Ments meg minket, Tornyi Barna!

Annyira szarul tán még nem néztünk ki idén egyszer sem, mint a Benvenuto, vagy mi a tököm ellen.

Az imént kaptam a nagyszerű hírt, hogy egy lemondás miatt befértem Darti naptárába, és együtt fogjuk nézni a jelenleg éppen nem is létező országból származó fodballcsapat, az FC Barcelona elleni mérkőzésünket. Pedig már azt hittem, soha nem fogynak el a Benetton elleni meccs óta folyamatosan ömlő véres könnyeim.

De kezdjük a pozitívumokkal:

Ennyit a pozitívumokról

Jogosan néztek ránk kérdőn, hogy ez mi a büdös lófasz volt úgy emberileg, mint szakmailag. Magunk is kalandos, innovatív figurák vagyunk, S4tchynek például (nem szeret kérkedni vele) komoly köze van a varázssíkosító kifejlesztéséhez. De odáig azért mi sem merészkedtünk volna, hogy Giorgio Chiellini sporttársra bízzuk a csapat irányítását, kivált abban a rendhagyónak mondható helyzetben, hogy éppen vezet a Groupama Arénában, vagy mi a tökömben a zsírutolsó, mindenki által betegre pofozott Bentegodi.

Elég, ha annyit mondok, Dino, akinek kizárólag tőzsdei hírek emelik 30 fölé a pulzusát, capslockkal követelte Cuadrado lobotómiáját, sőt az egyik levelében Dúró Józseféhez hasonlította a kolumbiai széljátékát.

Normál esetben egy Juventus-szurkolónak nem lenne oka kétségbeesésre a könyörtelen célfutballt látva, de a szar játékra november elején csak akkor van mentség, ha a közelgő csúcsforma meglehetősen furcsán testet öltő előfutáraként értelmezzük. Az elmúlt hétig töretlennek tűnt a csapat fejlődése, azóta viszont egyszer sem játszottunk egy teljes meccsen át jól, inkább csak jobb pillanatoknak köszönhettük, hogy az eredményt azért leszállította a csapat. A Milan ellen közepes, a Sporting ellen annál is közepesebb, ez meg egy határ fos volt, köszönjük szépen.

Allegri pengeélen táncolt. Ha a Lazio-reject csávó lövése bemegy (Szczesnytől simán), egy rettenetes pofáraeséssel segítettük volna talpra a megrendülni látszó ellenséges csapatokat. Pont most, amikor Gollam sérülése (jobbulást a Serie A egyik legjobb balhátvédjének) akkorát ütött a Napolin, hogy otthagytak két pontot Veronában, ahol még a Milan is simán nyert. Pont most, amikor Mihajlovic meglepően fasza Torója elhozott egy pontot az Izétől. Pont most, amikor (eddig szándékosan nem beszéltünk róla) megelőzzük őket??

Teljesen felesleges bárki mást kiemelni az est fénypontjaként csetlő-botló Chiellinin kívül, de nagyon reméljük, hogy néhányan nagyon gyorsan megtalálják a formájukat, mert – nem elvitatva Allegri felelősségét abban, hogy néhányan egy leszedált mormotára emlékeztetően járnak-kelnek a pályán – kifőzhet bármit Tornyi Barnabás, ha nincs, aki megtöltse tartalommal.

Hirtelen nem is tudom, hogy rosszul, vagy jól jön-e most a válogatott szünet. De jön, aztán meg Samp idegenben, Barca, és nem sokkal később Nápoly. Az ég óvja Pjanic minden lépését, mert nélküle nekünk reszeltek.

Amúgy egy, talán mondhatom, szokásossá vált megjegyzést azért a forduló többi eredményét látva engedtessék meg, hogy idesüvítsünk:

 • uff uff

  Giorgiot imádom, de a falnak megyek, amikor bajban vagyunk, és előretörve lendíti a balost. Ennél már csak Lichtensteiner kombinatív játéka tetszik jobban ilyenkor…vagy a turbán 🙂 Tény, hogy Pjanicon kívül nincs senki a csapatban, aki érti és érzi a csapat mozgatását. Viszont Higuaín jelenleg lövi a fontos gólokat, megérdemli a kukoricát. És milyen “jó”, hogy vele párhuzamosan Dybala valami elképesztő mélységbe került. Úgy látszik, a 10-es mez nem adja magát könnyen. Nem lesz ez a bajnokság egyszerű, de talán nem is baj, ha idén nem mi emeljük fel a salátástálat 🙂 A BL-ről meg nem érdemes álmodozni sem…

 • Pingback: Ments meg minket, Tornyi Barna! | Zongoracipelő()

 • Nem értem

  És akkor most Allegri nyíltan beismerte, hogy összeveszett Dybalával, hogy megint lecserélte?

  • Tonhalacska

   Nem. Allé megvárta, hogy a miniMessi kiérdemelje az álló…. ovációt az arcába. Nem buta srác ez a Max.

  • alphstokes

   Mi az az álló ovuláció?

  • Tonhalacska

   Mi? Ló ovuláció? Ló ma? Ló könyék? Nem könyök?

 • Juventino

  Chiello egyszer adott egy suta 40 méteres gólpasszt valakinek (=pont úgy suhant el a lábak között, hogy emberhez ment, aki gólt lőtt belőle), és azóta azt hiszi, hogy ő az olasz Hummels. És Barzamedve meg Bonuccsicska lassú eltávolításával tényleg ő a rangidős faszagyerek hátul, szóval érzi, hogy felelősséget kell vállalnia. Csak nem így kéne, de ezt meg már Allegrinek kéne a fülébe duruzsolnia kappanhangon, néhány keresetlen káromkodás kíséretében.

