Nyerni kell hozzá

A győzni tudás egy skill. Nem lehet edzésen begyakorolni, fejben elsajátítani. Ez a tudás csak egyféleképpen érhető el: sokat kell hozzá nyerni. Aki sokat nyer, az tud nyerni. Aki meg nem, annak sokkal nehezebb.

Pálcikaember cameo

Pálcikaember cameo

Meggyőződésem, pusztán a fenti tézisnek köszönhetjük, hogy tegnap legyőztük az egészen kiváló Napolit. A szünetben azt írtam a listára, hogy szerintem a játékosokat is meglepte, hogy ilyen jó a Napoli, de abban azért nem mernék állást foglalni, hogy csak ennek köszönhetően voltunk e gyengébbek a megszokottnál, vagy a Chievo ellen elért topforma Genoa és Frosinone ellen látott hanyatlásának egyenes következménye volt, hogy több gyenge egyéni teljesítmény is akadt.

Sajnos az történt a pályán, amit a vendégek akartak: a bivaly középpályával, valamint a szorgalmasan visszamozgó Insignével és Kájehónnal folyamatosan hátul tartották a szélső védőket és Marchisiót, Pogbát pedig – és ez azért elég szomcsi – lefocizta a pályáról Allan. Így túlságosan nagy volt a távolság a csatárok és a creative outletként szóba jöhető játékosok között, így hiába játszott jól például Khedira, kevés volt ahhoz, hogy nyomás alá tudjuk vonni a Napoli kapuját. Pedig a mi célunk biztosan ez volt, hiszen egyértelmű, hogy a Napoli leggyengébb csapatrésze a közvetlen védelem.

A védekezésünk egyébként rendben volt, Evra néha csinált elképesztő idiótaságokat, de Plüssösszőrű Barzamackó (kell-e még mondanunk egyáltalán) ismét tökéletes volt, és a Napoli tulajdonképpen egyetlen komoly helyzetet tudott felmutatni, pedig többet birtokolta a labdát. A Juventusnál. Torinóban.

Fap-Fap

Fap-Fap

Ez egy kőbe vésett 0-0 volt, egyik csapat sem bírt a másikkal, mert nem volt elég jó ott, ahol az ellenfelét meg tudta volna bontani. Ez egyszerre jelenti azt, hogy Barza-Higuain és az Insigne-Lichti csatákat ugyanúgy a védők nyerték, mint az Allan-Pogba és a Juve csatárok-Napoli hátvédek fronton.

Aki sokat nézett annak idején német Bundesliga-közvetítéseket, az megtanulhatott egy kifejezést. Zweikampfstark, azaz párharcokban erős. Na, ilyenek tegnap inkább a Napolinál voltak, mert iszonyatos kevés párharcot nyertünk. Allan például úgy nem vesztett egyet sem, hogy a bíró utazott rá. Szóval ebben egyáltalán nem voltunk jók, és bár Guardiola Bayernje nem egy ütközőcsapat, azért nem árt, ha kicsit jobban felszívjuk magunkat.

Megakasztja... khm.

Megakasztja… khm.

És ha már felszívás: bassza kutya, vegyük előre a rangsorban Zazát. Szedáljuk vegetatívra minden meccs előtt, hogy ne állíttassa ki magát a 20. perc előtt, viszont bízzunk benne, és kezdjen mondjuk egy olyan meccsen is, ahol Morata és Mandzukic is egészségesek. Ha a fentieket más szemszögből nézem, tulajdonképpen egymaga nyerte meg a meccset (bár tegyük hozzá, ha nem pattan meg a lövése, Relyna simán szögletre simogatja), hiszen semmi nem utalt rá a hajrában, hogy mi ezt a meccset meg fogjuk nyerni. Sőt, az egész meccsen is csak két nagy helyzetre futotta a csapattól: Pogba passzát Dybala 10-ből 9-szer felbassza a léc alá, Evra viszont rosszabb lábbal még 7 méterről is esetleges (Khedira tette le neki lövőre egy hosszúra áttekert szabad után). Szóval Bianconeri <3 Zazinho.

Vezetjük a tabellát. Idén először. A rettenetes rajt, majd a Toro elleni győzelem jelentette fordulópont óta annyi minden történt, hogy a nagy történelmi menetelésben kevesebb szó esik egy másik nagyon fontos dologról. A Juventus gyakorlatilag három hónap alatt letudta a teljes átállást, kiheverte három kulcsembere távozását, és beépítette az új embereket. Három hónap alatt! A jelek megvoltak a szenvedés alatt is (City- és Sevilla-gyalázás), 0-0 a bombaformában érkező Izé ellen, de a fordulópontot egyértelműen október 31. hozta el, amikor Cuadrado a 273. percben seggen csúszva besodorta a győztes gólunkat a Toro kapujába. Legyen akkor két és fél hónap.

