve egyik kedvenc nevelőegyesülete (Scirea, Porrini, Tacchinardi, Montero, Vieri, Inzaghi után hamarosan érkezik Caldara is) szárnyalgat,Gomez vállára állva a hétvégén a Chievót verték rommá. Az olasz labdarúgás egyik legnagyszerűbb figurája, Gasperini talán most kihagyja a spanyolt.

Juventusban Rincon valószínűleg kezdeni fog, Dybalának kellene a játék, de lassan Pjacának is, mert eddig sokkal többet volt a JMedical Centerben, mint a csapatöltözőben. Evra meg majd két Twitter-poszt megírása között eldönti, hogy mit akar a közeljövőben. Addig Allegri nem küldi pályára.

Tippünk Juventus-Atalanta 5-0 továbbjut a Juve 5-0-s összessítéssel!!!

 

 • Pingback: Még hiányzik egy ember | Zongoracipelő()

 • consminor

  jó, jó, de mikor lesz már új poszt?

 • LeRoi10

  -Asa lemondta az Afrika-kupát. Úgy érzi most szépen építi fel magát, nem akarja megszakítani a folyamatot. Biztatóan játszott a Bologna ellen, ott van a végtelenül szimpatikus, tehetséges Mattiello is a balbunkó posztján, de egy magát BL esélyesnek tartó csapat nem engedheti meg azt a rizikót, hogy rájuk építsen.
  -Kolasinac ügyes, fiatal, jó fizikumú, ugyanakkor ha nem zárjuk le gyorsan a bizniszt és nem tud beépülni a csapatba, Allegri nyugodt szívvel nem fogja nevezni a BL-be.
  -Ebben az esetben bizony Lichtit kell néznünk, ahogy szenved és fröcsögve reklamál minden szarért. (Hacsak nem Rincon kapja Evra helyét és az Asamoah-Cuadrado lesz a back-up a 2 szélre). Sokadszorra írom már le: köszönünk mindent neki, amikor ide jött hatalmas előrelépés volt de eljárt felette az idő. Jó lenne még valahogy Zazát De Scigliora váltani vagy Mouval bizniszelni Darmianért. Sajnos ezekre nagyon kicsi az esély.
  -Marchisio visszatérése 1. perce óta jól teljesít és szerencsére folyamatosan látni az ívet, ahogy felépítik a játékát.
  -Khedirának valóban végre volt jelenléte a pályán.
  -Úgy érzem Pjaca olyan játékot fog produkálni, hogy áprilisra már nehéz lesz kihagyni a kezdőből.

  • humorpalanta

   Megnézném már Mattiellot is a pályán a helyén focizva.

  • LeRoi10

   Én is. Nagyon szimpi srác. Miatta 2 éve megnéztem egy Chievo- Milan meccset. Ott volt először kezdő, jobbhátvédet játszott teljesen hibátlanul. Kellemes csalódás volt, nagyon biztatóan játszott. El is döntöttem, hogyha 1 héttel később a Roma ellen is kezd azt is megnézem. Hát kezdett, és tudjuk mi lett a vége.

   Mattiello a jövő (lehet csak lehetett volna), tehetsége egyértelmű, de ettől függetlenül nem lehet rá most építeni. Olyan emberre nem aki az elmúlt 2 évben 90 percet játszott (+180 percet a primaveraban). Neki most arra van szüksége, hogy megint kölcsönadjuk egy Chievo-szerű csapatba, ott stabil kezdő legyen, játsszon 15+ meccset, nyáron visszatérjen és együtt alapozzon a csapattal. Pontosan ugyanerre van Mandragoranak is szüksége. Ha egyáltalán felépül már végre.

  • consminor

   Di Marzio szerint mindkettőjüket vinné kölcsönbe a Pescara + Kastanost is. Lenne egy baby-Juve delegáció náluk, ha valami csoda folytán bennmaradnának (a mieink hathatós közbenjárásával persze), az nem lenne egy rossz ajánlólevél a jövőre nézve a fiainknak

 • Why Always Me?

  Direkt végignéztem Sztuáni megmozdulásait a Roma ellen…. Labdát szerez, majd rögtön eladja. Az esetek 60 százalékában nem volt nálunk a labda 3 másodperccel később.

  • humorpalanta

   De azt is nézd meg, hogy hogyan. Ezek kockázatos indítások, amik általában kevés embernek mennek nagy hatékonysággal. Sztyuáni nem szarozik. Meg van a labda, dobja Higany felé, dobja a meginduló emberhez, vágja az előrefutó Bongyornak… Lehet, hogy nem mindegyik jön be, de a BL-ben ezek lesznek a hasznos labdák, még akkor is, ha kevés sikerül belőlük, mert ha ő ott van a középpályán, akkor tényleg szerzünk labdákat. Az ilyen gyors megindulások pedig Dybalával és Higannyal még a Barca/Bayern ellen is jól jöhetnek.

 • daneeka34

  Azt hallani, hogy Ben Hancúr már a télen csatlakozik a csapathoz, az Afrika kupa után. Ha ez így lesz, akkor teljes a védelem

 • Tonhalacska

  Túl sok a negatívum a posztban. Csak vidáman!