  Amúgy meg: szarok vagyunk hetek óta, kivéve a Milan ellen. Meg úgy egyébként például a Sporting elleni második félidőre is összekaptuk magunkat, és a tahófejű portugál gólszerző lecserélése után kifejezetten beledöngöltük a gyepbe a színészeket, amíg meg nem lett az 1-1, amit meg jó olasz módra nem akartunk már kockáztatni, úgyhogy amikor behúztuk a kéziféket, hirtelen jöttek a saját térfélen elpasszolt labdák meg a taktikai faltok. De ettől még nagyjából semmi szórakoztató nincs a játékunkban és Dybala is átment irritáló pöcsbe, amit még a 6/12-es mutató mellett sem néz jó szemmel az ember, de kedvenc argentin csodagyerekünk éppen 6/1-et hoz az utóbbi mérkőzéseken, a BL-ben meg 90, 90, 90 és 83 perc játék után 0 gól, 0 gólpassz! Ez azért egy magát világklasszisnak képzelő játékostól avruk kevés, főleg az Olympiakosz, Sporting, Sporting sorban. Az egyetlen igazi pozitívum Hugi formajavulása.

  Külön szívfájdalmam, hogy ma még Khedirára sem lehet fogni a bánatos középpályás teljesítményt, mert Marci és Matuidi, a két liblingem játszott. Sajnos itt az ideje egyperces gyászszünettel adózni vero Marchisio emlékének, szegény Hercegecskében elkoptak a csapágyak, padmelegítőnek meg sajnálja az ember, de az idő múlásának és a fránya sérüléseknek általában ez a vége…

  • CM8

   Szerintem Marcival kapcsolatban nincs igazad. Azt hiszem most játszott először végig meccset a sérülése óta. Elég aktív volt, mindig kérte a labdát, és úgy helyezkedett, hogy megjátszható legyen. Neki volt a legtöbb szerelése. Én biztos pontnak éreztem a védelem előtt. Úgy gondolom a következő meccseken még jobb lesz.

  • Kelosz

   A kebabosnál tuti jobb bármit csinál, de én is a Matuidi/Pjanic kettőst érzem a legjobb választásnak.

  • consminor

   na igen, azon gondolkodok már egy ideje, hogy lesz-e olyan időszak, amikor a két gauchónk egyszerre lesz top formában. Dybala jelenlegi formájáról és önbizalmáról mindent elmond, hogy 3 percen belül kétszer végezhetett el szabadrúgást (magához képest botrányosan), majd a harmadikat átadta már Costának a félidő végén, a második félidőben meg az egyébként szintén ballábas szabit Higu végezte el. egy 10-es ilyenkor bebassza könyörtelenül, amikor a csapatának a legnagyobb szüksége van a klasszisára. példát vehet a bosnyák haverjáról, aki kb. 3 hét kihagyás után az első meccsén (egy sorsdöntő BL-meccsen, nem a Benevento ellen) odaállt és bevertem, amikor a csapat hátrányba volt. ilyen egy vezér. ehelyett meg a rinya meg a sétálgatás. imádom a kölköt, de valakinek helyre kell raknia, mert nagy szükség van a játékára.

 • consminor

  a szép mez és az eredmény mellet kiemelnék egy másik pozitívumot: Bekúr olyan bátor bikagolyókat villantott abban a pár percben, amit pályán töltött, hogy még Golyófogú Tony is megirígyelte volna

 • juuvee

  Szerintem a Milan ellen nem voltunk szarok, sőt, kifejezetten jók voltunk. Egy kapura tartó lövést engedtünk nekik, ez szerintem mindent elmond.

  A játék , hát az nincs, de legalábbis nem túl szemet gyönyörködtető. Ez a felállás a tavalyi emberekkel volt jó, Alvezzel, aki -ellentétben a jelenlegi jobb szárnnyal-tudott focizni is. Az is jobb volt, mikor Leó lépkedett fel a kozéppályára(vagy feljebb). Ebben egyébként Rugani sem rossz, de Giorgionak nem erőssége.

  Szerintem Dybalat nincs értelme ekézni, Hugit is felesleges volt.Dybala nem Messi, nem fog minden meccsen gólt lőni. Hugi a király, és ezt most meg is mutatja.

  Azért azt is látni kell, hogy iszonyat pechünk van, ilyen a világon nincs, hogy minden kapura tartó lövésből gólt kapunk. Ez meghatározta a tegnapi meccset is, azért volt ennyire nyögvenyelős minden.

  Nincs könnyű helyzetben Allegri. A támadó 4-esünk nagyon jó, de a kp és a védelem nem bírja el. Kellene egy extra kp-ás, de akkor kiesik egy támadó. És akkor még ott van az is, hogy Dybala a legjobb a 3-5-2-es szisztémában volt.
  Pjanic nélkül meg nem megy, belőle kellene még egy.

  A bajnokság pedig meglesz. Vidalt meg hozzuk vissza!

  • Pideon20

 • Babicz Tamás

  Hát tik mán semmive’ nem vagytok elégedettek? Állítólag a Juventus mellett szeretitek úgy unblokk az olasz focit is. Ehhez képest nem veszitek észre a nyalvánvalót:
  Az, hogy megnyerjük-e sorozatban a hetedik scudettot, az jelentőség nélküli. Már minden kipróbáltunk; nyertünk 12 pontos hátrányból, nyertünk veretlenül, nyertünk rekordszámú ponttal… Ez már unalmas. Ehelyett mink, hogy felfrissítsük a Seria A lankadt f*szra emlékeztető színvonalát, jótékonykodunk. A (jelenleg még legalábbis nagy ellenfél) Lazionak egyenesen ajándékoztunk 3 pöttyöt. A Napolival, az Izével és a Romával direkt nem játszottunk eddig, hogy gyűjtögethessék a pontokat. A liga hátsó régióiban tanyázó, várhatóan a kiesés ellen küzdő csapatok ellen rendre hátrányba kerülünk, hogy reménykedhessenek, hogy bárki ellen van esélyük (és a legnagyobbak ellen is hittel lépjenek pályára a későbbiekben). Vagyis növeljük a bajnokság színvonalát, na! Mindezt úgy, hogy mellesleg egyetlen pont a hátrányunk, a legtöbb gólt lőttük, és holtversenyben a legtöbb győzelmünk van. Hát mi, ha nem EZ egy IGAZÁN NAGY KLUB ismérve? Új szintre emeljük a legenda fogalmát, de nektek ez is kevés? Ejnye!

