Elveszíti klubpénz-jellegét

Hipnodealis transzba estünk, vagy mi a lófasz van?

juve21

A Marottától megszokott, precízen megtervezett, ravasz ügyeskedés helyett idén úgy estünk neki az átigazolási piacnak a tót az anyjának. Benatia és Dani Alves bagóért érkeztek, kudos a Kobrának, Pjacáért és Pjanicért viszont keményen perkálni kellett, bár egyik sem tűnik túlárazottnak. Lemina véglegesítésével ott tartunk, hogy máris eltapsoltunk 67 millió eurót, a távozók árát leszámítva pedig 31 millió a balansz. Nem is rossz, újabb remek mercato a pajkos tekintetű telefonbetyártól, ráadásul lejárt Martinez szerződése is (vehehe).

Az utóbbi hetek, napok, órák sajtóhíreit nézve azonban szinte kizárható, hogy itt vége a bulinak. Pogbát a Juventust kivéve már mindenki eladta Manchesterbe, Bonucciért meg kőolajföldeket kínál a City (azonnal vissza kell hozni a benzinszőkítésből diplomázó Vucsinicset!), és közben egyre növekvő árnyékkal közeledik Gonzalo Higuaín rettegett érkezése.

Bonucci ügye két dolog miatt izgalmas. Az egyik, hogy leigazoltuk Benatiát, ami vagy Rugani torinói pályafutásának végét, vagy Leo manchesteri kalandjának kezdetét jelzi. A másik, hogy bár Bonucci és a klub igaz szerelemmel csüngenek egymáson, ha a City emel még egyet az ajánlatán, azon már ésszerű elgondolkodni. Óriási veszteség lenne, az utóbbi időben a klubban és a válogatottban is tanár volt, de 60 millió euróra már simán lehet, hogy igent mond a Juve. Izgalmas mindenesetre.

Maradjál!

Maradjál!

Sokkal nagyobb publicitást kap a két küszöbön álló (?) transzfer, Pogba és Higuaín ügye. Kezdjük az argentinnal.

Nem zökkenőmentes szerelmünk Tylerrel új, sosem látott szenvedéllyel csapott újra lángba, amikor egymásra licitálva köpködtük Higuaínt a listán. Az éppen Szíriában nyaraló csongrádi bűnözőzseni a szívemből szólt, amikor azt írta: „egy kibaszott lúzer, aki a fontos meccseken mindig összeszarja magát.” Ez nyilván pontosan így van, kérdezzük meg erről az argentin válogatott, illetve a Napoli szurkolóit, de volna itt egy másik fontos idézet is azoknak, akiket elvakít a Serie A-gólrekord.

„Pipita, egy kibaszott labdát nem szereztél még” – ezt José Mourinho mondta egy BL-meccsen Higuaínnak a vonal mellett. Nápolyban Sarri – nagyon helyesen – megérezte, hogy érdemes a csapatát Higuaín szolgálatába állítania, és a remek formában levő Insigne és Callejón tömték is az argentint, aki szédületes tempóban szórta a gólokat. Nálunk viszont hiányzik a _passzokra váró gólkirályjelölt_ posztja. Itt olyan centernek van hely, aki a védőjével az állkapcsai között csúszik rá a labdaszedőkre. Teveznek iszonyú impactja volt védekezésben, Mandzukic a halálba terrorizálja a védőket, Morata meg mániákusan szaladgált keresztbe-kasul a pályán. Higuaín borítékolható faszvakarásától már most apa fortyogó epéje vagyok.

Arról nem is beszélve, hogy 94 millióval kitömjük a legnagyobb hazai vetélytársunkat (az megvan, hogy az évszázad üzletét kötné a Napoli, ugye?), és egy fél csapatra elég zsetont fizetnénk egy többé-kevésbé megoldott posztra történő, igencsak kockázatos igazolásért. Tevezt tökmagért vissza lehetne hozni, hogy csak egyet mondjunk, de ha Mandzukic és Zaza felosztja egymás között a szezont, attól sem szarom össze magam.

Oh, no!

Oh, no!

Engem azért kúr fel halálosan a dolog, mert ennyi pénzért már el lehetne hozni a PSG-től Marco Verrattit (S4tchyvel közös szerelmi zálogunk). Arra lehetne mondani, hogy jövőbe mutató, kockázatmentes igazolás: olasz, középpályás, fut-passzol-lő, cukorba forgatnám és felfalnám. Erre elbaszunk ennyi pénzt erre a lusta sztárocskára, aki vért izzadt azért a fityfasz kis szakállért. Buffon a mellszőrzetéből szebbet kanyarít.