És ezért fogjuk megnyerni a bajnokságot. Mert mi tudunk nyerni, és már elég jók is vagyunk hozzá. Ez az ütés nagyon benne marad a Napoliban, mert úgy szoptak ki, hogy igazából tökéletes meccset hoztak le. A kuka felől nézve: ha Higuain és Insigne jobb napot fognak ki, simán szopatnak. Na, egy ilyen érzetű meccset elbukni a 88. percben, az kísérteni fogja őket még jó sokáig.

Még egy gondolat. Nem is az enyém, Egri Vitya mondta, amikor megsérült Bonucci (ez mi a faszom már megint, de komolyan?!), és beállt Rugani, hogy vajon mennyi önbizalma van azután, hogy a Juve inkább formációt váltott, csak hogy ne kelljen betenni a Napoli ellen. És ez pontosan így történt: Chiello nélkül, Ruganival nem merte bevállalni a 3-5-2-t Allegri. Egyelőre nem tudjuk, mi történik a háttérben, mert a tavalyi szezon egyik legjobb hátvédje csak epizódszerepet kap, és még nem láttuk igazán éles bevetésen. A tegnapi az volt, és egy-egy megingástól eltekintve sallangmentesen hozta le a meccs hajráját. Dybala másfél hónapos kigyúrása után nincs okunk kételkedni Allegri értékítéletében, de azért nem tett volna rosszat Ruganinak, ha nem csak most kerül be a csapatba, amikor muszáj. Mondjuk így egész meccsen nagyon közel lehet Barzamackóhoz <3, ez biztosan kárpótolja.

Ha nem történik tragédia, ez a bajnokság a miénk. Lássuk, mit lehet tenni a BL-ben.

 • humorpalanta

  Imádom Benit, mindig tudja mi kell nekünk. :))
  De a Pogbás képfeliratnál lehetett volna kicsit bevállalósabb. 😛
  Pénteken meg kezdjen Barzamackó mellett Rugani, lássuk mit tud a gyerek!

 • tjunior

  Ez a tegnapi meccs is hülyevidal hibája, ha a kopamerika előtt szól, hogy mehetnékje van megszerezhetjük volna Allant. Két legyet egy csapásra, nincs akkora bukdácsolás az elején és ami fő a punok sem lennének ilyen masszívak. Mert akármilyen szezont is fut Higany vagy Insigne, nekik ez csak kifutott dolog, de ez brazil bajszos ez mindig baromi jó lesz ( na jó lehet 30 évesen ő is megunja a profi mentalistást mint az összes többi brazil, de addig…).

 • HungarianMotorMouse

  Régen hatódtam meg ennyire, mint a poszt után. Barzamaci for president, de azért Bonu mentésénél is erekcióm volt.
  Bilyankoneri <3

 • Enslaver

  Barzamedve engem a “nagy öreg” olasz futballistákra emlékeztet, akik vérprofik minden szituációban. Ilyen volt annak idején Baggio, Del Piero, Maldini, Totti (régen, nem a mostani kiöregedett, vadbarom Totti) vagy Pirlo stb. Ők minden meccsen valami pluszt adtak bele a saját posztjukon. Barzaglit (és Buffont) is nyugodtan ezekhez a játékosokhoz lehet hasonlítani, játékintelligenciája lenyűgöző. Remélem, Bonucci tudja majd követni az öreget ilyen téren, és ő is “tanár úr” lesz a posztján, bár már most is szinte hibátlanul hozza le a meccseket, Barzi egyelőre jobb nála, ő a tökéletes védő.

  • YouWentÚssz

   …és a tökéletes férfi!

  • atis123Juve

   Sajnos Bonucci nem lesz olyan soha. Hiába baszott jó védő, az ilyen elegancia veleszületett adottság. Nekem is volt ilyen csapattársam. Eredetileg nem is védő volt, de hátra került és kifejezetten jó volt. Én is tudtam nagyon jól védekezni, meg elegáns megelőző szereléseim is voltak talán jobb is voltam nála, mint védő, de neki minden mozdulatában volt valami elegancia. Barza is ilyen. Sajnálatos hogy kevés ilyen játékos van, de legálbb örülhetünk, hogy nálunk játszik 🙂

  • Juventino

   Barzagli nagy tanár, ez kétségtelen, de Bonu és Chiello kemény, mint a vídia, ráadásul Leónak azért lecsúszik egy-egy pirlói indítás is néha, na meg gólerősebb is. Úgy meg senki nem tudja az ellent faragni a bíró számára észrevehetetlenül, mint Chiellini. Grazie mille Contének, hogy kitalálta ezt a hármas felállást. Ha 5 évvel fiatalabbak lehetnének…

 • Juventino

  Tökéletes helyzetjelentés megint, de a “nincs okunk kételkedni Allegri értékítéletében” résszel egyszerűen nem tudok egyetérteni, ha beleszakadok se. 15 meccset nyertünk meg zsinórban, Conte sem tudott ennyit és mégis: egyszerűen kísért az érzés, hogy Allegri vaskalapos hülyeségei hátráltatják a csapatot.

