Kösz, PSG!

Ki ne tudná: a Barcelona a BL előző fordulójában történelmi tettet végrehajtva, 4-0-s hátrányból jutott tovább a PSG ellen. A katalánok szurkolóinak ez ad reményt a mai meccs előtt, és persze a mi fejünkben is megfordul, hogy nehogy még egyszer megcsinálják. A remény/félelem mellett azonban szerintem más üzenete is van az előző fordulónak: hálásak lehetünk a párizsiaknak.

Hálásak lehetünk, mert a hülyeségükből tanulhatunk, sőt, tanulnunk kell. Nem tudom, ki hogy van vele, de én az elmúlt 10 évből nem emlékszem, hogy a Barcelonát annyira elverték volna, mint azt a PSG tette az első meccsen. A Bayern annak idején persze kipofozta őket egy 7-0-s összesítéssel, de a játék képét tekintve azok a meccsek nem voltak olyan egyoldalúak, mint az idei PSG-Barcelona. Ehhez képest sikerült kiesnie a franciáknak. De hogyan? Megvan az a videó, amin a meccs előtt a játékosaik (pontosabban Draxler és Matuidi) azon nevetgélnek, hogy simán elfogadnának egy 1-5-öt idegenben? Ki gondolta volna, de még ezen a szinten is van értelme hangoztatni, hogy így nem lehet pályára lépni egy BL visszavágón.

Aztán megvan, hogy a Barcelona úgy nyert 6-1-re, hogy nem is játszottak igazán jól? A PSG eleve feladta a támadások lehetőségét, csak 0-3 után tapostak kicsit bele, meg is rúgták a sorsdöntőnek tűnő gólt, és látszott, hogy a katalánok védelme finoman szólva is sebezhető. Ez pedig arra mutatott rá, hogy a PSG-nek bizony idegenben is győzelemre kellett volna játszania, meglehetett volna a kettős győzelem. De nem tették, sőt, röhejes hibákat követtek el: az első gól kabaréba illett, a második meg egy öngól volt. Szóval van két tanulságunk is: nem szabad csak védekezni, és nem szabad hülyeségeket csinálni hátul. Végig koncentrálni kell, hiszen azt sem feledjük, hogy az előző körben a Barcelona az utolsó percekben csinálta meg a csodát.

Persze a Juve olasz klub, így az első tanulság kapcsán ne számítsunk arra, hogy huszáros rohamokkal nekiesünk a hazaiaknak, de ahogy azt Allegri és több játékos is hangoztatta, gólt kell lőni – és ha lehet, nem is egyet. A védelembeli hülyeségek kapcsán árgus szemünket az ordas hibákra mindig kész Chiellinire, és az idén feltűnően hullámzó teljesítményű Bonuccira vessük. Szerencsére Asamoah nem játszik, így talán nem adunk az ellenfélnek gólpasszt. Szóval a PSG megmutatta, mit nem szabad csinálni – pedig amúgy szerintem a párizsiak most erősebbek, mint a Barcelona. Azaz nem csak a lecke miatt lehetünk hálásak, hanem amiatt is, hogy egy erősebb rivális önmagát tökön szúrva kiejtette magát.

A tanulságok latolgatása mellett elkezdtem azon gondolkodni, ki lehet a kulcsszereplő, de arra jutottam, hogy mindenkinek annak kell lennie. Buffon az odavágón legalább kétszer óriási bravúrral védett, jó lenne, ha ezt folytatná, és továbbra sem kapna gólt Messitől – és persze mástól sem. Alex Sandro hihetetlen jól, koncentráltan játszott a múlt héten, megismételve a Porto elleni hibátlan védőjátékát. Az ő szerepe kulcsfontosságú abban, hogy Messit meg tudjuk állítani. A másik oldalon Dani Alvesnek Neymart kell megállítania. A Barcelona PSG elleni feltámadásának a brazil volt a kulcsembere, míg egy hete alig volt sikeres csele. Pjanicnak és Khedirának a labdatartásban és –kihozatalban kell jobbat nyújtani a múlt hetinél, ezzel tehermentesíteniük a védelmet. Cuadradótól már a múlt héten is fostak a barcások, remélhetőleg most is okuk lesz rá: a katalánok szélső védekezése nem tűnik a legacélosabbnak, Cuadrado betöréseiből van talán a legjobb esélyünk gólveszélyt teremteni. Emellett Pumuklinak és Mandzukicnak rendre vissza kell zárniuk, hogy meglegyen a létszámfölény Messival és Neymarral szemben. Dybala fontosságát a múlt heti két gólja is mutatja, míg Piggy remélhetőleg megtalálja a góllövő cipőjét – de az sem baj, ha csak gólpasszt ad, vagy elviszi az embereket, hogy a többiek szabadabban érhessenek a kapu elé.