A Higuaín-üzletet tovább súlyosbíthatja, ha – mint az felettébb valószínű – Pogba árából kívánjuk fedezni a Napoli kistafírozását. Ha ez bekövetkezik, az mind a jelen, mind a jövő szempontjából kapitális baklövés, és annyira érthetetlen, hogy abszolút nem vallana a post-calciopoli építkezés záró lépéseit megtevő klubra. A 23 éves megasztárjelölt (?), az aranytojást tojó strucc, a marketingeszközök polcrendezője, akire végre nemzetközi brandet lehet építeni… már eleve az, hogy elengedjük, érthetetlen. És Higuaín? Ennél meggyőzőbben egy Matolcsy-alapítvány sem lenne képes jellegvesztő manővert végrehajtani. Higuaín 29 évesen már nem lesz jobb csatár, abban bízhatunk, hogy egy darabig rosszabb sem.

De bazmeg, majdnem kétszer annyit fizetünk érte, mint amennyit az eddigi legdrágább igazolásunkért, egy bizonyos Gianluigi Buffonért. Csak hogy érezzük. Majdnem két és fél Nedvedbe kerülne Higuaín!4négy

Lobogjatok az örökkévalóságig, rakoncátlan tincsek!

Lobogjatok az örökkévalóságig, rakoncátlan tincsek!

Azzal még egyet tudunk érteni, hogy Pogbát ennyi pénzért el lehet engedni. Ésszerű gazdasági döntés, rohadt nagy haszonnal adunk túl rajta, ráadásul – állítólag – ő maga is menne. A Juventus történetében csak egyszer fordult elő, hogy visszatartott távozni akaró játékosokat, de most nem taknyolt vissza minket a B-be az Izé-maffia, úgyhogy nincs ilyen extrém helyzet. Elintegettük Pirlót, Tévezt, utána köptünk Vidalnak, de túléltük. Ahogy túléljük Pogba távozását is.

De könyörgöm, ne akarjuk megdönteni az Izé által tartott, Minden Idők Legidiótább Játékoscseréj-rekordot (köszi Cannavarót!), ha nem muszáj.

Van viszont egy olyan lehetőség, ami jelen pillanatban nem tűnik a legvalószínűbbnek, de azért még érdemes bízni benne: Higuaín úgy jön, hogy közben marad Pogba. Hallani az EXOR tőkeemeléséről (amit szintén baromság lenne amúgy egy 29 éves csatárra költeni), ez ad némi reményt. Meg persze az, hogy a Juventus célja idén egyértelműen a Bajnokok Ligája megnyerése, és ehhez nem valószínű, hogy egyik legjobbjának eladásával látna hozzá a klub. Pogba maradása esetén Higuaín megítélése 50 százalékot ugrana a szemünkben (a nulláról), ami bizonyítja, hogy a temérdek pénzünk ellenére továbbra is él bennünk a kispolgár.

De akkor sem gondolom, hogy pont Higuaín visz minket közelebb a célunkhoz. Ha Marotta elhozta volna 50 millióért, azt mondom, beleszartunk a Roma és a Napoli palacsintájába is idén, nem rossz. Csakhogy mi arra készülünk, hogy nemzeti- és klubrekordot jelentő összeget költünk, méghozzá úgy, hogy

minden idők második legdrágább játékosává tesszük Higuaínt.

Hát attól kurva messze van. Mondok néhány csatárt, akikre előbb költenék ennyi pénzt. Suárez, Agüero, Lewandowski, Griezmann, Neymar, Aubameyang, Cavani, Müller, Oscar. De még egyszer: jöjjön, leszarom, nem az én pénzem. De semmiképpen ne Pogba árából, mert akkor megüt a guta üstöllést.

 • Pingback: Elveszíti klubpénz-jellegét | Zongoracipelő()

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Hirtelen azt hittem, hogy ezt a posztot én írtam!
  Ennyi pénzből inkább vegyük meg Nedvedet mégegyszer.
  Egyébként nem hinném, hogy Verrattit megkapnánk ennyiből. A PSG-t pénzzel meggyőzni…

 • barza15

  minden szavával egyetértek. kivéve a Buffon mellszőrös részt…szerintem a seggszőréből szebbet kanyarít 🙂
  Ha 2 év alatt pengetnénk ki a 94 milpengőt, akkor azért annyira…”annyira” nem erősítenénk a nápolyit, én szerintem.