  U.i.: A válogatott szünetnek szerintem örüljünk. Egyszerű az ok: ha nem örülünk, akkor is lesz. Mennyivel jobb hát úgy elébe menni, hogy örülünk neki, nem? (via: Oravecz Coelho)

  • Kelosz

   Azt el is felejtetted, hogy kölcsönadtuk a milannak bonuccsit, hogy legyen védelmük (sajnos nekik ez sem segített).

 • Enslaver

  Allegri megelégelte, hogy ilyen gyenge a csapat játéka, kövi meccsen biztosra megy!
  Előhúz egy-két öreget a kalapból…
  Sampdoria ellen várható kezdő:

  https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/23270133_2020760934617792_1702478667100255954_o.jpg?oh=26e34f7976f684c6440fd324d418226e&oe=5AA84C8B

  • Norn_iron

   Először megijedtem, hogy Kohlert, Möllert, Sousát és Julio Cesart is vinné magával, de szerencsére Allegri nagylelkű, és tudja, hogy rájuk most Dortmundban van szükség.

  • consminor

   oda bököl, ahol a legjobban fáj.

  • Konrád Mészáros

   Pideon pihenőt kapott?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Ő egyedül kitenne egy All-Star csapatot. #legenda #grandepadoin

  • juuvee

   Grygera, Poulsen, Melo, Amauri, Bendtner, Anelka???

  • Norn_iron

   Del Piero helyett inkább Zalayeta kellene, mert még jön Palombo és agyonrúgja hosszú hónapokra.

 • Jumpman23

  Pirlo elköszönt! Szerintem erre sem vagyunk még felkészülve, nem tudom, ki fogja pótolni. Igaz, az utóbbi meccseken már nem mutatott annyit, de remélem, marad a Juvénál az aktív évek után is.

 • Juventino

  Arrivederci, Maestro!

  Emlékszem, 2011-ben teljesen kivoltam attól, hogy egy 32 éves Milanistára akarjuk bízni a duplahetedik csapatunk karmesteri pálcáját, és nem is tévedhettem volna nagyobbat! Az az elegancia, a passzok, a jelenlét a középpályán, azok a szabadrúgások… És 2015-ben, 36 (!) évesen még BL-döntőt játszhatott, igaz ott már világosan látszott, hogy atléták ellen veszélyesen alacsony a presszingrezisztenciája, de nem véletlenül játszott számtalan finálét a mi Andreánk.

  És igen, nyugodtan mondhatom, hogy kvázi Juve-legenda lett belőle. Na nem Del Piero és Nedved szintjén, de szorosan ott van mögöttük, és sokat köszönhetünk neki. Nagyon hiányoznak a hozzájuk fogható egyéniségek a mai keretből, ezért különösen fáj, amikor “elmegy egy” és csak az emlékezés marad meg a rideg rögvalóság, hogy Khedira fog kezdeni a hétvégén…

  • atis123Juve

   Ráadásul rövid hajjal…

 • Enslaver

  Nagyon fog hiányozni Pirlo Andrea a futball világából. Andi nálunk ismét kivirágzott, hiába volt negyven éves, úgy mozgott, mintha csak 38 lenne. Egy igazi legendától búcsúzik vele a talján futball. Pápá Papa!

 • uff uff

  Likevadász komment, de Isten éltessen Capitano! Nem lesz Hozzád fogható az életemben fekete-fehérben, örülök, hogy 2006-ban megadatott Neked, ami 2000-ben nem sikerült! Meghatározó voltál fiatal éveimben, és hálás vagyok, hogy Érted lehetett rajongani 🙂

 • consminor

  hát ez az Ace Ventura nem egy állati jó szövetségi kapitány

  • Jumpman23

   Az elejét nem láttam, a tobbit meg inkább ne láttam volna. Azt gondolnám, hogy a kijutásért mindent megtesz egy csapat. Lásd svédek. Ez botrányosan gyenge volt. Immobiele-től pont ezt a lagymatag sz*rt várnám, ha nálunk játszana. Nincs vezére sem a válogatottnak. Chiellini hajtott becsülettel – próbált szervezni is, de nem tudom az melyik csapat számára jelent több veszélyt. Viszont legalább küzd, hajt, nálam az egyik legjobbja a válogatottnak. Csak a labdaeladásai miatt mondom, hogy az egyik. Gigit sajnálom, ha nem lesz ott nyáron.

  • consminor

   csak az idióta Cakirnak köszönhetik a svédek, hogy 11 emberrel fejezték be a meccset, élükön türhő Berggel, aki már az első percben kapott egy sárgát Bonucci lekönyökléséért (ugye ezért már adtak direkt pirosat a történelemben).

   ettől függetlenül Ventura még fókazsírt is kért kölcsön az anal penetration-höz. Candreva mint jobboldali winger? WTF?! Florenzi meg a padon? a taktika pedig az volt, hogy majd az Immobile-Belotti párost (akik egyébként tökéletesen kioltották egymást) valaki fejbe rúgja a labdával. aztán amikor égett a ház beküldte Edert. ami számomra a legaggasztóbb, hogy a meccs után rögtön a kifogásokkal jött, drága Gigink helyre is rakta utána rendesen.

   összességében nézve így is volt a taljánoknak egy kapufájuk, ha összeszedik magukat, megfordítható ez még, de nagyon nehéz lesz, mert ezt a favágást várhatjuk hétfőn is. nem lehet vb Gigi nélkül. amitől még ezen túlmenően félek, hogy milyen negatív hatással lehet az olaszaink mentalitására a csapatnál, ha nem jutnának ki a vb-re, így ez negatívan befojásolhatja a szezonunkat.

