Baljós árnyak

Ezek a legnehezebb szavak. Utoljára 2012-ben, Conte elképesztő veretlen sorozatát lezáró hazai (!) vereség után voltunk kénytelenek kimondani őket: teljesen megérdemelten mosott le minket az Izé.

droid

Ahogy négy éve, úgy idén is ijesztő vereséget szenvedtünk. Az nyilván kicsit félelmetesebb volt, mert konkrétan lefocizott minket az Izé hazai pályán, de annak ellenére, hogy most akár nyerhettünk is volna, több olyan dologra is rámutatott a meccs, ami miatt a híg fos csurog a lábunk szárán.

Essünk túl az elsőn: a Joao Mario-Banega-Medel tengely a Serie A egyik legjobb középpályás sora lesz, ha összeszoknak, és Van Breukelen olyan jól használja őket, mint vasárnap. Ennek még csak részben voltak jelei tegnap, mert az Izé sem játszott igazán jól, de ahhoz elég volt, hogy a mi atomjaira hullott középpályánk ellen látványosan megnyerjék a csatát. Szóval rossz hírünk van: valószínűleg idén számolni kell az Izével (és a spanyol inkvizícióval).

A másik reveláció még fájdalmasabb: kibaszottul hiányzik az a bizonyos középpályás, aki végül nem érkezett meg Torinóba a nyáron. Mondhatnánk persze azt is, hogy kibaszottul hiányzott Marchisio (nem tévednénk, nem is szoktunk), de ezzel nincs mit tenni. Azzal viszont van, hogy lyukas a pálya közepe, és ha Marchin kívül mindenki egészséges, akkor sem jobb a helyzet, mert csak Sztyuanit és/vagy Hernyót lehetett volna becserélni. Most látszik, micsoda hiba volt elengedni Padoint!44

Merre jársz, te Tökéletes Férfi?

Merre jársz, te Tökéletes Férfi?

Sajnos le kell szögeznünk: Milánóban egy jó (Bonucci) és egy kiváló (Alex Sandro) teljesítmény mellett csupa fosba forgatott szart görgettünk a pályára. Helyesbítek: a pálya szélén is csak a galacsint terelgettünk, mert a vasárnapiért nem menthetjük fel Allegrit sem, de erről később.

A tegnapi vereségért leginkább tetemre hívható két himpellér Khedira és Asamoah.  A németnél csak a csatárok passzoltak kevesebbet, két nagyon komoly ziccert hibázott el, és úgy általában is szar volt: a feje felett zajlott a játék, zéró jelenléte volt a középpályán. Kwadcsitól meg hiába vártunk sokat, egyelőre hiába csinált végig 1837 után először egy teljes felkészülést, sajnos annyira fos a játéka, hogy fáj nézni. Tegnap konkrétan megveretett minket, miután egyébként is hitvány teljesítményére azzal tette fel a koronát, hogy a 16-osunk előtt elszórta a labdát (aztán 5 perccel később még egyszer, de azt megúsztuk), amiből meg is kaptuk a vesztes gólt. Ketten együtt egyébként pontosan 0 szerelést és ugyanennyi labdaszerzést könyveltek el.

Chiellini bizonytalan volt, mint Darti egy sztriptízbárban, ezúttal Barzagli sem mindig volt a helyzet magaslatán (valószínűleg sérült kicsit, egyébként kezdett volna), és ami még meglepőbb, Buffon is furcsán kétbalkezesnek tűnt. Dybala nagyot harcolt, rengeteget dolgozott, de neki még idő kell, mire megszokja az új körülményeket, és bár Mandzukic ugyanakkora paraszt volt, mint általában, ennek most nem sok hasznát láttuk.

Sajnos Pjanic is kutyafing volt registában, bár az csak részben az ő hibája, hogy nem tudtuk rendesen kihozni a labdákat. Van Bronckhorst nagyon jól megnézte a Sevilla elleni meccsünket, és az első félidőben Joao Mariót, a másodikban Edert húzta rá Pjanicra, mert látta, hogy ha megzavarják a labdakihozatalokat, fejvesztve szaladgálásba menekülünk zavarunkban. (lásd még: kurvára hiányzik egy használható középpályás).

Már megint ez a patkány

Már megint ez a patkány

Pjanic először játszott ezen a poszton (Spalletti sem koptatta sokat itt, inkább De Rossira bízta a feladatot), ráadásul volt néhány egészen formás megmozdulása is, szóval őt azért még ne temessük. Egyébként is Allegri hibája, hogy így alakult. Takarodjon, nyilván.

Akárhogy is fáj kimondanunk, sajnos tegnap a padon is csúnya vereséget szenvedtünk. Ahogy általában, Van Basten ezúttal is csúnyán elverte Allegrit, akinek a kontribúciója a vasárnapi meccshez annyi volt, hogy állt a vonal mellett, mint lófasz a piacon, és nézett bele a nagyvilágba. Már a szünetben hoznia kellett volna Leminát a védelem elé (akkor sem lettünk volna hátrányban, ha Khedira és Asamoah helyére ő jön be egyedül), hogy Pjanic feljebb léphessen egy fél sorral, és legyen valamink, ami játékra emlékeztet.

Ugyanilyen értelmes csere lett volna Lichti helyére behozni Cuadradót, még ha ebben komoly kockázat is van. De sajnos szerencsénk sem volt, mert amikor Kwadcsi agyára rászállt a köd, már csak szűk negyedóra volt hátra, így nem volt időnk kiaknázni az egyébként kimondottan pofásnak tűnő 4-3-3-at (ami szerintem inkább 4-3-2-1, de ez most mindegy).

Lefocizta

Lefocizta

Kicsit baljós, ami történt. Nem akarunk nagyon vészharangokat kongatni, meg hát nyilván része van a hangulatunkban annak is, hogy kitől mitől kaptunk ki, de ez annyira szarul festett, hogy a borús hangulat a jövőképünkre is rávetül némileg. Egy minden szembejövő által pofán baszkodott, semmit nem mutató csapat feltámadásához asszisztáltunk úgy, hogy nem nagyon látszik a felmerülő gondok megoldása – egészen Marchisio visszatéréséig. Az még alsó hangon egy hónap, de lehet három is.

Az egyetlen jó dolog ebben a vereségben, hogy most végigélvezhetjük, ahogy az Izé-tábor kikiáltja magát bajnoknak, aztán márciusban, amikor elküldik a 10. helyen álló csapattól Van Bommelt, majd kikacaghatjuk őket jól. Addig kitartás, ezt most le kell nyelnünk, mert sajnos tök jogosan fektettek az ölükbe. A kurva életbe!

 • Pingback: Baljós árnyak | Zongoracipelő()

 • Ricardo

  Bús panda vagyok. :((((

 • valumeister

  Az a büdi nagy helyzet, hogy a jelenlegi játékrendszer a két box-to-box középpályásra van kihegyezve és tökéletesre csiszolva, hiszen Conte apónak anno nem volt egy Dybala-Piguan párosa, akik masszívan beb*szták volna a pettyest akár háttal is a kapunak. Ellenben , volt egy Marci, hülyeVidál, pénzimádóPogba hármasa, akikre lehetett ilyen szempontból is számítani. Most viszont, hogy Khedirára, Kwadcsira jönnek ki ezek a labdák, nagy a baj. Persze, ha TakarodjAllegri felismeri, hogy Pjanic-ot nem registában kell tolni, akkor még lehet egy aránylag jó őszünk, aztán Marci<3 <3 <3 reméljük mindent helyrehoz, csakúgy mint tavaly.
  Egyébként Beni szemeiben olyan mély szomorúság ült a meccs végén, hogy azt hittem bőrtangában futok végig a váci úton, hogy aztán jól megölelgessem… 🙁

 • juuvee

  Igen, hagyni kell a 3 középpályást, ez a korábbi kerettel jó volt, de most nem passzol. Ha már itt van Pjaca , akiért adtunk 23m€ – t, továbbá itt van nekünk Pumukli , talán játszhatnának. Mindkettő jobb képességű , mint Kvadcsi. Nagyon kedvelem, a lábát adta a klubért, de sajnos ő ennyi volt.