 • Juventino

  Először is: ha már jellegvesztésről beszélünk, meg ésszerű ajánlatokról való gondolkozáson, akkor Bonucci esete szerintem nem izgalmas, hanem nagyon szomorú minimum, de inkább ku*vára elkeserítő.

  A Juventus sosem volt az a szentimentális fajta, a ’96-os BL-győzelem után elengedtük a csk. Viallit, a gólszerző Fehér Tollat, majd később Zidane-t, a szarrágó Inzaghit, tulajdonképpen elzavartuk nyugdíjba Alexet és a Calciopoli után két klublegenda, Deschamp, majd a megmentő Conte útja is ki lett adva, mikor nem bólogattak, mint kutya a kalaptartón.

  De akkor is: a Juve azért mindig büszke volt az olasz gyökereire, és Bonut lecserélni egy Rómából szalasztott marokkóira elég rizikós lenne, arról nem is beszélve, hogy a 3 védős rendszerben Leo a klulcsfigura, Barzát és Chiellót is könnyebben ki lehetne váltani, mint őt.

  Abban viszont nincs vita köztünk, hogy az egész Higuaín-ügy vérforraló. Benzema és Higuaín közül valahogy mindig Pipitát bírtam jobban és nem bántam volna, ha hozzánk igazol Madridból, de azóta sokszor kijöttek már az argentín gyengéi a Serie A-ban is, miközben Tevez új szintre emelte a sztenderet Torinóban. Ráadásul itt van nekünk Dybala királynak, és Mandzsuról is bepattognak azért a fontos gólok alkalomadtán, emellé pedig olyan skilleket kéne pakolni, ami jelenleg hiánycikk. Alexis nem középcsatár, de rugalmasabban lehetne formációt váltani, ha ő is itt lenne, vele bővülne a taktikai repertoár, és ő is egy olyan bulldog, aki 90 percen keresztül űzi-hajtja az ellent.

  Arról nem is beszélve, hogy ennyi pénzből Cuadradót és Sánchezt is megvehettük volna korábban, de mindegyikre sajnáltuk a pénzt, most meg egy 29 éves, a nyomást rosszul tűrő, nem is igazán hiányposztra érkező gauchóra elvernénk? Why, warum, perché, por que? Egyszerűen NEM ÉR ENNYIT. És sokkal, de sokkal okosabban is el lehetne költeni ennyi pénzt, akár 3 minőségi játékosra is. Evrát és Lichtit rövidesen pótolni kell, és Khedira helyett is el tudnék képzelni jobb alternatívát. Verrattit meg kábé mindannyian csíkosban szeretnénk látni, ráadásul Emery nyilván a sevillai házikedvencének, Krychówiaknak szán kulcsszerepet Párizsban. Szóval nagy csalódás lenne, ha ilyen ostobán szórnánk el ennyi pénzt erre a semmirekellőre.

  • Jumpman23

   Bonu távozásába én bele sem tudok gondolni. Nem mondom hogy szerintem soha, de amennyi esélyt adnék neki, az statisztikailag nem mérhető. Szerintem Benatia Barzmaci és Chiello egyre gyakoribb kiesésének megoldására jött.

 • Jumpman23

  Az ennyi pénzből kit lehetne elhozni játék nekem azért sántít picit többnyire, mert általában figyelmen kívül marad az a játékszabály, hogy az elhozni kívánt játékos amúgy lecserélné-e a munkaruháját zebracsíkosra. Mert amíg csak az árcimkét nézzük, addig édesmindegy hogy Higanyt egy másik csatárral, vagy egy orvosi acélból készült análfűrész árával vetjük össze. Egyébként talán még Icardit sem szégyelném ennyire elhozni a posványból (töredék áron), mint a kukások szeméttelepéről kiguberálni “Mr soha nem igazolnék a Juventusba” ficsúrt rekordösszegért.
  Egyébként oké, h Madridban volt orvosin, de az biztos, hogy a Juve orvosi vizsgálata miatt?? Én még azért bízom abban, h megpattan a bilikékektől, de titokban valaki mással megy a tánc. Legyen így.