Egy dologról még nem volt szó: a várható bíráskodásról. Tegnap a Real meccsén láthattuk, hogy az arrogáns, túlértékelt magyar bíró hogy belenyúlt a meccsbe. Azt is tudjuk, hogy a Barca játékosai hajlamosak a színészkedésre, és hogy egyáltalán nincsenek rosszban a játékvezetőkkel – ezt a PSG elleni visszavágó is megmutatta. Nem lenne meglepő, ha lenne büntető vagy piros lap a meccsen – Chiellinivel vagy Mandzukiccsal a csapatban ez komoly veszély. Fél szemmel a következő körre figyelve az is fontos lenne, hogy ne pontozódjon ki senki – Cuadrado és Mandzukic is veszélyben vannak, nekik pedig nincs helyettesük. Az elődöntőre törlődnek a lapok, így most kell elkerülni a kiállítást. De ne bírózzunk előre, bármennyire is kínálja magát a dolog. 3-0-ás előnyről még egy Kassai Viktorba oltott Moratti sem tudná egymaga kiejteni a Juventust. Amúgy biztos vagyok abban, hogy Allegri minden forgatókönyvre felkészítette a csapatát.

A Barca biztosan támadóan fog fellépni az elejétől fogva, nekünk ki kell húzni az első negyed órát – de ha nem sikerül, akkor sincs katasztrófa, mi nem az a csapat vagyunk, aki olyan könnyen összeomlik. A PSG elleni fordítás komoly lelkierőt ad nekik, ráadásul visszatér Busquets, aki ugyan az idén gyengébb formában játszik a megszokotthoz képest, de minőségi ugrás a labda összeszedésében és elosztásában Mascheranóhoz képest. Allegri jobb edző, mint Luis Enrique, ráadásul utóbbi nyári biztos távozása még ráerősített arra, hogy mintha kicsúszott volna a kezéből a csapat. Viszont a hazaiak támadótriója szerintem még mindig a legjobb a világon, Messi pedig a világ legjobb játékosa. Szóval én nem annyira az ellenfél csapatától, mint inkább a zsenijeiktől tartok.

Utoljára 2004-ben kaptunk ki olyan különbséggel, ami most a kiesésünket jelentené: az volt az emlékezetes négyujjas meccs Rómában. Ráadásul eddig mind a négy idegenbeli meccsünket megnyertük a BL-ben, és az egész sorozatban csak két gólt kaptunk. Szóval az előjelek nem rosszak, de az előzményekre való tekintettel csak óvatos optimizmussal várom a meccset. Mi nem vagyunk a PSG: sokkal fegyelmezetebb csapatunk van. És hogy ne kövessük el Draxlerék hibáját: a cél legalább a döntetlen, míg egy esetleges győzelem világraszóló siker lenne, ami a lehető legjobbat tenne az épülő Juve brandnek.

 • pieroad

  Ámen.

 • Pingback: Kösz, PSG! | Zongoracipelő()