  • sneco7

   Pedig a felkészülés alatt bíztatóan mozgott,azt hittem lesz még belőle valami,de sajnos már csak kiscsapatok ellen játszatnám Asa-t. Remélem hamar kitalálunk valamit,hogy tavasszal a lényeges részekre minden klappoljon.

  • Enslaver

   Sajnos az egyetlen pozitívum Asamoah-val kapcsolatban, hogy jó testű és csokifiú, ezt a szintet bárki hozná valószínűleg. Azért sem tudja szerintem kihozni magából a maximumot, mert fél, hogy rásérül megint a a korábbi sérüléseire. Ráadásul akkor játszott utoljára végig egy szezont, amikor az izé még Inter volt, az de régen volt már…

 • juuvee

  Még egy dolog, ami rettenetesen idegesítő ! Az inter meccsen volt zaj mikrofon , lehetett hallani a közononséget. A mi hazai meccseink , mint vmi temetés! Ez biztos Egri Viktor műve! Csakúgy, mint a tegnapi zakó!

  • juuvee

   Közönséget

 • Jasongg

  Beni,
  Mikor fogsz ilyen szösszeneteket elereszteni élő adásban a Diginél?
  ,,ami miatt a híg fos csurog a lábunk szárán.”
  Legalább ennyi örömünk lett volna a tegnapi napban…

 • Juventino

  Sajnos a cikk minden szava igaz, pocsék hét áll mögöttünk. Amondó vagyok, hogy most mindenki nyugodjon le a pi**@ba, vegyen egy mély levegőt, számoljon el 10-ig, küldje el Allegrit ahova neki tetszik, aztán a segglukát összeszorítva (bocs, Bianconeri stáb, tudom, hogy nektek ez lesz a legnehezebb…) szurkolja ki a 6 pontot a héten, akármilyen fos játékkal szenvedjük is ki.

  Mert amennyiben megint pontot veszítünk, komolyan elkezdhetünk aggódni a Zágráb elleni BL meccset illetően. Tökéletes terep egy Nordsjelánd/Köbenhavn féle ostoba pontvesztéshez, ami a Sevilla elleni gyatra rajt után nem nagyon férne bele, ha ráadásul a Lyon cumizik Sevillában, akkor a körbeverésekkel még cudarabb lenne a 2 pontunk. A Lyon fiatal csikói ellen, az elfutásaikkal és a mindenkori ellenünk megítélt szögletekkel együtt meg szintén nem mehetünk biztosra.

  Szóval Maxi, tépd le a zakódat, tűrd fel az ingujjadat, ereszd ki azt a kappanhangodat, mert ez így nem mehet tovább! Egy formációváltás nem lenne most rossz, a 4-3-1-2-nek kifejezetten lenne értelme. Bár Khedira és Asamoah egyformán szar volt, ennek ellenére mindkettőt talán nem érdemes kirakni, de 3 szűrő Pjanics mögé vagy egy 4-3-3 a Sturaro, Lemmy, Pjanics hármassal, Cuadrado, Hugi, Pjaca sorral sokat tehetne a feltámadásunkért. Dybalát pihentetni KELL, mert elmegy a maradék önbizalma és életkedve is, ha még egyszer agyonrúgatjuk 90 perc magányos szenvedés után.

  És a végére egy kérdés, csak úgy: tavaly idehoztuk Hernyót, aki a Lazióban és az Interben is inkább irányítót játszott, Pirlót akartunk belőle csinálni, nem jött be. Aztán meg idehoztuk Pjanicsot, és őt is Pirlóban erőltetjük. Ha Maxigáz ennyire csak Registában gondolkozik, akkor NEM LETT VOLNA ÉRDEMESEBB VERRATTIÉRT KOPOGTATNI 90 MILLIÓ EURÓVAL??

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Annyival hiába kopognánk, nem nyitnának ajtót…(sajnos)
   Ha Verratti menni akarna, akkor talán. De megnézem, hogy mikor adunk megint ennyi lét valakiért. Nem lehetetlen, de szerintem ahhoz megint áldozat kellene, mint most. Ki az, akiért most nagy pénzt leakaszthatnánk? Igen, Dybala, akinek (mint említettem) 1000 éves szerződést kell adni.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Hát ez olyan volt, mint mikor elfogy a vazelin…
  Pár gondolat:
  1. Ilyen ötlettelen, szarfos, lélektelen, semmitérő, kilátástalan, impotens, pontatlan, amatőr, nagyképű játékot elfogadhatatlannak tartok egy Juventustól. Elképesztően kiábrándító játék és hozzáállás. Nagyon remélem, hogy ez a meccs ahhoz kellett, hogy ne a fent említett módon meccseljen mégegyszer a csapat.
  Ha nem a tipszmikszelés volt a háttere ennek a két meccsnek, akkor elfogadhatatlan minden magyarázkodás.
  2. Allegri baszdmeg!!!mégegyszerbaszdmeg!! Elképesztően töketlen. Van vele egy nagy hiba. Taktikai felkészültség ezerrel, de vagányság, merészség abszolút NULLA. 0. ZÉRÓ. SEMMI.
  Azt magyarázza el valaki, hogy amikor 3 meccs után 9 pontunk van, és egy gyengébb Inter ellen meccselünk, akkor miért kell beszarinak lenni? Értem én, hogy tipikus olasz mentalitás ez Allegritől, de bazmeg ez mi volt? Higuain nem kezdett, helyette volt Mandzukic, aki ugye Szalai üzemmódban volt, azaz nem elsődlegesen a gólszerzés volt a feladata. Dybala meg már minden, ami lehet, előkészítő, védő, középpályás, visszavontan játszik, azaz neki sem a fő feladata a gólszerzés. Szóval volt két csatárunk, akik közül egyiknek sem az volt a legfontosabb dolga, hogy gólra törjön. Ez bazmeg 100%-os bajnoki kezdés után. Mia *****anyja volt ez? Mi lesz egy Bayern/Barca/Real ellen? Csatár nélkül állunk majd fel? Miért nem lehet egy ilyen után homlokonfosni Allegrit? Ez egy robot vazze, akin néha beakad a RAGE-gomb, de az is tipikusan a Carpi/Frosinone/Cagliari ellen fordul elő. Hogy a faszba lehet, hogy Khedirára jönnek ki a helyzetek? Hogy lehet, hogy a balhátvéd beadása után a jobbhátvéd szerez gólt? Ez mi? (Gondolom ez abból jön, amit Mandzu és Dybala szerepéről mondtam. Láttuk mennyire jött be…)
  3. A középpályánk egy lószar jelenleg. Nincs rá jobb szó. Egy Sevilla és egy lelkes amatőr wInter is kifogott rajtuk. Jelenleg max. Pjanic a kezdő szint, de ő is csak jószándékkal. Marchision kívül max. ő az, aki ér valamit. KETTŐ normális (belső) középpályás egy olyan csapatban, aki BL-t akar nyerni. Vicc. Rossz vicc.
  4. Nagyon csípem, de Asamoah már nem a régi. Nem kezdő szint egy közepesnél jobb ellenfél ellen.
  5. Ha nem adunk Dybalának egy végtelen eurós, élethosszig tartó szerződést, akkor a világ lúzerei leszünk. Sandro is kaphat egyet, mellesleg. Rajtuk látszódott, hogy akarnak is, meg tudnak is játszani klasszis szinten. Na, ők BL-győztes alapanyagok!
  6. Kezdem azt hinni, hogy mégsincs nekünk olyan klasszis védelmünk. De hogy Allegri szerint nincs, az tuti. Egyszerűen nincsenek hozzászokva, hogy az ellenfél támad. Megzavarodnak pár kritikus helyzetben. Ezt is részben a középpálya hiányának tudom be, mert amikor Pirlo-Vidal-Marchisio-Pogba van előtted, akkor tudod, hogy csak végső esetben lesz olyan támadás, amit sakkmatt helyzetre kijátszanak. Most meg…nem is kell tutira kijátszani. A védőink az utóbbi 5 évben nem játszottak olyan (mentális) nyomás alatt, mint most. Régen nem volt rajtuk, mert nem mi voltunk a numero únóóó, csak nagyot küzdöttünk és nyertünk. Mostmár az esélyesség terhe és a nagy pofa is megjelenik minden egyes meccsen.
  7.Megnéznék egy Buffon-Sandro, Chiellini, Bonucci, Alves- Pjanic (Khedira), Lemina- Pjaca,Dybala, Cuadrado-Higuain sort. Ha három belső kp játszik, azzal sem mentünk most semmire. Így legalább támadnánk. (Persze tudom, a foci nem ilyen egyszerű, és persze sosem fogunk ilyen felállásban játszani.)
  8.Beninek nagyon tetszetős, buzis ingei vannak. Ha engem is bevonnak Buffonék a tipszmikszbe, akkor veszek párat.
  9. Mindenki mondjon le!