 • Laszlo Poor

  Gy Érzem Nem Fogunk Ennyit Fizetni Figxelembe Véve, Hogy Az Elmúltgy érzem nem fogunk ennyit fizetni figxelembe véve, hogy az elmúlt 5 évben hogy dybala volt a legdrágább ogazlolásunk. Valamint az is mozog bennem, hogy nagyon meg fogjuk firkálni a nápolyt, a kivásárlási záradék júli 31ig él legjobb tudomásom szerint, majd a papírmunkával, orvosi pecsétekkel, stb stb megszivatjuk a ligával együtt a strandkorlátkék észak-mordoriakat is.

 • zivot

  Világ legjobb befejezőcsatárárol beszélünk gyerekek(bár en sem szimpatizalok a palival) , nekem sem tetszik a helyzet hogy így elszálltak az árak de ez van, megmutattuk hogy mi is tmegthdjuk venni akit akarunk ,barmennyi is legyen az ara ,es legalabb nem egy media altal agyonhypolt sztarocskara basszuk el a stekszet. Ibra mar oreg , Suarez kb mozdithatatlan lett vna ennyiert is (egyaltalan hogy jott szoba ,ne legyunk mar gyokerek tavaly ment a barcaba, egy ev utan tuti hogx nem passzoltak vna el meg o se moccNt vna ),Sanchez lett vna meg jo ,de egyreszt Higany jobb masreszt kihereltuk a napolit. Szerintem a klubvezetes kierdemelte a bizalmat , ugyhogy mindenki nyugodjon le pics@ba.

 • Enslaver

  Azért a góllövéshez legalább ért, és ott lesz mellette Dybala meg a többiek, ha nem az ő góljával nyerjük meg a BL-döntőt, hanem Dybala triplájával, az sem gond szerintem. Igazából az ára idegesít engem is, max a felét kellene adni érte, de hát ez van. Legalább Olaszhonban marad a pénz, nem bánnám, ha a Napoli is megerősödne kicsit, jó lenne minél több olasz klubbot az európai elitben látni.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Kikre gondolsz? Mondjuk nekem tetszene ha a Juve, Siena, Chievo hármas lenne az elitben.

  • bombahoppa

   Szigorúan véve az Arezzo tökéletes lenne. Toszkán is, nagy csapat is.

  • humorpalanta

   A Bonucci, Pjanic, Pogba, Alex Sandro, Dani Alves sorral mögötte Böde Dani is képes lenne 17 gólra a bajnokságban. Ezért kiadni 94 millát nem éri meg.

 • daneeka34

  Ezt max a Higagyu ügynöke találta ki. Nápolyban már a mezét égetik, ADL sem lesz hülye, hogy ragaszkodjon a gyerekhez, ha menni akar.
  Azt nem tudom elképzelni, hogy ekkora összeget kiadjon egyetlen játékosért a Juve.

  • humorpalanta

   Azt szeretném, hogy ha csak etetnénk kurvára, majd miután már mindenki utálja Afrika környékén Higuaínt, akkor elállunk az üzlettől és ott rohadnak meg egymásnak, mi meg elhozzuk Sánchezt 50-ért.

 • tjunior

  Tavaly is valami mínusz 60 millióban zártuk a mercatot, idén tételezzük fel, hogy Pereyra és Hernanes eladásával nullszaldósak vagyunk, erre jön Higuain 90 milliója, ha Mandzukicot vagy Zazát baromi jó áron el is passzoljuk, még mindig van mínusz 60-70 millió, nem hiszem, hogy ez összehozható az FFPvel.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   “Ön a Purezza Könyvelőirodát hívta, kérjük hagyjon üzenetet!”

  • Babicz Tamás

   “A pénzügyi fair play lényege, hogy a klubok legfeljebb annyit költsenek, amennyi bevételük keletkezik a labdarúgással kapcsolatos tevékenységükből.”

   Vagyis nem a mercato mérlege számít egyedül. 😉

  • tjunior

   Ezzel én teljesen tisztában vagyok, csak azt mondtam, hogy szerintem 2 évben is mínusz 60-70 milliós mercatot a klub költségvetése nem bír el úgy hogy az FFPt is betartsa.

  • humorpalanta

   Már hogy ne bírna. Ráadásul most kitűnő marketingértékkel rendelkező játékosok jöttek. Pjaca, Pjanic, Dani Alves, most mind felkapottak. Lesz mezeladás biztosan. Plusz ugye a BL bevételeink óriásiak, a stadionból is folyik a pénz, plusz a tv-díjak. A pénzügyi mérlegünk pozitív, különben senki nem venne részvényt.