  • Jumpman23

   Cakiron nem lepődtem meg, a svédek ki is használták – ja Berggel az élen, az olasz hozzáálláson viszont igen. Azt hittem már az első meccsen el akarják dönteni. Hát nem akarták.
   Még annyi, hogy csak bebeszélem, vagy tényleg látható volt, hogy a Juve-játékosok voltak, akik hajtottak becsülettel, nem csak nézelődni mentek ki?

 • Mixbetegállat

  Cuadrado? Csak a Kispest!!!

 • bombahoppa

  Bölcs Enslaver monda vala, saját gondolataira válaszolva vala:

  “A legjobb megoldás persze az lenne, ha klónoznánk Pirlot.”

  http://bianconeri.taccs.hu/2013/12/29/veled_vagy_nelkuled/#more-294

  • humorpalanta

   Ahogy bölcs vezérünk, a saláta mondta 2000 évvel ezelőtt:
   Ci si dobrevi condutti spaghetti portaggioni chiesto motre Ventura per me. – Magyarul: Basszátok már ki ezt a fasz Venturát a kispadról.

  • bombahoppa

   Bass’atoc marchi est’afas Venturata chiscipadrolla! Értem?!

  • Tonhalacska
  • Enslaver

   Köszi, cimbi, hogy idézted négy évvel ezelőtti tudatom gondolatát, ezzel jócskán megnövekedtek a bevételeim, talán egy új jachtra is futja majd!

 • consminor

  akkor ízlelgessük az alábbi mondatot: a mai lehet Gianluigi Buffon utolsó tétmérkőzése az olasz válogatottban.

 • Enslaver

  Kiestünk, de Bonuccsi legalább végre játszott. Allegritakaroggy!

 • Jumpman23

  Ez mi a franc volt? Már az első meccsen sem volt semmi értelme az ívelgetéseknek, erre ott folytatták mégegyszer 90 percig. Bellotti 100 millió? Chiellini szervez megint? Végtelenül sajnálom, de igazából egy fél csapattal semmi keresnivalója az olaszoknak a VB-én. A védelem adott, de hogy középpályán és elől mi a franc volt az elképzelés (az ivelgetesen kívül) nekem nem jött le a 180 perc alatt. Bús panda vagyok.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Teljes csőd. Persze ha egy olasz válogatottban egy középszar Immobile az elsőszámú csatár, és a fogalmatlan Ventura a kapitány, ott nem akkora meglepetés ez. Zaza sehol, Gabbiadini kezdőben, Éder a keretben. Ennek ellenére Conte “csodája” közelebb volt a valósághoz, mint ez a szar, amit láttunk.

  • atis123Juve

   Máris milyen elit táborba került a magyar válogatott…

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Rendezhetnénk valami nyári alternatív VB-t, azaz Vesztesek Bajnokságát. Egy Holland-Olasz-Magyar-USA csoporttal kiegyeznék.

  • atis123Juve

   Ezt védesd le 🙂

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   A szabályok is megvannak. Az nyer, aki kevesebb gólt lő. 0-0 esetén azonnal büntetők, természetesen a saját kapus ellen.

  • atis123Juve
  • Tonhalacska

   Bénázók Viadala.

  • Tonhalacska

   Ha a németek is kiesnek tavasszal, akkor már biztos, hogy ez egy összeesküvés a Tengelyhatalmak kiszorítására a szovjet vébéről.

  • juuvee

   Lenyúlták az ötletet, csak minket nem hívtak meg.

  • Enslaver

   Éder Krisztiánt mondjuk én sem értem, hogy mit keres itt, “A nevem SP” óta nem adott ki normális dalt…

  • Jumpman23

   Éder mester hogy lehet még 80 évesen is válogatott?

  • Enslaver

   Ő vigyáz Pumuklira. De az emberek megint keverik az olasz vállogatottat a Juventusszal. Cuadrado tudtommal nem olasz, úgyhogy rossz helyen keresi csemetéjét.

  • nemvoktrendi

   Most azért ez más meccs volt, ezzel se értek el semmit, de itt legalább helyzeteket csináltak. Ha így játszanak Svédországban is, akkor simán meglett volna. De ugyebár az ilyen ha-val kezdődő mondatoknak utólag nincs sok értelmük. 🙁

  • Jumpman23

   Jobban átengedte a kezdeményezést a svéd csapat, nekem ez jött le. Az olaszok támadójátékában pont ugyanannyi fantázia volt.

  • nemvoktrendi

   Elnézést a svédektől, de szerintem ezek a svédek nem egy jó csapat. Két meccsen talán egyszer se találták el a kaput, a góljuk is úgy jött össze, hogy két olaszon pattant meg a labda és úgy csapta be Buffont. Az hogy a svédek mit csinálnak, az csak viszonylagos jelentőséggel bír az én olvasatomban.

   Szerintem ez elsősorban az olaszokon múlott, márpedig az első meccset odaadták ajándékba. És szerintem ez most ennek a szerencsétlen Venturának a sara, meg főleg azoknak a nyomorult gazembereknek, akik kinevezték! Ventura most le fog mondani, de mi lesz Tavecchio elnök úrral? És a többi “zsenivel”, akik 10 év alatt a világbajnoki címtől ide juttatták a válogatottjukat?

  • Jumpman23

   Az EB-ét nyert görögökre emlékeztet ez a svéd csapat. Azt nem tudom, mi lett volna bennük, ha bekapnak tegnap egyet, és gólkényszerben kell játszaniuk. Nem szép amit csináltak, viszont olyan egységesek voltak, amivel ez a töketlen olasz támadó szekció nem tudott mit kezdeni. Kemények voltak, célratörőek, amit elterveztek, végig is vitték. Azért azt ne felejtsük el, hogy a csoportjukban megpocsékolták a franciákat otthon, és kinyomták a hollandokat. úgy hogy nincs igazán klasszis játékosuk.

  • nemvoktrendi

   Majd meglátjuk, hogy hogyan fognak szerepelni, de én nem jósolok nekik nagy eredményeket.

  • atis123Juve

   Candreva kezdő, Berna csere? Pff…

  • Tonhalacska

   Toni teljesen eltűnt a második félidőre. Ez van.