  • Juventino

   Sajnos azt látni kell, hogy a védelem megöregedett. Buffon reflexein is meglátszik majd a kor, de ő azért még csak Buffon, ha Királynak ment, neki is menni fog a negyedik x-ig. Chiello viszont sajnos évről évre többet hibázik, Barzagli sem tud már 50 meccset hiba nélkül lehozni. Bonucci meg egyedül nem tud mindenhol ott lenni. Benatia izomrostjai továbbra is szakadoznak, mint egy ezerszer lejátszott VHS kazi képe, Ruganit meg Sturaróval együtt úgy elfelejtette Allegri, hogy küldeni kéne neki egy emlékeztetőt, hogy még léteznek. Pjacától sem értem, hogy mit vár 10 percek alatt, akár Mandzsu, akár Dyb helyére be lehetett volna hozni legkésőbb a 60. perctől, mert látszott, hogy nem megyünk semmire támadásban.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Pontosan. Ruganinak most kellene lehetőséget kapnia. Benatia most döglődik, Barzamalac minden meccs után oxigénsátorban alszik, Chiellini néha úgy forog, mint egy grillcsirke. Ilyenkor kell Rugani, mert kellene neki a rutin. Én kb. 3 meccsből legalább egyszer, de inkább kétszer játszatnám. Pjaca is kaphatna lehetőséget, persze egy 433-ban, Cuadradoval.

  • juuvee

   Én megszavazom az általad összerakott kezdőt!

  • Tonhalacska

   Nem használok vazelint, úgyhogy nem olvastam tovább. Nem értettem volna mire célzol.

 • daneeka34

  Szerintem tavaly ősszel is kikapott a csapat a Napoli meg a Roma vendégeként.
  Akkor sem láttuk rózsásabban a jövőt, Pogbát kutyáztuk ezerrel.

  Meglássátok szépen, Kwadcsi és Lemina szépen felnőnek a feladathoz, csak Allegri és a stáb az afrika-kupára időzítette a formájukat…

 • atis123Juve

  Megtalaltam a megoldast, a sracok felreertettek Allegrit. Azt mondta, legyunk alazatosak, ezek meg azt ertettek legyunk gyalazatosak. Jelentem azok is voltunk.

 • Kelosz

  Allegri már korábban megmondta, márciusra kell a top forma. Ennyi. Addig ez lesz végig, sajnos. Tavaly pontosan ezt a fostengert kellett néznünk október közepéig, aztán elindult valami. Ebben bízhatunk idén is, illetve most csak nem szedünk össze 10 pont hátrányt addig.
  Úgy látom a kukások is meggyőzően nyomják, velük is lehet számolni, igaz Max tudja, márciusban végük lesz.

  Amiért viszont fostos lehet a lábunk (csak én látom így?), úgy igazán: 1/Az összes gólt fejesből, szöglet/beadás után kapja a csapat WTF? – Buffon a kapusunk, BBC, mi a bánat ez?. 2/Ennek gondolom következménye, hogy zéró helyzetet alakítunk ki a szögletekből. Szummázva, olyanok vagyunk a levegőben, mit a városi galamb – látja mindenki, hogy ott van csak senki nem érti miért és hogyan. 3/Dybala nem lő kapura! Azért néha meg kéne próbálnia (gondolom Max kérte, hogy a passzokat erőltesse). 4/Aggasztó, hogy Lemina (egyre inkább látom benne a 60millás játékost) hiányzott a kp-ról, és sajnos valóban hiányzott.

 • humorpalanta

  Kevésbé a játékosok hibája, szerintem Allegri baszta el nagyon is. Amíg Marcsi nem jön vissza, dobni kellene a 3-5-2-t, mert jelenleg nem megy. A következő meccsre ezt szeretném látni a pályán:
  Buffon – Evra,Rugani,Bonucci,Dani Alves – Alex Sandro, Pjanic, Lemina, Cuadrado – Higuain, Pjaca
  Dybala hadd pihenjen most, Pjacáról meg nézzük meg mit tud. A 94 milla meg csapja már ki a pöcsét úgy igazából. A középpályánkon nem tudjuk ugyanazt hozni, mint Vidalékkal, de ez nem katasztrófa. Az a katasztrófa, hogy ezt erőlteti Allegri. Alex megmutatta, hogy szélső játékkal is lehet nyerni és hogy mire képes ilyen esetben. Cuadrado befeléhúzódna és utat nyitva Alves beadásainak. Rugani meg játsszon már baszki, mert el fog menni, miközben Chiellini egy rohadt lófejet nem ér, Barzamaci lassan mély álomba szenderül, Benatia meg lesérült.

  • daneeka34

   Biztos, hogy ott van a talonban egy négyvédős felállás, 2-2 szélsővel, de szerintem idén nem fogjuk látni.

 • LeRoi10

  Az egész idénykezdetben az egyetlen negatívum, hogy a tavalyi silány rajtkor emlegetett “átmeneti év” visszaköszönt. Tavasszal a nagy menetelésben még arról beszéltünk ha egyben marad a csapat fiatal, tehetséges gerince fényes jövő előtt állunk. Nem mondom, hogy teljesen el lett baszva a mercato, mert egyáltalán nem de az biztos, hogy fiatalodni nem fiatalodtunk mint ahogy lényegeset előre se léptünk. (tehát öregedtünk és hajszálnyit gyengültünk.
  Abban az érdekes helyzetbe kerültünk, hogy a szélen jobb és mélyebb a merítési lehetőség mint középen. Legalábbis jelenleg. Asamoah is fog még beast mode-ban játszani.
  Pjacában látszik a potenciál de féltem, hogy a Coman-sztori megismétlődhet. Coman szintén nagyon tehetséges, ügyes srác volt de érdemben sok mindent nem tudott hozzátenni a játékhoz. Egyszerű a magyarázat, egyszerűen nem csatár hanem szélső. Pjaca amikor megérkezett azt mondta ő szélső de a középpálya közepén is játszott, az sem idegen a számára. 3-5-2-ben egyszerűen nincs posztja, ha csak nem húz Allegri egy merészet és nem rakja be Asamoah helyére (és ott beválik). Persze, hogy igazán lássuk mit is tud a srác nem 5-10 perceket kéne, hogy kapjon.
  De in Allegri we trust. Dybalat, Moratat is nagyon szépen beépítette. Apropó Allegri, a meccs után megrökönyödtem, hogy a különböző fórumokon milyen Allegri ellenes, ‘ takaroggyyon’ (de volt aki szerint 1 sima ‘gy’, de másik versenyző szerint ‘dgy’) hangulat uralkodott. Világ top5-ös edzőnek tartom, de valamennyire egyet kell értenem: takarodgyon csak szépen vissza az első helyre a csapattal!!!4!!négy!!

  • Babicz Tamás

   Allegrit minden ilyen meccs után meg fogják találni, ezen ne lepőggyyél meg (vagy ne lepődgyél meg!). Sőtmitöbb, a nem ilyen meccsek után is megfogják találni (helyesírás rulz!), mert nem annyi góllal nyertünk, mint ők gondolták vagy nem olyan kezdőt tett a pályára, amilyet ők a fifa201x aktuális játékában (helyes gondolkodás rulz!).