  • tjunior

   Nem osztom ezt a derűlátást, tény, hogy a bevételek jelentősen nőttek , de ennyire nem. Dani Alvesnek valóban van marketing értéke, de 33 éves rá nem lehet alapozni, Pjanic és Pjaca meg nem tényező jelenleg, kettőjüknek összesen nincs tized annyi követőjük a közösségi médiában mint Pogbának. Szerintem csak ábránd hogy Pogba beáldozása nélkül jöhet Higuain, bárcsak tévednék, de a másik eshetőség sokkal valószínűbb.

  • humorpalanta

   Nincs kedvem kikeresni a bevételi adatokat csak emiatt, szóval inkább hagyom.

 • humorpalanta

  Jött Benatia, Dani Alves, Pjaca, Pjanic eddig.
  Mehet: Pereyra, Hernanes, Asamoah, Zaza.
  Higuaínt felejtsük el. Szopassuk öket szarrá, aztán hagyjuk ott.
  Sánchezt kéne megszerezni, az Arsenál úgyis ezerrel csatárt akar igazolni, ő meg le akar lépni.

  Azt a Gabigol gyereket meg szerezzük meg és kivételesen maradjon az első csapatnál. 4 csatár meg is van.
  Imádom Barzamacit, de nem akarom, hogy Rugani lelépjen, szóval mivel ő a jövő, játsszon ő többet idén. Chiello is öregszik, vegye tudomásul, hogy néha kikerül a csapatból.

 • Babicz Tamás

  Nekünk az a legnagyobb bajunk, hogy Higuain el tudja-dönteni a BL-döntőt. Milánó izé-felében bezzeg minden jól alakul. Nyehehe!

  http://m.origo.hu/sport/focivilag/20160725-roberto-mancini-meg-a-szezon-kezdete-elott-tavozhat-az-intertol.html

 • pieroad

  Én a Suárez, Griezmann, Lewandowski hármasra szűkíteném a mezőnyt, akikért ennyi pénzt adnék.
  Müller, ugyan már, azt sem tudja, mivel érjen labdába. Lőtt már gólt EB -n? Na ugye! 🙂

 • juuvee

  Én nem tudom kinek mi a baja Higannyal, a világ egyik legjobb centere. Remélem igaz minden hír , és hozzánk jön. Csak úgy mellékesen, Higany sokkal jobb a saját posztján, mint fekete Pál. Higany további előnye , hogy ő -Palival ellentétben- nálunk akar játszani.
  De azért remélem, hogy palit nem a cselzis matics pótolja …

  • Juventino

   Palit a zuhanyhíradó pillanatnyi jelentése alapján Matuidivel kívánjuk pótolni.

   Az okosok (pl. Paolo Rossi) szerint Higuaínt a BL miatt akarjuk megvenni és pont ő is kellene nekünk. Mondjuk az argentinok tudnának mesélni erről, mivel a Copa győzelem megint Higany lábában volt Chile ellen, csak éppen ott is maradt, mint a vb döntőn, meg előtte a Realban egy párszor, de hát mit értünk mi a lovakhoz.

   Én is abban bízom egyébként, hogy valaki más viszi el, mondjuk Kína. Másrészről viszont nyilvánvaló, hogy kell egy csatár (én speciel Pjaca posztját sem nagyon látom a jelenlegi felállásainkban), és Alexisen meg Higanyon kívül nem nagyon látok ígéretes alternatívát. Icardi kábé a szegény ember Higuaínja, szintén zenész helyzetkihagyás terén. Még Tevez visszatérését támogatnám leginkább, de személy szerint Benzemát is rühellem, de belé szerencsére szerelmes Zidane. Griezmann még egy topcsatár, de kizártnak tartom, hogy pont ide akarna jönni, ha a PL klubokat is visszautasította (kivéve, ha Platini-poszterek lógtak a Juvés ágyneműje fölött).

   Ezzel együtt 90+ milliós kiadást tényleg csak egy BL-döntős győztes góllal lehetne igazolni, az meg még a topcsapatoknak is lutri, erre feltenni egy mercatót nagyon nem vallana a Kobrára meg úgy egyáltalán az építkezési politikánkra.