  • juuvee

   Szarok az olaszok, nem kár értük, persze azért a mi fiainkat sajnálom. A mutatott játéknál csak az volt kiábrándítóbb, ahogyan a közönség kifütyülte a svéd himnuszt…
   A “játékra ” visszatérve , azért hálás vagyok, hogy a bajnokikon nem ez a sok középszerű szar játékos rohangál a védelmünk előtt.

 • Juventino

  Gyalázat, hogy szerencsétlen Buffon a vb miatt tervezett 2018-ig, erre ez történik. Nem mintha meglepett volna, egyszerűen éreztem már az első meccs előtt, hogy benne van a levegőben a kudarc, Ventura válogatottja egy percig nem volt meggyőző. A 0-1-es első meccs után pedig ez volt a kisebb meglepetés, sajnos.

  Nincsenek fiatal tehetségek, nincsenek már igazi klasszisok sem, csak egy csomó középszerű játékos egy még középszerűbb edzővel. Óriási hiba volt Venturát kinevezni, bár így látszik csak igazán, hogy mennyit jelentett Conte, mert merítési lehetősége neki sem volt jobb. Most majd jön Ancelotti, a Kőkorszaki Szaki.

  Kár érte, nagyon nagy kár, de igazán csak Buffont sajnálom. Legalább a bajnoki cím legyen meg, hogy trófeával búcsúzhasson az öreg.

 • consminor

  gyerekek, én tegnap óta komolyan elkezdtem parázni azon, hogy az olaszaink megreccsentek lelkileg a szezon további részére. ez bús panda hozzáállás. optimális esetben pedig reménykedem abban, hogy a legendáink összeszedik magukat utoljára és még erősebben rákoncentrálnak a szezonra.

  p.s.: Ventura te szerencsétlen!!!!! köszönöm, hogy elmondhadtam

  • Juventino

   És nem mondott le magától, megvárja, hogy kirúgják. Vicc ez az ember…

  • consminor

   én a helyében feltörném otthon a malacperselyt, nulláznám a bankszámlákat és elköltöznék a Csendes-Óceán közepére, ott talán nem nem ismerne fel senki.

  • bombahoppa

   Én a bankszámlákat úgy nulláznám nála, hogy magamhoz utalok, a többi jó lesz úgy, ahogy írod.

 • Babicz Tamás

  Mosmább nem is fáj annyira a Benevento elleni nyögvenyelés, igaze?
  (Szeressük a zolasz focit, meg minden, de ez annyira volt foci, mint amennyire a “Pirlo-utód” Jorginho olasz.)

 • C.

  Ez Buffonnak már a hatodik vb-je lett volna?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Sőt, a hetedik, mert már a ’62-es VB-n itt játszott, csak akkor még Lorenzo néven, akkoriban az volt a menő név, lásd pl. Lorenzo Lamas, James Dean, stb….

  • C.

   Sas Jóska?

 • consminor

  na jó most már elég a gyászból, másfél hete elvonási tüneteim vannak. a pszichiáterem felírt gyógyszerként egy Juventus-meccset, de a receptet csak vasárnap tudom kiváltani. remélem a gyógyszer beszedését követően nem lesznek mellékhatások, ez a Sampdoria hajlamos fejfájást okozni.

 • Enslaver

  Az a hír járja, hogy Ancelotti vagy Conte lehet Captain Itália, szerintem ez jó hír. Ventura off, Ancelotti/Conte (vagy a kettő egyszerre) on!

 • bombahoppa

  (én is voltam hüje, de fiattal sosem)

  Hüje heterók:

  http://www.legalja.hu/current/20040114_arpi.htm

 • Enslaver

  Lesz most már meccs a hétvégén? Idegesítő, hogy nincs, lemondom a nemlétező Digi előfizetésemet!

  • Jumpman23

   Nem hajnalban lesz az óraátállítás miatt?

  • Juve1974

   Nem, de itt DK-Ázsiában áttették du 3-ról este 10-re, mondván nagyon mel… izé sok fok van.

  • Babicz Tamás

   Én is örülnék, ha lenne, mert szabadnapot vettem ki.

 • juuvee

  Alakulhatott volna jobban is a tegnapi nap.

 • CM8

  Teljes a keret, meglátjuk mire lesz ez elég a Genoa ellen!!!44!

  • Babicz Tamás

   Mégsem játszik sem Buffon, sem Barza. Mindketten szomorúak az olaszok kiesése miatt. Állítólag… És Bernardeschi kezd Dybala helyén. Érdekes.

 • consminor

  Viviano örökös esztétikai lesre tette magát ezzel a fejjel

 • Babicz Tamás

  Eddig csúfosan sablonos a játékunk.
  Olyat amúgy lehet, hogy a játékrész legvégén nem VAR-ozott tizenegyest rögtön a második félidő elején megkapjuk? A szünetben lesz a rigónak ideje visszanézni.

 • consminor

  Bazmeg hogy a picsába lehet onnan elfejelve ilyen helyzetből gólt kapni?

  • humorpalanta

   Szczesny. Erre egy kapus kimozdul és öklözi…

  • consminor

   attól függetlenül, hogy valóban mozdulhatott volna valamerre, engem inkább az zavart, hogy Zapata így el tudta fejelni emberrel a nyakában. nem is emelkedett a pulzusom a helyzetnél, mert láttam, hogy Stefivel együtt ugranak, a labda meg elég sután hullik, aztán már azon kaptam magam, hogy vezet az ellenfél. első kapura tartó lövésükből (LOL), természetesen

  • humorpalanta

   A védő fejéről odapattant Zapata fejére és ettől lett védhetetlen sajna. Ezért mondom, hogy az 5-ösön a labda a kapusé, ha nem, az kapushiba.

 • uff uff

  Ezeket a meccseket mi szoktuk 1-0 ra megnyerni

 • uff uff

  Mondjuk az tényleg szégyen lenne,ha ezzel a hónapok óta mutatott semmivel bajnokok lennénk. Semmi izgalmas, nézhető nincs bennünk jelenleg.