   Mindez persze teljesen megszokott a 10millió labdarúgó-szagértő országában. Én ilyenkor meg sem nyitom ezeket a fórumokat. Fölösleges. Itt is valami hasonlóra számítottam, de megint csalódtam. Itt jó stílusban és értő meglátásokkal megy a kritizálás. Élek a gyanúperrel, hogy nem is magyarok szerkesztik az oldalt. Vagy nem Juventus drukkerek. A kettő együtt meg egyenesen kizárt.

  • bombahoppa

   Hozzászólásod utolsó mondatai kirekesztőek. Látens heterofób!

  • Babicz Tamás

   Jogos. És még menyasszonyom is van. Az súlyosbító körülmény?

 • Nerazzurro21_

  Mindenféle kekeckedés nélkül, ez a középpálya valóban kevés lesz Európában. Scudettora még csak-csak elég , de az nálatok talán lejárt lemez. Marchisio felépülése (feltéve ha formába lendül) predesztinál minőségi javulást, és Pjanic miatt se csüggedjetek. Mondjuk nem értem, hogy az ő szerepköre mi volt legutóbb. Ki az akit , ha télen nem is, nyáron leigazolnátok erre a posztra, és olyan minőségi javulást eredményezne, amit szeretnétek? Ne menjünk bele abba, hogy megtudjátok-e ismételni a Pirloék féle varázsolgatást. Akiket szóba hoztak veletek komolyabban, szerintem nem feltétlenül jelentenének többet, csak a pad hosszabbodna. Pl Witsel. Szóval?

  • Ricardo

   Csak az a biztos, hogy ami most van az kevés. Lehet, hogy Witsel, Matuidi, Fabregas, Matic vagy éppen Luis Gustavo is csak arra volna jó, hogy eggyel többen legyünk, de muszáj próbálkozni, mert valaki tutira kell. Arra felesleges várni, hogy elhozzuk a Verratti – Kroos – Vidal hármas bármelyikét is. A tökéletes megoldás egyébként Nainggolan lenne, de ő ugye már örök romás marad. De erre van a vezetőség meg Allegri, találják meg ők a csapat számára legmegfelelőbb játékost, felőlem előkukázhatnak valakit a francia másodosztályból vagy a belga bajnokságból is, csak jó legyen.

  • Nerazzurro21_

   Nainggolan az álom nálam a középpályára. Vigyétek el tőlünk Kondogbiát jópénzé, hátha nálatok beválik:D

  • LeRoi10

   Kész (3-5-2-ben alkalmazható), kezdőbe egyből bekerülő játékos igazolására valóban nem volt reális esély (talán Fabinho Monacoból de ő érdekes módon szóba sem jött). Azért mégiscsak lehetett volna lépni:

   1) tehetséges, ambiciózus fiatal is padozhatna Hernanes helyett (Bakayoko, Dahoud, Kovacic)
   2) nem lett volna muszáj a 3 klasszikus KK-ban gondolkozni és egy jó képességű támadóbb szellemű középpályást is lehetett volna igazolni (Isco, James, Bernardo Silva, Eriksen )

   A végeredményt pedig ismerjük….
   Bár Cuadrado visszatérésével is bővült a repertoár. Semmi sem tiltja, hogy Lichti/Alves és Cuadrado valamint Evra és Sandro/Pjaca egyszerre legyenek a pályán.

  • Nerazzurro21_

   De nálatok azt is problémának látom jelenleg, hogy bár a 3-5-2 arról is szól, hogy a belső védőiteket némileg tehermentesítik, ha a középpályán borultok, akkor borul a védelem is. Az alapvetően betonstabil szisztémában ami felfelé húzza az amúgy gyengébb játékost is, meggyengül a rendszer és azonnal kiütközik, hogy 35 éves Barzaglival, és kopóban levő Chiellinivel nem lehet magabiztosan játszani. Nyilván riválisként jó ez így, hogy több posztot is rendbe kell tennetek (az én olvasataim szerint).

  • daneeka34

   Davids, Conte, Zidane, esetleg a néger Emerson

  • Tonhalacska

   Conte semmiképp nem jönne. Máshol menőbbek az éttermek.

  • Tonhalacska

   Simeone (most hányok – a szerző) csont nélkül hozza a BL 8-at 4-et, döntőt ennél gyengébb kerettel, sok fiatallal. Ezt mélyebben nem is magyaráznám. Lehet(ne) alkotni.

  • Juventino

   Azért az valahol röhej, hogy állítólag mi is kerülgettük Banegát (kreatív középpályás Pirlo posztra, ugye…) és végül kék-feketében kötött ki INGYEN. Tipikus Marotta igazolásnak tűnt, aztán semmi nem lett belőle. Pedig több értelme lett volna, mint Hernyónak bármikor.

  • Samic

   Lényegi részt fogom megragadni. 😀 Nem volt ingyen Banega 5 milliós aláírási pénzt kapott, amiből 1,2m-ér kivásárolta magát a Sevillából.

 • Juventino

  Úgy tűnik, elég hangosak voltunk és Allegri meghallotta a remek ötleteinket, legalábbis a Gazzetta szerint az alábbi 4-3-3 várható a Cagliari ellen:

  Buffon – Alves, Bonu, Barza, Evra – Pjanic, Lemina, Asamoah – Cuadrado, Hugi, Pjaca

  Khedira megkeresheti a góllövőcipőjét, Dybala fújhat egyet, Mandzsukics meg remélhetőleg elgondolkozik azon, akar -e még valamit Torinóban, és remélhetőleg “igen” lesz a válasz.

  Marchisio újra a társakkal edzett, HURRÁ!

  • Ricardo

   Szegény Rugani, akkor neki reszeltek, ha még ide se fér be.

 • Pavone10

  Engem csak az érdekelne, hogy miért fosunk formációt váltani ? Miért ragaszkodunk ennyire a 3-5-2 -höz ? Megszokásból ? Oké, én nem értek a mustangokhoz ( pedig hejj, de fürgék ! ) ,le is ülök, egyes ! 🙁
  FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Tulajdonképpen a 352 elviekben egy elég jó hadrend. Szerintem inkább az a bajunk, hogy beleragadtunk. Gyakorolni kellene egyéb lehetőségeket, amire elsődlegesen pont a kicsik ellen lenne lehetőség. Pjaca és Cuad két remek, jól cselező, vagány széltámadó, akikkel nagyon jól lehetne 442-őt vagy 433-at, illetve ezek (picit) módosított váltazatait játszani. De még Sandro is simán tudna támadót játszani, minden képessége megvan hozzá.

  • Pavone10

   Értem ! Köszi ! Azt is vágom, hogy elméletileg a 3-5-2 egy olyan hadrend, amely több variációs lehetőséget hordoz magában, ami nem rossz … pláne, ha élnek is ezen lehetőségekkel . Tavaly többször is menet közben variáltunk és bevált . Most ezt miért nem húzzuk meg ? Ezt nem értem …

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Nekem úgy tűnik, hogy Allegri valamelyest kényszeres. Akkor vált, ha kényszerítve van valahogy. Igaz volt ez az előző szezonban Rugani játszatására, illetve főként akkor váltott 4 védőre, ha nem volt több bevethető. 🙂
   Pedig nem lenne rossz, ha más formációban is tudna játszani a csapat, és mondjuk nem egy fontos meccsen kellene elkezdeni “gyakorolni”.

 • Efendi

  Nem hiszem, hogy Cuadradot és Pjacát innentől fogva egyszerre fogja pályára rakni Allegri (takaroggyon). Most érzi, hogy váltani kell és pihentetni (Dybala, Khedira) vagy játékba hozni (Pjanic, Pjaca) néhány játékost, ezért a formációváltás. Ez most rendjén is van. Viszont az eddigi munkásságát figyelembe véve, szerintem szinte biztos, hogy a BL-ben, a szerbek (sic!) ellen maradunk a 3-5-2-nél.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Nem akarok senkit sem ijesztgetni a Cagliari elleni meccs előtt, de Padoin (és éppen aktuális csapatai) 4 és fél éve nem kapott ki a Juve ellen.