  • Kelosz

   Pontosan ezt érzem én is. Egy lapra feldobnak egy BL döntő/győzelmet. Nagyon rizikós. Egy szép BL szereplés esetében 60 milla körül kap a klub ebből ugye 45 azonnal elmegy Gonzalora és jövőre is! Matudi jön, Pogba megy én nem leszek nagyon szomorú. Elég erős maradna a keret. Szerintem Pjaca maximum formáció váltás miatt jöhet szóba, egy 4-3-3ban.

  • Jumpman23

   Kis kócosról mit tudunk? Nagy a csend körülötte, végül Conte apánk megtartja magának? Bonu tegnap már posztolgatta, hogy a szabi lejárt, visszatért Torinóba. 🙂
   Nekem is nagyon sántít ez a 90-et adunk egy játékosért sztori, de inkább csak hátradőlök és figyelek. Már nem nagyon merek belegondolni egyik variációba sem. Azért Pogbát sajnálnám. A pályán tudnánk pótolni szerintem, de marketingben nem.

  • Babicz Tamás

   Kis kócost a mindig megbízható olasz sajtóból informálódó Football Italia szerint a Chelsea hajlandó elengedni 30 millióért. Sorban áll érte a Milan. Náluk az új tulaj állítólag az eladásokhoz köti az új játékosokat vásárlását, Montella viszont nagyon csipázná, ha a Puli náluk kötne ki. Ezt a Baccaért kért 30 millióból éppen meg tudnák valósítani. Az Inter is vinné, de onnan Manci pont azért akar elmenni, mert az új tulaj nem ad lóvét igazolásokra. Velünk viszont nem nagyon hozták eddig szóba. Dani Alves és Pjaca érkezésével talán ez a kérdés nem is olyan létkérdés. Plusz Conte nagy lieblingje, azt mondta, marad.
   Vagyis semmit nem lehet tudni, mint ilyenkor júlus végén rendesen. 🙂

  • juuvee

   Pjaca helyét én sem értem, de valószínűleg a Mister majd megoldja. A. Sanchez nem center, Higany simán jobb, mint Griezmann, de Lewánál is jobb. Talán Suárez és Zlatan jobb nála, de ez a kategória.

   Ha Pogba maradna, akkor kb. hasonló erősségű csapatunk lenne, mint amikor bejutottunk a bl. döntőbe.

 • consminor

  igazából még most sem tudom elhinni, komolyan vanni, hogy ez a biznisz létrejön (mondjuk Pjanitynál is ezt gondoltam, de az az összeg teljesen emberi volt). egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egyrészt ennyi pénzt kiadjunk valakiért. de nagyon biztosra megy minden médium, mindenki tényként kezeli a ligában még az isteni Diego is biztosra veszi a dolgot két szippantás között.

 • Jumpman23

  és az nem lehet, hogy ez az egész Pogba-Mu megy-nemmegy szappanopera a Juventustól kért fizetésemelés kisajtolását szolgálja? Beszéljenek csak arról a szurkolók hogy megy, ez egy kis indulatkeltés, bizonytalanság a klubvezetés felé (mert ők azért nyilván nem a sajtóból tudják meg, hogy mit szeretne igazán a francia) és máris hajlandóak magasabb fizut megadni Pálnak, mintha mindenki nyílt lapokkal játszana. És gondolom egy igen kedvező szerződéshosszabbítás esetén Riola szintén kapna némi aprót. Még ha kevesebbet is, mint 25M.

 • Enslaver

  Azon gondolkodtam, hogy ha ennyi zsetont beáldozva ide akarjuk hozni valóban Higanyt, az azért lehet, hogy ezzel is növeljük a játékos marketing értékét. Lehet, hogy 60-70 misiért is nekünk adnák, de mi egyrészt megmutatjuk, hogy zsé az van bőven, másrészt ezzel Higuaint is reklámozzuk, vele együtt a csapat marketing értékét is növeljük. Ha fillérekért (áron alul) veszünk meg egy játékost, akkor kevesebb mezt is vesznek a szurkolók, viszont ha egy majdnem 100 milliós összegért hoz el a csapat egy játékost, akkor arra az egész világ felkapja a fejét. A Realnál már sokszor előfordult az, hogy úgy növelték a reklámértékét egy játékosnak (illetve a csapatnak), hogy magasabb összeget csengettek ki, mint amennyit a klub alapjáraton kérne érte, Bale vagy James Rodriguez esetében is csak ezért mentek fel ennyire az árak.