  • Jumpman23

   Ne is mondd. Nekem nagy szivfajdalmam, hogy nem bírunk kombinativ játékkal kirukkolni. Es nem tudom, hogy Max kérése ez a sablonos játék, vagy ennyi van a keretben.

  • uff uff

   Ez Max stílusa

  • Jumpman23

   Hogy takarodna már a BL-döntőbe! 😂

  • CM8

   Ezek erőből lenyomnak minket.

  • Juventino

   Pont így látom én is. Nem mondom, hogy Conte idején parádéztunk és szemkápráztató volt játék, de azért Pirlóból, Vidalból, Pogbából és Tevezből időnként csak kijött a klasszis. Khedirából és Pjanicsból mostanában legfeljebb az ebéd jön ki a klotyón…

  • Kelosz

   Na jó de Khedira soha nem is volt klasszis. Vagy igen?

 • Babicz Tamás

  “Lóf*sz jön itt, csikánók, nem csillag!”

 • CM8

  Khedira megint a leggyengébb, de még mindig fent van a pályán. Hihetetlen.

  • uff uff

   Biztosan ő is kosarazik Allegrivel

  • consminor

   kivételesen én a Pjanicot sokkal gyengébbnek éreztem ma. egy jó megmozdulása nem volt, ami az előrejátékot illeti.

 • Juventino

  Parádés volt ez a 2-1-ezés az Ördög jobb és balf@$*ától…

  Azt mondta Khedira, hogy Buffon nem búcsúzhat így a VB-selejtezős kudarc után, ezért az egész csapatnak meg kell feszülnie a pályán, hogy meglegyen a BL. Ha a mai az első lépése ennek az erőfeszítésnek, akkor szegény Gigi keserű szájízzel búcsúzik majd, ha meg arra gondolt a kamunémetünk, hogy leszarjuk a bajnokságot és #csakaBL, akkor meg MUHAHA!

  Középszar kerettel mondjuk mi mást várhatnánk? Duglesztől a megváltást?

  • consminor

   ezért a mai teljesítmény, mivel a BL-re készülnek

 • uff uff

  Nagy veretes lofasz a seggünkbe.Legalább élvezzük ki

  • Juventino

   Majd a Barca ellen! 😉

  • uff uff

   anakondát kapunk

 • Preference

  A mai epizód címe:Quagliarella bosszúja

 • uff uff

  Dybala seggberúgta Mandzukicsot 😂

  • consminor

   ez a picsánrúgás megtestesíti az egész mai teljesítményünket

 • daneeka35

  Ezt a Zalayeta gyereket le kéne igazolni, legalább ellenünk nem lőne gólt.

 • uff uff

  Basszameg, én meg a Milanon röhögtem ellenük 😂

 • Babicz Tamás

  Nem az a baj, hogy hármat kaptunk, nem az, hogy a Barca meccs előtt úgy foshatumk, mint már régen. Hanem az, hogy ezt a 0:3-at megérdemeljük, mert lefocizott minket a Samp. Plusz az elképzelés minimális jele nélkül vagyunk jelenleg, ami a nyögvenyelős idénykezdet utáni várt kilábalásra való tekintettel igen csak nagy probléma.

 • juuvee

  Na, ez ennyi volt. Fasz ki van, röviden. Változtatni kell,mert ez így borzasztó. Védelem kurva gyenge, középpálya szürke, így hiába minden

  • Babicz Tamás

   Ezért csalóka a 10-1-1-es mutatónk. Azt hihették a srácok, hogy jók vagyunk, Pedig 3 hónapja szajkózzuk, hogy változtatni kell.

  • consminor

   szajkózhatjuk, ha nem értenek magyarul szegények

 • uff uff

  Amúgy ez a saller nagyon kijárt már. Túlságosan hozzászoktunk, hogy szinte minden körülmények között valahogy behúztuk.

 • uff uff

  DAGIIII 😘

 • daneeka35

  Tavaly már volt egy 3-1 ebben a stadionban.

 • juuvee

  Allegri is csinálhatna valamit, a rotáció nem jön be, felállás szar, de nem változtat semmin

  • Kelosz

   Khedire szar nem a felállás.

 • uff uff

  Fino alla fine😚

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Mik ezek az indulatos, sajnálkozó kommentek?
  Jó meccset kell nézni, ez a titok. Én most nem a saját meccsünket néztem, hanem a Sampdoria meccsét. Egy irtó gyenge csapattal játszottak, borzalmasak voltak. Addig örüljünk, amíg nem mi játszunk úgy.

 • uff uff

  Szerdán megrakjuk a Barcelonát, aztán mi leszünk a legnagyobbak, hejj hejj

  • Babicz Tamás

   Még jó, hogy másik bajnokságban indulnak, mint mi. Így az idei statisztika nem szól ellenünk, amely szerint a bajnoki tabella első hat csapata közül kettővel játszottunk. A mérlegünk kettő vereség, 3 rúgott, 5 kapott gól.
   (A maradék hárommal amúgy még Karácsony előtt játszunk. Közte egy cseppet sem fontos Barca elleni hazai, és egy Pireusz elleni idegenbeli BL-találkozóval. Szerencse, hogy számunkra csak decemberben indul a bajnokság. (via: Allegri))

  • juuvee

   Simán kiszopunk 3-1-re, és akkor talán valaki észreveszi, hogy a dolgok a tavalyihoz képest nem jó irányba mennek. A kukásoktól is kurva messze vagyunk, nemhogy egy bl döntőtől.