 • Malloy

  Nagyon fontos meccs lesz ez, nem csak a továbbjutás szempontjából. Ahhoz, hogy fentebb kerüljünk mindenféle valós vagy képzeletbeli rangsorban, ahhoz nem szabad behúzott farokkal játszani még Barcelonában sem. Itt most igenis ki kell csapni a brét (ami nyilván nem azt jelenti, hogy fejetlenül támadnunk kell), és nem juthatunk tovább egy szar 0-2-vel. Ugyanis azzal csak azt a képet erősítenénk tovább, hogy szar olasz csapat kibekkelte.
  Azért fontos, hogy fentebb kerüljünk ezen a bizonyos képzeletbeli uefa rangsorban, hogy ne járjunk úgy legközelebb mint tavaly Münchenben, vagy mint a München idén Madridban. Egyébként az elmúlt 2-3 évben tökéletesen kirajzolódott, az egyes kasztok képe az európai futballban. A legfelső polcon természetesen a Madrid, és a Barca áll, alattuk a Bayern (és szerintem az MU is itt lenne, ha nem lennének ilyen balfaszok muhaha), alattuk pedig jövünk mi, az Atletico, Chelsea, Dortmund. Ez a legjobban a München tavalyi és idei példáján keresztül látható. Tavaly minket kaptak, és hiába szopattuk le őket játékban a bírók mégis továbbnyomták őket. Na ehhez képest idén a sz.p.tt f@sz rossz végére kerültek, ki is estek a pics@ba. (muhaha hülyevidal!!!)
  Ha idén mondjuk rendesen megraknánk a barcát és nem adnánk el nyáron a fél csapatot, akkor lehet jövőre már mi is a Bayernel lennénk egy szinten.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Van ebben valami, én is így látom.
   Illetve azt hiszem, hogy a Bayern több éves munkája van abban, hogy a Real (konstans bírói támogatással), illetve a Barca (sokéves “munka” eredményeképp) mögött vannak. Szóval nem könnyű ez, ráadásul szerintem az is számít, hogy a klubelnöknek mennyire nagy a befolyása (és itt most nem az alsógatyában található nap végi mennyiségek átlagára gondolok). Szerintem még legalább 2 év kellene, hogy “elbayernezhessünk” egy meccset a Bayern ellen.

  • Shenkai

   Teljesen és totláisan mindegy, mi mennyivel fogunk most nyerni, a polcon nem ezzel kerülhetnénk magasabbra. Az UEFA azért a két spanyol gigászt tolja, mert olyan marketing van mögöttük, és világszerte több millió követő, hogy pénzügyi szempontból nekik az hozza egy adott BL szezonban a legtöbbet, ha ezek a csapatok a lehető legtovább mennek.

   Mi csupán akkor tudnánk ezzel versenyezni, ha sikerülne kiépíteni egy igen komolya brandet, szinte leigázva a távol-keletet. És még ekkor sincs garancia rá, hogy nem mindenki Messi-vel, CR7-tel, katalán MSN-nek, madridi BBC-vel stb álmodna.

   A rendszer sanszosan él, de pénzzel csupán eddig lehet jutni, mint ahol mi vagyunk. Innentől csak a pénz nem lez elég. És az adott esetben bemutatott performansz sem. Csak a világméretű brand.

  • atis123Juve

   Erre van egy Dybalánk ;). Ha kisgyerek megint mutat valamit a Barca ellen, annak lesz visszhangja.

  • Asidotus

   erre amúgy van valami bizonyíték vagy valami komolyan vehető indok? Mármint hogy az UEFA-nak az hozza a legtöbb pénzt, amikor a Real Barca a legtovább megy?
   Én elhiszem, hogy a Barca sokkal nagyobb név, mint a PSG, de annyival nagyobb, mint a Juve, hogy megérje eldobni egy egész olasz piacot?
   Vagy a Real Madrid annyival többet vonz a világon, hogy kihajítsák miatta a Bayernt az egész német piaccal? (Egész német piac)

  • Shenkai

   A tegnapi meccs tükrében nem lehetne elfogulatlan választ adni, de csak abba gondolj bele CR7-nek és Messi-nek mekkora reklámértéke van. Külön-külön a marketing értékük kb több, mint jelenleg szinte a teljes Juventus-é. Nem ördögtől való dolog, hogy ha ezt amennyiben lehet kihasználja az ember – UEFA. Nem vagyok összeesküvéspárti, pedig lehetne igen komoly kis conteo-kat gyártani, de nem véletlen, hogy a meccs előtt mindenki a bírótól fosott a legjobban. És a csattanó, hogy a végén kiderült, nem kellett volna.

   Csak számadat. Mivel lehet többet keresni, ha az olaszok megnézik a Juve-Monaco BL döntőt, vagy ha a távol-keleti népségek Messi hódolat/bódulat miatt egy El Classico-t? Hogy ezért megérheti-e kidobni ahogy mondtad az olasz piacot, számszerűen nézve igen komoly rá az esély.