  • Juventino

   Ráadásul Allegri gyorsan biztosított mindenkit arról, hogy egy beszari idióta…

   Marad a 3-5-2: Buffon – Rugani, Barzagli, Chiello – Alves, Lemmy, Hernyó, Pjanics, Sándor – Dybala, Higuaín.

   A legjobb, legmegbízhatóbb védőnk marad ki, Dybala nem kap pihenőt, Cuadradót visszasírtuk, erre Max pont úgy szopatja, mint a tavasz végén, pedig nehogy már egy Cagliari ellen kelljen Alves “defenzívebb” játéka. Hernyó eleve mit keres még itt, Pjaca megint kap majd 10 percet, ha nyerünk, az maga lesz a csoda. Kéne egy új edző, mert Allegri már csak a paneleket ismeri, úgy meg nehéz megújulni…

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Eddig is tudtuk, hogy beszari. 🙁
   Akár a “richfield-i rambó” Vágási Feri is lehetne az edzőnk. Ő is ismeri a paneleket, de a focit is, nem úgy, mint Allegri.

  • Babicz Tamás

   Szerintem a vasárnapi meccs olyan lesz számunkra (majd utólag értékelve), mint volt tavaly a Sassuolo elleni vereség, vagy Kanté edzősködése alatt volt a merdaviola elleni 4:2. A mai találkozó előtt nagyon jót érzek. Nem lesz homlokegyenest változás, nem lesz merőben új taktika, nem fog Dybala, Higuain, Pjaca és Cuadrado egyszerre kezdeni, de megújulásnak leszünk szemtanúi, mindenki meglássa!

 • Jumpman23

  ki nyel ma? oh pardon, ki nyer ma?
  szerintem nincs akkora baj a kerettel, mint amennyi rosszat beleláttunk a hullarablók pontszerzése után. kétség kívül lehetne combosabb a középpálya, de a legfőbb gond véleményem szerint a hozzáállásban volt. Úgy szórakoztunk hátul a gólok előtt, hogy elhittük, nekünk ezek sose rúgják be. Hát de. Mindjárt kétszer is.
  Szerintem egy nem túl erölködős meccsen, biztonsági játékot szem előtt tartva szerzünk ma 3 pontot. Vagy nem. De ez biztos.

 • juuvee

  Beni, köszönjük a hangot!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   De mi az a hetero ing rajta?

  • zamboni

   Pizsi

 • Juventino

  Rugóláb sheriffben bíznia kéne Allegrinek, nem értem, minek kellett Benatiát idehozni elé. Hugi erre való, beveri, bepiszkálja, bekaparja, tényleg kíváncsi lennék, hogy mi indokolta Max agytekervényeinek útvesztőiben Mandzsukics kezdőbe rakását az Inter ellen. Dani Alváz is gólt szerzett, úgy látszik, a jobbszárnyvédőink nem tudnak hibázni. Már csak ezért is megérné Cuadradót betenni hétvégén, hátha.

 • daneeka34

  A Calgary helyében megóvnám a meccset a hiányzó csk miatt.

  • Tonhalacska

   Majd megóvja az izé a Calgary helyében.

 • Enslaver

  Ha Munari gólját megadták volna, a Cagliari felnégyelése is tovább tartott volna…

 • consminor

  az elmúlt hét eseményei után felszopó meccsnek tökéletes volt a mai. sok rúgott, nulla bekapott gól, szép, kombinatív támadójáték. egy valakit sajnálok nagyon: Dybalát. nagyon nem találja még a helyét az új rendszerben, látszógott a csalódottság rajta a lecserélésekor. jót tenne neki egy gók már. Paca kurva jó (lesz), megnéznék már egy 4-3-3*at elől egy Dybala-Hugi-Pjaca hármassal. Chewie még mindig zseniális. ha nem ő véd ma, 6 alatt nem ússzák meg a korzikaiak.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Storari még mindig a második legjobb olasz kapus.

  • consminor

   true true

  • Juventino

   Az ilyenekből látszik, hogy Allegri nem százas: értem én, hogy addig akarja játszani a Kisgyereket, amíg gólt nem lő, hogy végre lekerüljön róla a teher, de az is kristálytisztán látszott már a Sevilla ellen is, hogy nagyon kéne Dybalának a pihenő. Ha Pjaca, Hugi sorral kezdtünk volna Interben, lehet nem kaptunk volna ki. A horvát megint kapott 20 percet, ami pont semmire sem volt jó. Dybala addigra már elkedvetlenedett, hogy megint semmi nem jön be, el is fáradt, amire nem 20 perc pihenő kéne, Pjaca meg egy elfocizgató csapatba szállt be. Mondjuk egy gólt még szereztünk utána, de érdemes volt megfigyelni a gólpasszt jegyző Mandzsukics “kitörő örömét”. A lassításoknál látszik, hogy kérné vissza a labdát, aztán amikor Lemmy bemandinerezte, rezignált fejjel vette tudomásul, hogy gól lett.

   Palermóban Dybala a Kisisten, biztosan játszani akar majd, szóval ha Allegri nem a Dinamo Zágráb ellen tervezi bevetni Pjacát, akkor egyhamar nem lesz ebből rotáció. Azt persze mondani sem kell, hogy a horvátok is most cseréltek edzőt, hogy ellenünk érvényesülhessen az új seprű elve, márpedig azt a meccset ha törik, ha szakad, nyerni KELL.

  • consminor

   szerintem is pihenő kellene a kölöknek, ezzel egyidőben Pjacára is kíváncsi vagyok, hogy egy teljes meccsen mire képes. Palermo meg Kiskirályság, egyszerűen nem kockáztathatjuk a Sevilla elleni meccs után, hogy egy széthajtott Dybalával álljunk ki a Dinamo ellen. akármennyire is egyszerűnek tűnik, nem vehetjük félvállról a meccset. a zágrábi ultrák hajtani fogják a csapatukat, mint az állat.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Csak én látom ezt, vagy Pjaca tényleg mindig biciklin jön be, amikor beáll?

  • daneeka34

   Az a csel, amit lenyomott a beállása után engem Alexre emlékeztetett. Szoknia kell még a faltokat…

 • juuvee

  Ez most nagyon könnyűnek tűnt , még Hernyó is jó volt. Ez volt talán a második jó meccse, mióta itt van. És érte adtunk 11 misit? Monnyon le!

  • Juventino

   Én inkább úgy mondanám, hogy a Cagliari annyira lepkefing volt, hogy még Hernyó is jónak tűnt. 😀

 • consminor

  napi gossip: a Sky szerint Cuadrado nem személyes okok miatt került ki a keretből tegnap. történt állítólag ugyanis, hogy drága Pumuklink kifakadt az edzésen, mert nem került a kezdőbe. habát később elnézést kért, Allegri mégis kivillantotta a bátor bikagolyókat és kirakta a keretből. remélhetőleg a duzzogás letudva, a Palermo ellen szeretném már látni lobogni Cuadrado fürtjeit a jobbszélen.

  • Juventino

   Ez persze abszolút szubjektív vélemény, mert egy általam kedvelt és nagyra tartott játékosról van szó, és mondjuk Alvest vagy Khedirát ugyanezért kutyáznám, DE: Allegri ezt magának köszönheti. Szívózik Lichtivel, vagy én nem tudom, milyen megfontolás vagy megállapodás van a háttérben, de egy vero juventinót cserélt le egy Barcából kiöregedett, jó képességű nagy névre, CSAK MERT.

   Ehhez jön még, hogy Cuadrado egész nyáron harcolt azért a Chelsea-vel, hogy visszatérhessen Torinóba. Conte kedveli a játékát, számított volna rá, de végül nem akart egy olyan játékost a szándéka ellenére Londonban tartani, aki menni akar. A kolumbiai (szerintem) bizonyította tavaly a Juventusnak, hogy lehet rá számítani, HA bíznak benne. A szezon elején csak csere volt, a közepén nyerőember, az idény végére megint csak tartaléksorba került, indokolatlan és érthetetlen módon.A 25. fordulót követően csak 3-szor játszott végig, egyszer 74 percet kezdőként, 4-szer be sem cserélte Allegri, 4-szer pedig csere volt, 39, 36, 9 és 2 perc erejéig.