  • uff uff

   Jelenleg a “kukások” űrfocit játszanak hozzánk képest. Hogy egy nagy igazságot 🙂 is mondjak, a fák nem nőnek az égig. 2000-ben Trezegé megnyerte az EB-t, 6 évvel később a tizenegyest ugyanoda akarta lőni, pár centit tévedett, elment a VB.
   Jöhetett volna talán korábban is, de mostanra néz úgy ki, hogy véget ért a trónolás, és kicsit helyrebillen mindenki igazságérzete. Képünkbe lehet tolni a 6 év nagyképűzését (és a videóbírót 🙂 ), mi meg jobb híján kínunkban jópofát vágunk. Nem tudom, hogy most érdemes-e amúgy farkast kiáltani, hiszen a hátrányunk nem behozhatatlan, és attól vagyunk a Juventus, hogy ilyenkor hümmögve elkezdjük lehúzni a cipzárt, de szerintem nem szerencsés áltatni magunkat, idény bizony kiérdemeljük a pofánverést

  • Babicz Tamás

   Jön a december. Ilyenkor az olyan lankadt, vértelen pö*s, ami most a jelek szerint a cipzár mögött rejtezik, csak megfázni szokott. Esetleg a hóba hugyozzhatjuk vele az (új) autogramunkat. Aztán dalolhatjuk vidáman, hogy:

  • Jumpman23

   “most érdemes-e amúgy farkast kiáltani”
   nem farkast, kukást!

 • humorpalanta

  Na akkor nézzük: Allegri, mi a faszt csinálsz? Egy kalap lószart nem tettél le az elmúlt időszakban. A cseréid mik? 60. perc? Istenem… Szedd össze magad, vagy takarodj a faszba és jöjjön Ancelotti, ő legalább tud szélsőkkel játszani.
  Szcesny nem kapus, ráadásul nem is topcsapat szintű. Vagy maradjon Gigi, vagy fizessünk pénzt egy kapusért, mert ennél a csókánál én is jobban védek. Áll és nézi, hogy a labda felrepül, körüljárja a Holdat, ráesik az 5-ös sarkán álló csatár fejére és be a hálóba. WTF?
  Khedira mi az anyja picsájáért kezdő? Mit tett le az asztalra az utóbbi másfél évben?
  Pjanic nem tud így játszani, hogy Khedira helyett is védekeznie kell, rámegy az ereje és durva lesz.
  Cuadrado 0. Sőt, a nullához legalább valamit le kellene tenni az asztalra, immár másfél hónapja nem volt egy jó meccse a bongyornak. Faszom, Lichtsteiner jobb volt nála ma szélsőtámadóként. De az a gyökér Allegri nem őt hozza le, hanem az ötletesen és jól focizó Berncsit. Agyvérzés.
  Őszintén kíváncsi vagyok, miért vezették be a videóbírót? Mert ha nem használják, kurvára semmi értelme nincsen.

  • Juventino

   Ancelotti, most komolyan? Ha 1999-2001 között neked nem lett volna elég belőle, már csak az elrettentő, amit a Bayernnél művelt, az meg, hogy a hírek szerint a PSG elleni meccs volt az egyetlen (!), ami előtt volt videoelemzés és úgy is 0-3 lett a vége… Nem kell ez a milanista vonal, pláne nem Allegri után azonnal.

   Bernárd cseréje már az első gólnál eldőlt, mert ilyenkor ez automatikusan Deszka hibája, hiába nem ő fogta (nem fogta) Zapatát. A meccs Juvés pillanata akkor is az volt, amikor kettő-az-egy-ellen Hugi úgy döntött, hogy lefutja a védőt labdával ahelyett, hogy lenyomnak egy kényszerítőt Cuadradóval, aztán menet közben rájött, hogy mégsem fog menni, ezért átlőtte erőből a kolumbiainak. A tegnapi formák alapján persze semmi garancia nincs rá, hogy Cudri normálisan vissza tudta volna tenni neki vagy nem durrantja rá ész nélkül 16-ról, inkább arra volt jó példa, hogy minden helyzetben tudtak rossz döntést hozni kedvenceink.

  • humorpalanta

   Igen, Ancelotti. Egyáltalán nem volt rossz a Bayernnél.
   Hugi jól döntött. Elvitte a védőt és a kapust is, miközben Colorádó tök egyedül volt szemben az üres kapuval. Nem menet közben jött rá.
   Szerintem ez a meccs jó példa csak arra volt, hogy semmi értelme a videóbírónak.

  • Juventino

   Akármit is akart Higuaín, odáig el kéne jutni azért, hogy 0-2-nél kettő az egy ellen megoldja a két támadónk.

   Ancelottival kapcsolatban meg szimplán nem értünk egyet ezek szerint. Nekem nincs különösebb bajom Allegrivel, jól vitte tovább Conte örökségét és azt sem állítanám, hogy azóta nem volt hozzáadott érték, de nem tartom elég karizmatikusnak. És itt elsősorban arra gondolok, hogy Max az a típus, aki alól nyugodtan kiárusíthatják a fél csapatot, akkor is szó nélkül vágja a pókerarcot mindenhez. Ez akár jó tulajdonság is lehetne, de ez az idény mutatja meg legjobban, hogy miért nem az. Egy idő után már nagyon meglátszik, ha a minőségi embereket középszerű töltelékemberek váltják fel.

   Arról nem is beszélve, hogy egyre gyakrabban ütik fel a fejüket látványos elégedetlenkedések Maxi irányába a játékosok részéről, amiért persze szégyellje magát mindegyik milliomos kiskirály, de úgy néz ki, elmúlott a szerelem és jönnek a hideg napok. Mindezek után talán jót tenne egy új impulzus jövő nyártól. De hogy pont Ancelottié? Nem nagyon tudok jobbat kapásból, de ettől még nem vagyok meggyőződve arról, hogy Carletto kell nekünk (mondjuk még mindig inkább ő, mint Mancini vagy Spaletti). Jó lenne felfedezni egy új Lippit vagy Sarrit, nem mindig a nagy név a nyerő.

 • Tonhalacska

  Másodszor is kitettük a pályára a bénázó Mandzukic+ reménytelen Asamoha balszélt. Megint vastag nagyot szoptunk. Csöcsy neje azt mondta, hogy a férje készen áll Buffon pótlására. Nos…. akkor azt hiszem én is készen állok rá. Megyek veszek egy kapuskesztyűt, meg egy doboz cigit.