   Nem teljesen véletlen, hogy Agnelli-ék brand építésbe kezdtek. Tudják, érzik, az elit-elit klubba ez a belépő. A pénz ömagában nem elég. Akkor a ManU nem azért imádkozna, hogy meglegyen az EL serleg, hogy így legyen jövőre BL.

  • bombahoppa

   a mai estére szükséges EXTRA méretű, juve edition óvszer a rosszember üzlethálózatban beszerezhető
   https://uploads.disquscdn.com/images/8739fd09a396571267e95528a40825594d0abf3a15ae0a11478543514bbdf5d7.jpg

 • Csak nektek nem szóltak, hogy clásico döntő lesz?

  • Asidotus

   nem látod, hogy nekünk fújnak a BL-ben? Szépen, módszeresen eltakarítják azokat a csapatokat, amelyek veszélyesek lehetnek a Juventusra (PSG, Bayern), a maradékot meg szépen elverjük

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)
 • Enslaver

  Engem az egyáltalán nem érdekel, hogy tovább jutunk-e vagy sem, csak ezt a meccset húzzuk be valahogy, mondjuk egy Del Piero-góllal.

 • Muntari gólja

  Tartok a Barcatól… de szerencsére ma a Vasassal játszunk!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   No de ha megadtak volna téged…most egészen más lenne. Vagy azóta már megadtak?

  • Muntari gólja

   Most sincs es akkor sem volt rahatasom a bajnoksagra, igy teljesen lenyegtelen. 🙁

 • Preference

  Úgy látszik az egy gurigás utalásom(persze öjróban)megtette a hatását.Kaptunk új posztot.A meccs miatt nem izgulok,a dán bírónak dobtam egy sms-t,hogy Enrike megdugta a feleségét így tuti a továbbjutás…..

  • consminor

   az övét, vagy a sajátját?

  • Preference

   Enrikének van sajátja?Ő nem más?

  • consminor

   nem tudom, még nem találkoztam vele Darti luxushajóján

  • Gyurexx

   Akkor te is szereted a jakt?

  • bombahoppa

   velejéig romlott buzi hetero világ

 • Juventino

  A PSG is kihúzta az első 15 percet, mégsem ment vele semmire. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy nem szabad 0-2-re állnunk. Legrosszabb esetben 0-1-nél, de leginkább 0-0-nál kellene gólt rúgnunk. Azt az 5 gólt talán még Enrique sem hiszi el, de ha nem lesz 0-2, akkor olyan nincs, hogy állandó támadási kényszerben ne tegyünk be nekik még egyet.

  Én abban bízom, hogy olyan lesz ez, mint a Barca-Bayern csata volt 2 éve. 3-0-ás simázás után a Bayern megijesztette ugyan a Barcát, de megrázták magukat a katalányok, rúgtak 2-t, és utána ellógták a második félidőt, így is lehozták 2-3-mal.

  Utána meg jöhet a Real, ellenük két meccsen több esélyünk van, és láthattuk, hogy nem foghatatlanok. A meccsdömpingben Zidane nehezebben tudná felkészíteni mindenre a játékosait, míg mi múlt héten gyakorlatilag megnyertük a bajnokságot.

  • Malloy

   A 3. percben rúgta az elsőt a barca a PSG-nek.

  • bombahoppa

   az nem az első volt, hanem a harmadik perc

  • Gyurexx

   Egészen pontosan az első harmadik perc

  • Jumpman23

   Csak az első 90 percet húzzuk ki kapott gól nélkül…

 • mfc777

  szerintem sima X lesz

  • consminor

   az éles jövőbelátásod és az avatarod együtt kiérdemelt tőlem egy upvote-ot. have my like, Sir!

 • consminor

  harmadszorra csak beakad már ez a Pjanic-Higu kombó

 • bombahoppa

  Egyszer volt kutyán budavásár 🙂

 • Preference

  Messzinek messzi a BL döntő

 • Enslaver

  Nem megy nekünk ez a hétközi forduló, már megint x. Nem fér bele több hiba, mert a végén beér még minket a Roma és a Napoli.

  • Preference

   Nem kell aggódni.Csak a tartalék csapat volt Asával,Leminával….