   Megmondom őszintén, már akkor sem értettem ezeket a számokat, idén meg mindössze 3-szor került a keretbe, és EGYETLEN PERCET SEM kapott ezen alkalmak során. Egy olyan játékos, aki egész nyáron azért küzdött, hogy visszajöhessen és akit 3 (!) évre vettünk kölcsön, elvileg éreztetve vele, hogy hosszú távon számítunk rá.

   Na most akkor: Davi Alves valóban sokat megélt, nagy bajnok, de nekem ne mondja senki hogy azért, mert A Barcelonában (MSN, #többmintegyklub, #világlegjobbcsapata) mindent megnyert, majd a Juventusszal is mindent meg fog, ennyire még Allegri sem lehet naiv/babonás. Hogy Lichtivel mi volt a szándéka, az rejtély, de Cuadrado kölcsönvételét csak indokolnia kellett valaminek. Szóval ha az előző idény végén már nem számított rá (azt hittem azért, mert nem biztos a maradása), akkor minek bólintott rá? Ha meg akkora báb, hogy Marottáék kitalálták, hogy milyen jó biznisz ez évi 5 millióért, kölcsönvenni squad playernek, ez a sügér meg akarata ellenére helyeselt, az még rosszabb. Ilyeneket viszont nem lehet válogatott, pályafutása legjobb éveiben járó futballistával megcsinálni, hogy elhozzuk ide onnan, ahol számítanának rá, azzal, hogy nekünk is jó lesz, aztán ül a lelátón… Ez a fajta átgondolatlanság sajnos sokat árthat a morálnak. Persze Cuadradónak fejleszegve kéne dolgoznia addig, amíg lehetőséget nem kap, de ha azt nézzük, hogy Lichti van a Serie A-ba, Dani Alves a BL-be, Cuadrado meg mindkét esetben a tartalék a padon, 0 játékperccel, végszükség esetére, az egy 3 éves kölcsönszerződéssel elég hülyén néz ki. Pont mint Pjaca 10-20 percei. Meg Rugani havi 1 bevetése. Vagy Zaza mellőzése.

   Magyarul a ROTÁCIÓ=/=csókos rendszer

   Meglehetnek egy edzőnek a kedvencei, de azért a többit sem kell hülyének nézni. A használható játékosokat meg pláne nem kéne elkedvteleníteni, demoralizálni, mint tavaly Zazzert vagy idén Cuadradót. Mert a kopasznál is elfogytak a gólok, miután rájött, mindegy, mit csinál, ha beledöglik, se lesz kezdő. És ilyen esetekben nehéz a játékosra haragudni.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Allegri a nagy taktikus!! Csak éppen kényszeresnek tűnik, mint írtam nemrég. 352 megy még mindig, még egy Cagliari ellen sem próbáljuk ki a 433-at, vagy 442-t, neeeem. Allegrinél a rotáció úgy néz ki, hogy aki lesérül, az nem játszik, kivéve Chiellini, aki gyorsan rásérült párszor az előző szezonban. Aki meg sérülés közelében van (Khedira, Asamoah), az kimarad, persze csak a Cagliari ellen. Vajon Dybala kezdeni fog szombaton? Aztán hétközben is? Meddig fogja bírni? A tökéletes 433-as és 442-es játékosok meg bambulnak a padon (Pjaca, Cuad). Ha már két ilyen fasza szélsőnk van, igazán elkezdhetnénk egy új formációt is bejáratni rendesen. De ha Cuad és Pjaca sincs, akkor is működhet a 433, akár egy Dybala, Sandro széllel is. De pl. egy 442 is jó lenne, mert akkor a jobbszélünkön a 3 bevethető játékosból 2 játszhatna egyszerre. A balszél meg működne Sandroval vagy Pjacával is Evra előtt (vagy helyett). Na de itt jönnek Allegri tökei. Nem is tudom, hogy mi van most, hogy Sandro és Alves is játszik, hiszen mindketten támadóbb felfogásúak.
   Hagyjuk is, csak felb*szom az agyam ezen, majd lesz ami lesz. 🙂

  • consminor

   valóban furcsa, hogy egy ilyen adottságú kerettel ennyi variációra képes drága edzőnk (takaroggyon), de naív vagyok és bízom benne, hogy évközben robban a bomba aztán szaladgálhatnak az ellenfelek eszetlenül össze-vissza a formaváltásoknak köszönhetően. nem tudom Allegri milyen keretekkel dolgozott előttünk (a Milant nagyjából tudom), de feltételezem, hogy ilyen jól variálható keretet nem pakoltak még a segge alá. akkor tessék használni is, ne csak a sablon szarokat használja. amúgy is, a 3-5-2 nem tűnt elég életképesnek eddig Európában

  • consminor

   én sem értem miért így kell ezt csinálni. már látom lelki szemeim előtt, ha úgy adódik, hogy ég a ház Zágrábban bedobjuk a 80. percben 0. játékperccel a lábában aztán várjuk a csodát és meglepődik mindenki, hogy nem tudja eldönteni a meccset, meg nincs formában (várok titkon egy Maxi nyilatkozatot, hogy Cuadradónak még szokni kell az olasz közeget, LOL).

   ettől függetlenül akármennyire is (az egyik) szívem csücske Pumukli és igazat adok neki (többek között azért, amit leírtál), úgy gondolom, hogy nem küldöm csak úgy el az edzőt a picsába edzésen, főleg nem egy akkora csapatban, mint a Juventus (Megye 3-ban mondjuk bosszút lehet állni, hogy kiszúrom az edző biciklijének kerekét titkoban, vagy apám szétcukrozza a szilvapálinkát, amit vesz tőlünk, de ez nem az a szint).

   persze lehet ez az egész csak egy pletyka, de mindenesetre tényleg érdekes miért nem dobjuk legalább a 2. félidő közepén azt az embert, aki egész nyáron azon harcolt, hogy visszajöhessen és tavaly év elején, amikor a csapat egy rakás szar volt, szinte egyedül vitt valami kreativitást és pozitívumot a játékunkba (és persze valahol indított el minket felfelé, amikor a Torino ellen bekotorta hosszabbításban azt a csodás Szandi-beadást). akárhogy is van: Forza Pumukli e Maxi!

 • Jumpman23

  napi gossip 2: kezd elszabadulni az emberek fantáziája. azt mondja Antognoni, hogy szerinte a Juventus és az izé egy szinten van a játékos állományt tekintve. Hogymivan?! És akkor eszembe jut, hogy mit is játszott egymással a két csapat legutóbb és már megint 280 a vérnyomásom.
  Egyébként baromira nem tetszett Alves tegnapi pózolása a gólja után. Lőttünk 4-et egy majdhogynem tétnélküli meccsen egy lofasz csapatnak. És ugy teszünk, mintha valami baszott nagy dolgot csináltunk volna. Az a legkevesebb hogy a szezon összes hátralévő meccsét megnyerjük, de még akkor is kurva mérges leszek a vasárnapi ordas nagy balfaszkodásért. És most be is fejezem, mert mindjárt megint felhuzom magam.

 • consminor

  hát nem hordoznak tenyerükön aranyifjaink, ami játékot illeti, mi tagadás. ezt az ikertorony felállást nem is értem, ettől már csak az lenne kreatívabb, ha Luca Toni lenne a horvát mellett. Ruganit sajnálom, Pumukli pedig tudja le a durcát azzal, hogy nyerje meg a meccset. a középpályánk nem muzsikál most sem valami jól.

 • Ricardo

  Ez a csapat egy raklap szar. 90 perc alatt egy Palermo ellen nem futja kidolgozott helyzetre. Mandzukicot meg örökre elfelejteném az edző helyében, januárban mehet amerre akar.

  • consminor

   néha megszólal bennem a naivitás, hogy csak azért voltunk ilyen szarok, mert tartalékoltunk a Zagreb ellen és a minimumot hoztuk ki magunkból. így lett volna, ha eldugjuk utána a labdát a szicíliaiak pedig futkároznak le-föl, de sajnos nem. semmi tudatosság nem volt a gól után sem a játékunkban, ha kiegyenlítenek, Uram bocsá’ megnyerik a meccset, egy szavunk nem lehetett volna. emellett még kezdek tartani attól, hogy Asamoah érdemi pályafutása a mai nappal véget ért.