 • bombahoppa

  Nagyon szép az atlantai névsor, de ahogy a piros-kékeknél játszott a Don hosszú-hosszú évekig, és ezt nem említetted…
  Pedigde előttünk ott is játszott! Ő!!! Piha!
  Ennyi erővel lehetne rám is szavazni…

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Nem túlzok, ha azt mondom, hogy eddig ez a legjobb poszt a blogon 2017-ben. Hiába no…a tehetség.

 • Babicz Tamás

  Pogba megint nem tagja a keretnek. Gondolom azon töpreng, “haza”menjen-e rekordösszegért a torinói nyaralásáról. Hát ha valóban leigazolja a Manchester City, akkor küldöm neki ezt a számot:

 • humorpalanta

  Hú bazdmeg!! Mi lesz ha ez a gyerek formába lendül?
  +1: Mario, ha ezt a trükköt újra megcsinálod, fizetek neked egy sört! 😀 (kapufa)

  • consminor

   cseccsel még gyakorolni kell

 • humorpalanta

  Azt írja Latte, aztán teljesen fekete. 😀

 • Babicz Tamás

  A Nagy Kígyóbűvölő (és most itt nem a szerkesztőség tagjaira gondolok) ezt nyilatkozta a Wolfsburg védőjéről: Tetszik nekünk Kolasinac, ő is egy opció. Hamarosan lejár a szerződése, így egy jó lehetőség lehet. Azonban más klubok is figyelik őt” Két dologra hívnám fel a figyelmeteket. Egy: Kolasinac tetszik Marottának és a vezetőségnek. Nem mondta, milyen értelemben. Ti mire gondoltok? Kettő: Hamarosan lejár a szerződése, ÍGY egy jó lehetőség lehet. Szerintem a Beppének van egy telefonos alkalmazása, ami riaszt, ha lejáró szerződésű játékos tűnik föl a piacon. Reggelente, amikor megnézi a telefonját, ott villognak az értesítések. Így aztán minden napja jól kezdődik a mi Kobránknak.

  • Jumpman23

   Állítólag 2+2 kölcsön opcióval el is hozná, miután Evra már januárban menni akar. Beadni tud?

  • Babicz Tamás

   Meglátásom szerint tud. Majdnem olyan jól, mint Lichtensteiner, csak kevesebbszer talál embert. Mármint labdával telibe ellenfelet. Plusz izmos fiú, jó ütemérzékkel. Sándor Sándortól eltérő stílusú, éppen ezért jól kiegészítenék egymást. Amolyan Chiellini féle ballábas balbunkó. Csak nem annyiszor zavarja a labda a megindulásoknál, mint a jó öreg Turbánost.

 • rakkenroll

  Ha Bobot már nem tudják visszahozni abból a másik világból, akkor biztos akad majd egy másik ártó szellem (lény, öntudat, energia vagy mi?!), aki -már csak unalmában is- szívesen eljátszadozna egy-két számára szimpatikus ember jobbik/rosszabbik részével (lelkével, agyával).

 • consminor

  tegnap a meccs előtt Moggi megkereste a srácot azzal az ajánlattal, hogyha enged nekünk legalább három gólt, akkor leszerződtetjük. a végeredmény ismert:

  https://uploads.disquscdn.com/images/9791a8978498b3cd85b05f018e7155c9e3189c41936c742d4178dfd2ef6e9622.jpg

  • atis123Juve

   Mt gondoltok megy kolcsonbe?

  • Babicz Tamás

   Minden bizonnyal. Jelenleg nincs hely számára. Egyébként is úgy emlékszem, arról volt szó, hogy marad az Atlantában még fél vagy egy évre, csak a játékjogát vesszük meg (véglegesítjük?).

  • consminor

   amiért még mi fizetünk plusz 4 millió eurót

  • Babicz Tamás

   Csak bizonyos feltételek teljesülése esetén. Gondolom az Atalanta szezonvégi helyezése és Caldara lejátszott meccseinek száma lehetnek azok a bizonyos feltételek.

 • atis123Juve

  Azert elnezve a tegnapi kezdonket mi is eleg nemzetkoziek lettunk. Tegnapi kezdoben, mindossze harom olasz volt. 🙁

 • Babicz Tamás

  Kérek minden igaz szívű juventinót, hogy a holnapi napot egy perces néma felállással kezdje, tudniillik örökös bajnokunk, mindannyiunk kedvence, Simone Pideon ma combizomhúzódást szenvedett, és hetekre kidőlt a Cagliariból. 🙁 Esetleg indíthatnánk gyűjtést gyógykezelésének finanszírozása végett. Ha Isaurát sikerült közösségi összefogással felszabadítani…

  Mindemellett azt mondják a médiákok, hogy ma megkerestük Desíjjót egy ajánlattal. Hogy megtaláljuk-e, gyanítom napokon belül kiderül. Vagy beborul, de az biztos!

 • humorpalanta

  3 Juvés beszélget 😀
  http://www.skysports.com/football/news/11667/10726463/paul-pogba-gatecrashes-thierry-henry-interview-with-zlatan-ibrahimovic

  Amúgy kíváncsi leszek, hogy sikerül-e megverni a Milant végre a kupában…