 • juuvee

  Itt az ideje hogy nyerjünk a real ellen a döntőben , természetesen les góllal ✌🏿️

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  A Barca 0-3-as hátrányból várhatta a visszavágót. A kezdeti percekben szembesültek vele, hogy komoly ellenfelet kaptak. Kuipers a kemény, férfias játék híve, ami már az első negyedórában meglepte a hazaiakat. A meccs későbbi szakaszában sem találták Kuipers ellenszerét, így 0-0-ás állással mehettek a szünetre. A második félidőben előkerült néhány sárga, de Kuipers végig kitartó volt, egészen a meccs végéig. Minden támadásnak ellenállt, hősiesen védve a jogos eredményt, így a Barca kiesett. Megemlítendő még, hogy a Juventus jól vezette a meccset, így mindenképpen számíthat rá, hogy a következő körben is szerepet fog kapni az egyik elődöntőben.

  • daneeka34

   De annál is érdekesebb, hogy mi lesz most a Barcelonával. Messi ezentúl visszavontan fog játszani? Ki lesz az új edző? Ráadásul a közönség is elképesztő a Nou Campban.

  • bombahoppa

   El felejtetted, hogy El Klászikó, El Hétvége. No BL, NO EL. Csak El. El.

  • daneeka34

   Tényleg, vasárnap 20.45. Asszem akkor úgysincs másik meccs.

 • Juventino

  Azt meg kell hagyni, hogy mezőnyben inkább nekünk fújt a bíró, amivel 45 percen keresztül nem is nagyon tudtak mit kezdeni a hazaiak, minekutána nem ehhez vannak szokva. Minden test a test elleni párharcnál estek és szúrós szemmel méregették a játékvezetőt, Neymar simán megérdemelt volna egy sárgát a hisztiért, a végén már a teljesen egyértelműt sem kapták meg (Sanyi-Rakitics), szóval volt min morogni. Eredményt befolyásoló hibájára viszont nem emlékszem Kuipersnek, a Barca sem várhatja el mindig, hogy a bíró siessen a segítségükre.

  A második játékrészben inkább a futballra koncentráltak, nem is ízlett nekünk a dolog, jobban beszorultunk, mint az egészséges lett volna, de ismét igen koncentrált, hatékony védekezést mutattunk be, jóformán ki nem kényszerített hiba nélkül. Azért ilyen támadók ellen lehetetlen úgy védekezni, hogy ne legyen lövőhelyzet, de általában igen kis helyen, területen kellett volna megoldani, nem is jött össze nekik semmi. Nem volt egy jó meccs, a továbbjutást leszámítva természetesen.

  Mezőnymunkában, védekezésben ismét átlagon felülit nyújtottunk, a “támadójáték” viszont hagyott kívánnivalókat maga után. Már amikor ment a porhintés, hogy nyerni megyünk meg támadni fogunk, tudtam, hogy a védekezésre fogunk koncentrálni elsősorban, ezzel együtt is illett volna legalább a kontrákat megoldani. Ezen a szinten a végjátékba jutó csapatoknak illene a kontrákat ennél jobban befejezni. Mandzsukics előtt le a kalappal, szép dolog, hogy mindent alárendel a csapatérdeknek, csak hogy játszhasson, ezzel együtt a támadójátékban is lehetne némi szerepe a labdatartáson és a pontrúgások utáni fejelésen kívül. Cuadradóra jöttek ki a legjobb lehetőségek, de sem előkészítésben, sem befejezésben nem ütötte meg a mércét. Hugiról meg én már nem hiszem el, hogy ezen a szinten lehet nyerőember. Nem volt haszontalan, rendesen vissza is járkált, de ami a Serie A-ban bemegy, abból a nemzetközi színtéren suta lövések lesznek legfeljebb. Már csak abban bízhatunk, hogy a Real ellen is dolgozik majd benne némi dac, hogy megmutassa, kár volt lemondani róla, mint a Napoli ellen, meg hogy a Monaco nem képes lehozni a meccseket kapott gól nélkül. Az Atléti ellen viszont kutya nehéz dolgunk lenne ilyen támadójátékkal. Lehet persze, hogy Max kizárólag a védekezést oktatta az elmúlt egy hétben, de formába kéne hozni a góllövő szekciót, mert ez a csetlő-botló Benny Hill-ezés ma nagyon nem tetszett. Alvesnek meg szólni kell ezentúl minden kezdő sípszónál, hogy meccsnap van, mert ezek szerint nem volt teljesen egyértelmű, hogy nem nosztalgiabulira jöttünk…

  A továbbjutásért ezzel együtt jár a “Szép volt, fiúk!”