  • Jumpman23

   Asamoah-t rossz volt látni a földön ülni. Nekem is az jutott eszembe, hogy ő már nem tejesértékű játékos. Márpedig egy fél játékossal a középpályán bárki ellen nehéz lesz.
   Magától a meccstol pont ezt vártam. Semmit nem akartunk csak 3 pontot. Meg is kaptuk – a semmire. Azt azert remélem, hogy november körül már nem így játszunk majd. Ez most egyelőre fos. De ha összeáll még szar is lehet belőle.
   (Elnézést a csúnya szavakért.)

  • consminor

   kérlek a jövőben mellőzni az olyan csúnya szavakat, mint a “földön”, “magától”, “most” és a “semmit”. köszönöm

  • bombahoppa

   Tudom, hogy felindult vagy, de nem szabad első felindulásból olyan szavakat használni, hogy “középpálya” és “3 pont”.

   Anno még 16-19 éves koromból konkrétan nem emlékszem semmire, állítólag többet ittam, mint mostanában. Van egy fiam is akkoriból, ez van, coming out. Ha ilyen szavakat használunk ezen a fórumon, mint Te, akkor várnom kell még, hogy olvashassa, nekem kell majd szemezgetni belőle, nem könnyű még ilyen stílust feldolgoznia.

  • Jumpman23

   A mérkőzés összefoglalója gyerekbarát verzióban: szar, fos, óbazmeg, picsába, fasza, megszívták

  • Ricardo

   Ja, igen. Kwadcsinak lefőtt :(( középpálya nincs.

 • Juventino

  Pocsék volt ez a mai teljesítmény (is). Mandzsukics monnyon le. Igaz, hogy Hugi helyzetbe sem került, de tőle azért láttunk már életjeleket a szezonban, Mandzsu viszont reménytelen.

  Dani Alves is lefutott 3 tiszteletkört a “góljánál”, de a két szárnyvédőnk teljesítményét nagyon lenyomja, hogy egyetlen épkézláb beadásra sem futotta. Nem is értem Allegrit (mondjuk nem először vagyok így vele), mert lenne ráció az ikertornyos felállásban, HA lenne legalább EGYETLEN beadni tudó játékosunk, de NINCS. Akkor meg minek úgy tenni, mintha?

  Pjanics óriási csalódás eddig. Sem kreatív embernek, sem szabad- és pontrúgáslövőnek nem válik be egyelőre, ennyit Hernyó is hozott tavaly. Marci nélkül sajnos halott a középpálya. Még Lemina az, aki leginkább kitűnik és hozza magát, de tőle is inkább a védekező munkáját lehetne kiemelni. Cuadradóról is a legtöbb, ami elmondható, hogy próbálkozott, de jó volt a végre a pályán látni. A lendülete sokat érhet, ha lesz lehetősége formába lendülni és nem öthetente játszik majd félórákat.

  A védelem legalább ma rendben volt, Rugóláb elképesztően peches, végre megkapta az esélyt és úgy tűnt, tud is élni vele, erre kidől. Barza ismét tanár volt, szerencsére bizonyítja, hogy az Inter meccs volt a kivétel és a többi a sztenderd, Bonura meg általában lehet számítani. A többiek meg szégyelljék magukat, támadásban nagy 0 volt ma a csapat. Ilyen játékkal Zágrábban sem sok keresnivalónk lesz.

  Allegrinek meg jár a faszkorbács Pjaca újbóli kihagyásáért, legalább a 60. percre el kellett volna jutni odáig, hogy beadások hiányában a két center luxus, egymás elöl szívják el a levegőt, miközben nincs, aki elmozogjon, kilépjen a szélre, stb. Már várom, hogy hétközben Dybalával és Pjacával álljunk fel…

 • juuvee

  Szerintem ne legyünk ennyire szőrös szivűek, a 3 pont megvan, hoztuk a meccset. A játék nyilván szar volt, de 28 fokban, és aztán a zuhogó esőben nem a legjobb focizni. A Palermo is felszívta magát a meccsre, szóval teljesen jó a szó szerint kiharcolt 3 pont.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Tudom, hogy ez most sokaknak fájni fog, de látva a Palermo elleni meccsünket…az senkinek sem jutott eszébe, hogy nem a csapat van formán kívül, hanem mi? 5 bajnoki cím után elkényelmesedtünk, nem tudjuk buzdítani a csapatot, nem adjuk át a pozitív energiákat, nem hívjuk fel a tv-s jósokat, hogy megkérdezzük, mi lesz a következő meccsen, nem kérünk gólenergiát a csatárainkra. Nem teljesítünk úgy, mint régen. Sajnos most van itt az idő, hogy ezzel szembesüljünk. Már nem vagyunk hasznára a csapatnak. 🙁
  Az a helyzet, hogy itt most nekünk kell lemondanunk. 🙁 Arra buzdítok minden kommentelőt, hogy keressen másik csapatot magának, így helyet adva az új szurkolóknak, akik majd méltóképpen szurkolnak a Juvénak. Ez egy természetes folyamat, amivel nehéz szembenézni, de meg kell tennünk.
  Mondjunk le!!!

 • Juventino

  Egyébként onnan is lehet nézni a dolgot, hogy tavaly is így kezdtünk, aztán szezon közepén végigvertük a mezőnyt. Játékban nagyjából ugyanazt hozzuk, mint tavaly ilyenkor, az eredmények szerencsére nagyságrendekkel jobbak, miközben a “riválisaink” ugyanúgy botladoznak. Elképzelhető, hogy a gyengébb idény eleji forma természetes része Allegri elgondolásának, később jön a csúcsforma, a végén meg remélhetőleg lehet az erőt fontossági sorrendben beosztani (vagy a BL kiesés után a bajnokságra koncentrálni, szokás szerint…).

  Az egyetlen, amivel nehéz kibékülni, az a játékunk, vagyis inkább bármiféle elképzelés hiánya. Lehet szidni Guardiolát, a vaskalapos hülyeségei és a filozófia túltolása miatt, de a Manchester Citynél villámgyorsan a maga képére formálta a csapatot és az első tétmeccstől kezdve világosan látszott a keze munkája a csapatán. Pedig ott is alaposan átalakult a keret és érkeztek új játékosok bőven. Nálunk viszont tavaly is olyan semmilyen volt a játék, biztos védekezésből Cuadrado, Pogba vagy Dybala vagy megoldotta, vagy nem.

  Elvileg Allegri törekvése az volt, hogy a 3-5-2 mellett más felállásban is magabiztosan tudjunk játszani, de tavaly az egyetlen előremutató törekvése abban a fura 4-4-2-ben öltött testet, amikor Barza pszeudo jobbhátvéd volt, Bonu és Chiellini hozzá képest tolódott, a balhátvéd defenzívebb volt, Cuadrado bejátszotta a jobbszélt, Pogba védekezésben a vonal mellé zárt, támadásban beljebb lépett és helyet csinált a balhátvédnek, Dybala pedig lubickolt a szabad szerepkörben. Idénre megint visszatértünk a biztonságos anyaméhet jelképező 3-5-2-höz, semmi fluiditás, semmi taktikai csavar, Pjanicsot erőltetjük Pirlóban, próbáljuk a kockákat a csillag alakú nyílásokba beleerőltetni.

  Szurkoltam én tegnap is, reménykedtem, hogy Mandzsunál végre átszakad a gát, hogy Pjanics megragadja a karmesteri pálcát és vezényelni kezd, de csak a hamis hangok domináltak. Ezért is 3 pont járt, ez innentől nem is érdekelne, de Zágrábban az új edző vezetésével jól teljesítő Dinamo ellen ez nem biztos, hogy elég lesz, akárhogy simogatjuk is a tévéképernyőt.