  – Morata: szép volt, jó volt a 2015-ös tavasz, csak az a baj, hogy k***a régen volt. Morci az égegyvilágon semmit nem tett hozzá a játékunkhoz tegnap. A technikája kivételes, remek lepörgetésekre képes, tud cselezni, passzolni, ha épp olyan napja van – de gólt rúgni, azt nem. Én kiálltam mellette, amikor hozta a dupla duplát, azokkal szemben, akik akkor is csak fellángolásnak tudták be a gólokat, de egyszerűen nem képes felnőni a feladathoz ebben a szezonban. Lóri hasznosabb volt a cölöp játékával, mert abból volt hasznunk olyankor is, amikor csak feltartotta a védőket vagy lefejelt egy labdát. És közben ott van Zaza, akinek 10, 20, 30 percekben kell bizonyítania és megtette nem egyszer, nem kétszer, és még mindig szopatja ez az egérfejű szerencsétlen.

  – a védelem: Caceres nettó pech, tulajdonképpen Bonu is, de Leo végignyomta mostanában az összes meccset, ha kupa volt, ha bajnoki, mert Ruganit nem használtuk az alsóháziak ellen sem. Chiello sérülése viszont egyértelműen Allegri ostobasága volt, mert Ruganit… stb., stb. Erre most kockáztattunk Khedirával, amire nem mondok semmit, meglátjuk, kifut -e a Bayern ellen.

  – Dybala: a Kisgyereket többet faragták mostanában, mint Pinocchiót Gepetto, isteni szerencse, hogy még nem sérült meg. Már rég pihentetni kellett volna, tegnap jó döntés volt a cseréje, ezt beírjuk pluszpontnak.

  Állítólag Badstuber megint a lábát törte, így lassan a Bayern védői is elfogynak, Pep kiverheti, mert a “középpályák meccse” lesz a csörténk. Marchisiót jobb lenne pihentetni a Bologna ellen, mert ha még őt is elveszítjük, akkor tényleg mérges leszek.

  Ja, és Zaza a király! #teamzaza4ever

  • Enslaver

   Morientes tényleg nem igazán csinált semmit tegnap, kb minden labda elpattant a lábáról. De nagyon helyzetbe sem hozták szerencsétlent. Igazából Dybala sem tudott kibontakozni, mert Allan-ék megfojtották a középpályás támadásunkat (ahogy Dr. Benito is írta), a támadók alig jutottak labdához, így nem csoda, hogy nem tudott megint gólt cummantani Morata. Úgyhogy inkább a Napolié az dicsőség, hogy ennyire eliminálták a támadójátékunkat. Zaza gólja szerencsés is volt, meg nagy önbizalma van a srácnak; azt se felejtsük el, hogy egy fáradt védelem ellen tudott megint villogni a kopasz. Én még bízom Alvaroban, nagy szükség lenne rá a Bayern ellen…

 • YouWentÚssz
 • Az_Isteni_Pavel

  Én az év elején is azon a véleményen voltam Zazáról, hogy nem szabad csak úgy leírni és reméltem hogy bejön neki az élet. Ezzel belopta magát végérvényesen a szívembe és szerintem a gól meg a meccs utáni gruppenparti nagyon jól esett neki is. Bár ha ilyen asszír félistenek vetik magukat az emberre azt ki nem élvezné 🙂 <3

  Ezt azért Maxi bemákolta rendesen. lehet erre ment ki a játék, hogy majd a cserék eldöntik a meccset, mert nekünk abból jobb a garnitúra. Vagy teljesen megelégedett volna az x-el csak Zaza ezt is elkúrta neki. Akárhogy is TAKARODJON!!!!

  • daneeka33

   Ahhoz azért nem szoktam hozzá, hogy hazai meccsen 20 perccel a vége előtt ráüljön a csapat az x-re. Ez mák volt a javából.

  • Az_Isteni_Pavel

   Inkább amellett vagyok, hogy erre ment ki az egész. Az alapkoncepció az volt hogy megállítsuk a nápolyi támadókat és egy lefárasztott védelem ellen a frissebb csereemberek megnyerik a meccset. Csak a végén mégis a kukások voltak a kezdeményezőbbek és innen nézve szerencsésen nyertünk. De ha a szebbik felét nézzük, egy kis védelmi megingás is elég volt a gólhoz, ami pedig a Napolit dicséri hogy majdnem tökéletes meccset hoztak le. De csak majdnem 🙂

  • daneeka33

   Ha ez szándékos volt, akkor Allegri tényleg zseni.

  • Az_Isteni_Pavel

   Inkább 70%-ban szerencsének tulajdonítanám. A bőrtangások ellen ennél több fog kelleni.

  • daneeka33

   Azért az látszott, hogy a Napoli nem tudott mit kezdeni a 4-3-3-al, a gól rögtön a szerkezetváltás után jött (Dybala-Sandro csere). Nem véltetlen, hogy Evra ilyen tisztán tudott passzolni.

 • Enslaver

  Afrika megvolt, de meglátjuk, hogy mennyit ér ez Európában…

 • YouWentÚssz

  😀

  • Az_Isteni_Pavel

   Férfi nővel???? Undiiiiiii 😀

 • Pingback: Ki a fasz az a Neuer? | Bianka néni()