 • Balázs Székely

  Botrány, hogy Bilbaoban csak 0-0ra voltunk képesek… szerencsére az első meccset elcsaltuk, így van esély az idei EL-re. Amúgy a pályán többet estek a hazaiak mint egy átlagos áprilisban az eső

 • Balázs Székely

  amúgy mi van akkor, ha bejutunk a döntőbe? Cardiffba a Primaverát küldjük, hogy a tripla-dupla tuti meglegyen?

 • CM8

  Meglátjuk mennyit ér ez a Genoa ellen….

 • Jumpman23

  eltűnt a kommentem!! 🙁

  • Tonhalacska

   Illuminati!

  • Jumpman23

   Biztos Muntari bosszúból érvényteleníttette. Na még egyszer:

   Nyereményjáték!!

   Úgy elkeseredett tegnap a zindex, hogy rosszgábor folytatva jó szokását ismét rébuszokban beszél:

   Aszondja:

   “Kuijpers bíró játékvezetésén az látszott, hogy
   – két spanyol már elődöntős
   – az egyiket a bíró (Kassai) szarvashibái segítették
   – Kuijpers szerdáig négy meccset fújt a Juvénak, mindet elvesztették
   – a Barca 6-1-e bírói hátszéllel jött össze”

   Szóval a kérdés az, hogy mire gondolt a költő? Mert ugye értelme ezúttal sincs annak, amit írt. Mi az, hogy látszik a bíró ténykedésén, hogy már két spanyol elődöntős van??! A helyes megfejtők között kisorsolunk egy 10 perces személy találkozót ezzel a seggarcúval egy hangszigetelt szobában. Jöhetnek a megfejtések!

  • consminor
  • bombahoppa

   A győztes úgy kezdi majd:

   – Megmondom, hogy mi lesz most:

  • Jumpman23

   Azért ritkán lehet hallani Jockey-t ilyen csúnyán beszélni :O

  • daneeka34

   Ezzel folytatódik
   “A meccs végére Kuijpers is feljavult, egy Juve-kéz azért volt a 16-oson belül, a 88.-ban viszont ezért már nem fújt büntetőt.”

  • Jumpman23

   Ja, ez egy hülye. Az egész valami olyan, mint egy rosszul sikerült fogamazás órai kis beadvány.

  • Pideon20

   Ezt a zavart döbbenetet élvezem leginkább a továbbjutásban. Nem értik, hogyan fordulhatott elő, hogy megint megalázták a világlegjobbcsapatát. Jógabi épp olyan sport-turista, mint a núkámp tegnapi közönsége, akik megünnepelték a kiesést. Hasonló kaliber a hülyegyerek is, aki a meccs kommentátora volt. Tíz percig Vidalozott (azt hittem cseng a fülem), mire rájött, hogy a bal szélen Alex Sandro szaladgál. Gondolom a 2015-ös döntő óta nem látta a Juventust játszani.

 • Juventino

  Henrikünk elemez: http://www.origo.hu/sport/futball/20170420-barcelona-juventus-0-0-bl-negyeddonto.html

  Tanulságos a vége, ezek szerint nem csak én, a “kanapészakértő”, de a taktikai finomságokra érzékeny szakíró is úgy látja (sőt, a vonatkozó statisztika is ezt támasztja alá), hogy Higuaín nem volt éppen kifejezetten erőssége a csapatunknak a Barca (de amúgy a Porto) ellen sem.

  • juuvee

   Hugi egy klasszikus center, aki ha egy jó labdát kap a 16-oson belül , az esetek többségében belövi.

   Nem értem a vele kapcsolatos elégedetlenséget.

  • rakkenroll

   Játszik már vagy 50 meccse folyamatosan, tegnap mind mentálisan -a BEK-ben valóban görcsösebb, mint a bajnokikon, Maxi majd helyrerázza-, mind fizikálisan fáradt volt. A Porto ellen klasszis teljesítményt nyújtott (többek között tizenegyest harcolt ki), gólt meg majd rúg a döntőben..