 • daneeka34

  Nem értem a hisztit. Szar játékkal 3 pont. Ez a jó csapatok ismérve

  • Enslaver

   A Barcelonánál, Bayernnél is vannak gyengébb meccsek, amikor kb nulla játékkal behúzzák a meccset, én sem gondolom, hogy vészmadárkodni kellene pár takaréklángon lejátszott meccs után… A BL-t már komolyabban fogják venni a fiúk, abban biztos vagyok. Meg egyébként is, hol van még a tavasz, akkor kell majd csak sziporkáznunk. Bár tudom, hogy nem jó nézni szurkolói szemmel, hogy nem adnak ki mindent magukból a fiúk, mint anno Conte első éveiben, de lesz ez még jobb is…

  • Juventino

   Ja, a Bayern szar játékkal 1-0-ra nyer, nem 2-1-re kikap, eddig minden meccset megnyertek az idényben. A Barcelona hozzánk hasonlóan botladozik, de a BL nyitányon így is kigurult egy 7-es, amit azért csak be kellett rúgni, Celtic ide vagy oda. A Manchester City-nél pedig egyértelmű az előrelépés tavalyhoz képest, de még az Atlético is behúzta Hollandiában, holott tavaly 180 perc alatt nem tudott gólt rúgni a PSV-nek. Lehetne persze a Chelsea-hez is hasonlítani a formánkat, de ha tényleg BL-t akarunk nyerni, akkor az elithez kellene felzárkózni, nem a langyos pocsolyában tapicskolni, mert a Serie A-ban idén sem lesz komoly vetélytársunk.

  • Juventino

   Várjuk ki a holnapot. Nem a 3 ponttal van a baj, hanem a szar játékkal, az évente újrakezdődő csapatépítéssel és hogy nem igazán látszik körvonalazódni a hosszútávú elképzelés.

   Ha nem nyerünk Zágrábban, nagy bajba kerülhetünk, márpedig ismerjük, hogy mit műveltünk az utóbbi években Nordsjaellandok, Köbenhavn-ek és Galatasarayok ellen. Meg azért ezt a szintet Allegrinek is illene harmadikra csont nélkül megugrani. Max ma vicces kedvében volt, és azt találta mondani, hogy nem lehet mindig 3-0-ra nyerni. MINDIG. Mintha ez szokásunk lenne az utóbbi időben…

  • daneeka34

   Maxi csapatai nem nagyon szoktak elkészülni november előtt. 2014 kivétel volt, mert akkor egy kész csapatot vett át, és azt alakította át szépen. Ott is tavaszra jött a csúcsforma (BL-menetelés).

 • zamboni

  Értem, hogy ezerrel kampányoltok az “IGEN, még több négert az iskolákba” jelszóval a népszavazás miatt, de azt vágjátok, hogy szezon van ugye? Ennyi tagdíj legyen már.

  • consminor

   MECCS-NAP VAN! MECCS-NAP VAN!

 • juuvee

  láttam a várható kezdő 11-et, ezek szerint ma sem fogunk sziporkázni.

 • humorpalanta

  Nincs post, nincs tagdíj!!!! Benito monnyon le!!!
  A Digi teljesen elcsavarta a fejét, a szerkesztőség többi tagja egyáltalán lefekszik még vele?
  A kamunője sem tűnik kamunak, a Diginél eladja a szoknyáját, ejj ejj, mi lesz így veled, cicafiú?
  Követelem, hogy Tájli azonnal fenekelje el!!!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én úgy tudom, hogy miután Benito annyi szépet mondott a wInterről a digi stúdiójában, átigazol egy másik bloghoz, valami Ramazuri…vagy nerazuri vagy ilyesmi. Darti parancsnok pedig (hasonlóan a Conte-Allegri cseréhez), sebtiben leigazolta EgriViktort a helyére, így a következő fordulóhoz már ő írja a posztot. Nemtom mennyi igaz ebből…

  • humorpalanta
 • Ricardo

  gála

 • daneeka34

  Szegény Pletikosát sajnáltam a végén

 • Juventino

  VÉGRE! Idegenbeli BL-meccsen esélyeshez méltó teljesítmény, magabiztos győzelem, Dybalának összejött a gól, hurrá! Elképesztő, ahogy ez a kölyök lőni tud, élmény nézni ezt a rúgótechnikát.

  Pjanics gólja is beszédes volt, ő a kapu előterében és a támadóharmadban érzi jól magát, nem Pirlóként visszalépve mélységbe a védők elé. Allegri korábbi 4-3-1-2-jében a csatárok mögött sokkal hasznosabb lehetne, mint 3-5-2-ben bárhol.

  Pozitívum továbbá, hogy meccs közben szerkezetet váltottunk, próbálgattunk mást (is) játszani, mint a szokásos, ma ez is belefért. Mandzsunak kéne még egy gól, és rendben is lennénk. Empoli (i), Udinese(o), Milan (i), Samp (o), Napoli (o) jön szép sorjában. Ha 13 pontot behúzunk, akkor elhiszem Maxinak, hogy fasza lesz ez a szezon és csak a kezdeti nehézségeken kellett átvergődnünk valahogy.

  A BL-ben viszont még mindig nem vagyunk kint a vízből, ha a Sevilla behúzza a 6 egységet a Zagreb ellen, akkor a Lyon ellen mi sem veszíthetünk pontot, vagy oda az első hely. Igaz, a Dortmundot vagy a Bayern/Atleti másodikját kapni csoportelsőként is szopás lenne…

  • Sutyur

   CIty-barcaét is..

 • juuvee

  Ez nagyon penge volt! Köszönjük!Viszont a rossz hír az, hogy az Iphone nem tölti be az oldalt, van másnak is ilyen problémája, vagy menjek a Californiai Állami Bíróságra perelni, ahol tuti nyernék, mert a szerkesztőség zsebében van az egész állam.

  • Efendi

   nekem sem tölti be. Tudjuk kik tehetnek minderről. Allegri egy kutya.

  • Ricardo

   A jó hír, hogy nem vagy egyedül. :))

 • Juventino

  Azt beszélik, hogy hosszabbítanánk Dybalával. Csak 3 megjegyzés:

  – ne legyen benne semmiféle “ha 3 éven belül nem nyeri meg a Juventus a BL-t, akkor…”
  – ne legyen benne semmiféle “ha a Barcelona hívja egy Messi aláírásos posztert is mellékelve, akkor…”
  – legyen ott rajta minden érdekelt fél aláírása MOST AZONNAL

  Ja, és csak úgy mellékesen, FUCK OFF, Pogba!

 • bombahoppa

  Aallitoolag az alapiitootagok veeglegesen oesszevesztek stop a blog bizonytalan ideig szuenetel stop nekem maar idoearanyosan visszautaltaak az eves tagdiijat stop megvettem beloele dickinson bruce boeingjeet stop nem gondoltam volna vesszoe hogy ilyen keenyelmes stop aazsiaban a postaan neheezkes az email vesszoe elnezeest a taavirati stiluseert stop itt mindenki nagyon szereti a gazdagokat

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Beni eligazolt, ezt már írtam. Darti elvileg megint kavar Jay-jel, így nincs ideje írni, a többieket meg megint lecsukták üzletszerű kéjelgésért. Szóval most várunk.

 • Kiss Szabolcs

  Androidon sem tölti be egy 500-as server errort válaszol. Mi a helyzet skacok?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Nekem a megkímélt Commodore 64-esen se tölti be!!!64!! Mostmár tényleg csinálhatna valaki valamit.

 • humorpalanta
 • Pideon20

  Kis argentin szerelmünk elárulta, hogyan forog a faszkorbács Nedvedék kezében. Talán még a honfitársából is szerethető játékos válik nálunk.

  The Argentine revealed why you won’t find Higuain publicly berating his teammates for not passing the ball.

  “Last season, in my first few games, I raised my arms once to complain
  with a teammate for his choice of pass. When I got to the locker room,
  the club representatives told me: ‘We don’t do that here.’ And I never
  did again. Maybe they said the same to Higuain.” [Football Italia]

 • Samic

  Erre most nagyon rászóltál Benito! Kivétel persze, hogy november eleje van. 😀