 • Babicz Tamás

  Állítólag már a hivatalos olasz futballszerveknél is bejelentettük (dokumentáltuk) Higuain szerződtetését. Ma estig De Laurentiisnek el kell döntenie, beszámít-e valakit a Zaza, Stuáni, Rugani, Pereyra, Neto ötösből. Ha nem, akkor 90 millióért vesszük meg. Szóval senki ne lepődjön meg, ha holnap hivtalossá válik a transzfer. Lehet készíteni (megnyugtatni, fölhergelni, stb.) a lelkeket Gonzalo fogadására.
  (Amint Pál sorsa eldől, szerintem számunkra érdemben véget is ér a mercato.)

  • Babicz Tamás

   Holnapig sem kell várni. Az üzlet megköttetett. Gonzalo Higuain hivatalosan a Juventus játékosa.
   (A Santos pedig elfogadta a 20 milliós ajánlatunkat Gabigolért. Már csak őt kell meggyőznünk, és miénk a játékjoga.)

  • consminor

   már a klub hivatalos honlapján is fenn van. hát akkor bevégeztetett… innentől kezdve azt kell remélni, hogy Pogesz maradjon, szeptembertől pedig szétkúrjuk Európát. nagyon, nagyon sokallom ezt a pénzt, de bízzunk benne, hogy Marottaknows, mint oly sokszor eddig. 94 gólig meg se állj Pipita, ebből hármat kérünk a BL-döntőben jövőre. Forza Juve!

 • juuvee

  Higuain❤️❤️❤️❤️

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Hát ettől teljesen megzavarodtam. Nekem most óriási higuainnak tűnik Hiba feligazolása. Ennyi játékost kiadni ezért a pénzért….leképesztő. Lelki békém helyreállításához legalább két Village People albumot kell végigdenszelnem a bőrszerkómban. Sokszor kell még Higuain képére kicsavarnom a gyíkot, hogy megbarátkozzak vele. Apám boronálj!

 • Tribbiani

  Srácok! Gólbaszó csatár nélkül nem lehet BL-t nyerni. Ér 94-et? Nyilván nem. Pogba ér 120-at? Persze, ő sem. Az, hogy anno Buffonért meg Nedvedért mennyit perkáltak, az csak ferdítés. Buffon annyi idősen manapság kb. 80-at érne, C. Ronaldo meg ha ma lenne 24 éves, kb. 200-at. Apropó Ronaldo… Mintha róla is az lenne elterjedt, hogy a sorsdöntő meccseken nem tényező, és valljuk meg, nem sok döntőt döntött el egymaga. Nyilván Ronaldo-t meg Higuaín-t nem lehet összehasonlítani, de ezzel ne ekézzük már a csóri argentint. Most őszintén, Dybalan kívül tudtok mondani olyan csatárt (arról nem beszélve, hogy a posztját tekintve ő visszább játszik mint mondjuk Mandzukic) akinél full nyugodtan nézitek, ahogy a kapura tör 1 v 1-ben, mert tudod, hogy úgyis bebassza?! Morata ebből a szempontból, az év vicce volt, bár én nagyon bírtam. Lehet jönni azzal, hogy bezzeg 2 éve fosta a gólokat a BL-ben, meg óriási potenciál, meg bla-bla-bla… Higuaín szintlépés!!! Ilyen Berardi, meg Batsuhayi meg Lukaku, meg faszom tudja kikkel egyszerűen nincs sansz BL-t nyerni, és akkora mákunk sem lehet mindig, mint Téveznél volt. Minden igazolás nem szólhat a jövőnek. Realnak van Benzema (sztem Higany van olyan jó), Barcának Suárez (akit ha jól tudom kb. hasonló korban igazoltak le), Bayernnek Lewa. Nekünk eddig volt Mandzukic meg Dybala. Dybala óriási reménység (esélyes, hogy világklasszis lesz), Mandzukic meg igazi harcos, de ez a BL-hez kevés. A felsorolt nevekből akikre előbb költene benito előbb ennyi pénzt, hát… Cavani? Agüero? Aubameyang? Nagyon nem értünk egyet. Ha Pogba megy, azért megy mert menni akar, akkor meg menjen. Biztos, hogy pótolva lesz, Pjanic-ról meg ne feledkezzünk meg.