  • nemesszabi

   Szerintem az hogy nem engedte támadást építeni a Barcát, és sokszor ívelt előre a kapus/védő az már fél siker volt, hogy ne tudják felépíteni a kis támadásaikat. El lehet dönteni mi a jobb: ha jól játszik, mint Cavani de kiesik a csapata, vagy ő nem lesz gólkirály de a csapat tovább megy magabiztosan.

  • daneeka34

   Már egyszer megirtam, de továbbra is tartom, hogy Higuain a kiscsapatok elleni, amúgy vért izzadós győzelmek miatt kell a csapatba. Elég csak a hétvégi pecsa elleni meccsre gondolni.

  • humorpalanta

   Origót linkelni itt? Sértés!!!!
   Több okból is, de #istandwithBeni

  • consminor

   mi történt? ez a történet nekem kimaradt.

  • humorpalanta

   Beni nem bírta tovább az Origónál a légkört és eljött, majd elmondta a véleményét róluk. Ennyi igazából. Mostanság az ilyesmi elég gyakori.
   De igazából csak vicceltem az egész megemlítésével.

  • consminor

   kivételesen értettem a viccet, de tényleg kíváncsi voltam a történtekre. köszönöm az infót

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én máig úgy tudtam, hogy nem ő ment el rigóéktól, hanem kirúgta a teljes stábot, de olyan nagylelkű volt, hogy megengedte, hogy a nevüket megtartsák. (Jobban mondva utánukdobta nemszomjas állapotában.)

  • Juventino

   Jaj, ne már, ne kezdjük itt is a széthúzást, meg az oldalválasztást… Nekem is kimaradt ez a történet és ha ezzel bárkit megsértettem, pláne Benitót, aki miatt elkezdtem olvasni az ős-NST-t, akkor elnézést!

   De hadd lehessen már egy, a csapatunkkal foglalkozó cikket vitaindítóként, érdekességként megemlíteni anélkül, hogy a “származási helyét” illetően kéne állást foglalnunk.

  • humorpalanta

   Most komolyan, te tényleg komolyan vetted? Áh, ne már…
   Így már abban is kételkedem, hogy tényleg buzi vagy-e, mint mi.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Juventino uraság az egyik, akinek a kommentjei a legkorrektebbek és legkomolyabbak, én bírom. (Kivéve, ha Vidalról (takarogyadozzon) és Moratáról van szó). Persze ő sem hibátlan, mert szerintem is heteró, és nem igazán vevő a vicceskedéseinkre. (No nem mintha a buznyákságunk vicc lenne, ugye….ugye?)

  • humorpalanta

   Akkor jól érzem, hogy heteró.
   “Nem igazán szeressük a fajtáját errefelé!” 😀
   Bár Beni is leakasztott magának egy kamufeleséget, hogy a társadalom másik fele is tisztelje, (ha már erőszakkal és zsolddal ezt nem tudta megváltani – micsoda szégyen ránk nézve) azért igazi meleg maradt, tudjuk jól.

  • Shenkai

   A közhiedelemmel ellentétben szerintem Higuain nem a BL miatt érkezett. Csak a vak nem látta már korábban is, mennyire nem megy neki komoly helyzetben. Szerintem ő két dolog miatt érkezett: az egyik, mert megtehettük és ezzel erős üzenetet is küldtünk a helyünkre pályázó csapatoknak. Másik pedig, hogy a történelmi scudetto meglegyen. Conte óta a nagyokkal motiváció miatt különösebb gondunk nincs, a kicsik ellen hullottak a pontok – de még ez is belefért. ( Sors fintora, hogy pont idén az úgymond rangadókon nem nagyon megy. ) Higuain a kicsiket könyörtelen hatékonysággal darálta be, és úgy vélem a vezetők úgy érezték, hogy amennyiben mi nem kezdjük el bedarálni a gyengébbeket, úgy kis szerencsével – plusz egy igen komoly tavaszi hadjárattal -, elúszhat a bajnoki cím.

   Szóval érzésem szerint nem a BL maitt jött ő. Hanem mert ez igen komoly kis fricska a többieknek, miszerint lehettek ti bármennyire is jók, mi jobbak vagyunk és ha ehhez az kell, hogy a ti kiválóságaitokat elhozzuk, ám legyen. Amolyan Bayern féle egyeduralkodó csapatot akarhatnak Agnelli-ék létrehozni.