  • uff uff

   Inkább tippmix szelvényt vegyél

  • Kelosz

   Nyilván Buffon csak egy van, de melyik volt “csöcsy” gólja. Az első Lichtié talán Berna is benne volt, de inkább a svájcié. A második szép gól volt, ezt mondjuk Buffon kitolta volna ☺. A harmadik pedig egyértelműen a kebabosé.

  • Tonhalacska

   Megkérdezted. Megválaszoltad. Ez így jó.

 • juuvee

  Egyszerűen hihetetlen, hogy azt a szerencsétlen védekezést nem lehet megoldani. Ha a vezetőség volt olyan balfasz, hogy a kezdő négyesből kettőt lepasszolt, akkor legalább a májsztró vegye a bátorságot, és változtasson. Minden egyes kurva helyzetből gólt kapunk, ez vmi hihetetlen. Tavaly az volt a jó , hogy megvolt az összhang a csapatrészek között, melyhez a milán 19-ese igen sokat hozzá tett. Lichti gyalázatos, Höviben lehet még bízni. De ha neki sem megy, akkor be kell látni, hogy kell egy extra ember a kp-ra, nyilván a csatárok rovására, vagy egy Conte féle, számomra érdekes 3-4-3.
  Igaziból mindegy is, de oldja má’ meg Max, hogy legyen összhang a csapatrészek között, és ne 2018-ban, hanem most. A mostani játékunk kiismerhető, egyhangú, sablonos szar.

  • Juventino

   Nagyon vékony jégen jár, aki CSICSKÁZÁS helyett visszasírja a “Milan 19-esét” kis kommunánkban, viszont ha már felhoztad, Minden6ó Marottánk szerint Bonu nem Allegri miatt távozott. Érdekelne, hogy akkor meg hogy sikerült ezt összehozni, mert valahogy nem tűnik életszerűnek, hogy Leo a 6. bajnoki cím után egyszer csak úgy ébredt fel, hogy “Én akkora király vagyok, hogy átmegyek Milánóba és bajnokot csinálok ezekből a szerencsétlenekből, mert kell a KIHÍVÁS!”

   De mindegy is, mert itt van nekünk a világverő Schalke nevelése, a győzelmekhez szokott Höwedes, majd ő megoldja! 😉

  • juuvee

   Szerintem egy percig sem kétséges, hogy a milán 19-ese a legjobb olasz védő, és világszinten is a legjobbak között van. Mondjuk a bl döntőn ő is szar volt. A lényeg, hogy jó lenne felébredni ebből a rémalomból, és azt látni, ismét nálunk játszik. Persze egy szemét áruló, de én nem vagyok haragtartó 🙂

 • Babicz Tamás

  Dühös vagyok. Este méregből megnézem az Izé-Atlanta meccset, és még szurkolok is a kék-feketéknek. Vereség can sucks!

 • uff uff

  Amúgy az elmúlt években annyi szépet adtak, hogy ne húzzunk már karóba mindenkit. Mondjuk a mai meccset én is kb. így néztem:

 • Jumpman23

  Szerintem ez csak a szokásos BL-meccs utani vereség. Az más kérdés, hogy az időzítését elbaszták. A vége nem véletlen volt. Azt hitte a Mister meglesz ez fakóval is.

 • bombahoppa

  Gyötrelem: Világfájdalom

 • Enslaver

  Necces volt a vége, már azt hittem egyenlítenek…

 • consminor

  a tegnapi vereségünk hatására Tavecchio lemondott. well done, boys

 • Jumpman23

  TUDTA?
  Khedirának van egy öccse is! Vegyük meg mielőbb, hogy a Khedira-fivérek együtt alkossák a Juventus középpályájának tengelyét!

  • juuvee

   Lájk😂

  • juuvee

   Samiról még annyit, hogy Allegri külön kiemelte név szerint, hogy nem feltett kézzel kell reklanálni a 16-oson belül , hanem el kell rúgni a labdát. Allegritől szokatlan, hogy név szerint leolt vkit, ez remélem azt is jelenti, hogy jegeli egy kicsit.
   Matilda sokkal jobb nála, Bentancur meg ígéretes. Marci meg legalább oda teszi magát , ha éppen nem sérült. Sturaro,Sami, Stefán, Asa out!

 • Gábor Gerencsér

  Azzal kezdeném, hogy minden szar és Allegri takaródj!
  Na cizellálom még egy kicsit. Khedira? Most komolyan? Mandzsut is erölteti meg a Csokit is. Tavaj megoldották, de kényszer volt. Most, hogy nem kényszer és nem is megy nekik, miért nem lehet DC Deszka és Matyi kezdő? Mandzsu mehetne Hugi alternatívának 15-20 percekre. Pocak had pihizzen, még lefogy, ha sokat mozog. Csoki jó lesz néhány középszar olasz csapat ellen. Khedira nálam végleg kijátszotta magát, mondom úgy, hogy én voltam a Khedira támogatók keménymagja és előénekese. Cserénekse, soha. Matyi, Marci, Bekúr és Sturaró is előrébb van nálam. Hozzáteszem ezzel a négyessel sem vagyok maximálisan megelégedve. Valójában az Allegri takaródj eredetileg cinizmus volt a részemről, de most valóban nem tudom mi a bránert csinál. Motiválni nem tud, kezdi elveszíteni az öltözőt, cseréi szánalmasak és olyan emberekhez és rendszerhez ragaszkodik, ami megbukott immáron nem először. Sajna jobbat nem tudok a helyére, de hogy keretbe foglaljam a mondanivalóm: minden szar és Allegri takaródj!

  • Tonhalacska

   Bájdövéj Piggy fogyott egy kicsit a válogatott szünetben.

 • zamboni

  Benitoéktól kérdezem: Nem tudjátok, mikor játszik legközelebb a csapat? Csak innen tájékozódom, és úgy gondolom lennie kell valaminek a közelijövőben.