  • Juventino

   Ez egy érdekes megközelítés, és könnyen lehet, hogy igazad van. Az más kérdés, hogy egyedül ez a törekvés megért -e 90 milliót. De amíg van miből, felőlem szórhatjuk, mint bolond a lisztet.

  • Shenkai

   Csak azt tudom mondani, amit már előttem, amióta visszatértünk Európába, ez az első szezon, mikor bátran ki lehet jelenteni, két BL meccs között is elvárás – és nem irreális -, a bajnoki győzelem. Allegri első évében minden a BL-nek volt alárendelve. Annyit adtak ki a fiúk magukból, amennyi pont ahhoz kellett, hogy az előny egy szemernyit se változzon. Leadtunk meccset pl a Parma ellenit, mert fontosabb volt a visszavágó. Idén erre nincs szükség. Hogy megérte ez a 90 milliót? Ha csak onnan nézed, hogy amennyiben megelőlegezzük a döntőt – ne’adj isten a végső győzelmet -, ennél bőven többet keresünk majd. Szóvel könnyen megeshet, hogy a vezetők is pont emiatt gondolták, hogy nem lesz gond. Visszahozza az árát egy jól sikerült BL szezonnal akkor is, ha nem ő a fő letéteményese annak.

  • daneeka34

   Pontosan ezt gondolom én is. Tavaly vagy tavalyelőtt két Barca meccs között nem nyert volna bajnokit a csapat.

 • Az_Isteni_Pavel

  Hol van már az értékelő poszt? Ezért fizettem???? 🙂

  • bombahoppa

   aszongya: “kiharang”, így kérjed!

 • bombahoppa

  Elnézve ezt a Schalke-Ajaxot, tökmindegy melyiket, de közülük kapjunk holnap. Azért az Ajax jobb lenne, ők olyan “friss hús a kupiban” kategória.

  • consminor

   azért a Kluivert-Seedorf-Davids trióban van potenciál, vigyázni kell velük. utóbbit el is fogadnám középre.

  • bombahoppa

   Hmmm…Davidssal mondasz valamit. Egyébként nem Kluivert, hanem Kuipers. Mellesleg a Kuipers-potenciál egy új futball mértékegység, az idegenbenisjóadöntetlen hányados kifejezésére. Érdekessége hogy az értéke mindig állandó, vagyis egy, de a kifejeződése 0:0 és 7:7 között mozog, jellemzően az első érték felé koherál.

 • Enslaver

  Ti kire szavaztok, kit kapjuk a kövi körben? a.) Margit; b.) Bilbao; c.) Mónika; d.) bombahoppa; e.) Juventus

 • consminor

  Be vannak már hűtve. És nem a söreim. A golyók. És nem az enyéim.

 • Pideon20

  Najó,ezt muszáj megosztanom:

 • Juventino

  Szóval akkor a Monaco. Jó ómen, mert kétszer már kivertük őket, de hiába nyilatkozza majd vérprofin mindenki a klub háza táján, hogy “láttuk mire képes a Monaco, egy pillanatra sem becsülhetjük le őket, a legnehezebb ellenfelet kaptuk, mert nem őket nyomja az esélyesség terhe”, stb., stb., a szíve mélyén mindenki megkönnyebbült most. Az meg csak bónusz lenne, ha a Real kiverné az Atlétit, ellenük döntőzni, úgy, hogy kétszer buktak és Simeone nagyon hegyezi magát, védekeznek úgy, mint mi és jobban kontráznak, hááát…

  Ja, és ha Higuaín a Monacónak sem lő a gólt, akkor Európában már tényleg nem tudom, kinek, mert a hercegségbeliek hátul majdnem olyan gólképesek, mint elöl. És ha már Tigris Willis kolléga megemlítette: most kéne Vidal 11-est rúgni! 😉

  • consminor

   ráadásul idegenben kezdünk, objektíve nézbe a lehető legjobban alakultak a dolgok számunkra. viszont extra védekezés fog kelleni, mert odahaza biztos nekünk esnek. nem hittem volna, hogy ilyet valaha is leírok, de hiányozni fog Sami középről.

 • Enslaver

  Falcaóékat kaptuk, ennek örülök, de nem lesz könnyű dolgunk velük sem. Egy fokkal azért jobb, mintha a madridi gádákkal kellene farkas szemet nézni. A döntőben meg ugye bármi előfordulhat, még annak az ellenkezője is.