Pogbát eladnotok nem kell félnetek jó lesz

Gyakorlatilag nem telik úgy el hét, hogy ne jelenne meg valamilyen cikk arról, hogy Pogba éppen hova igazol, és hogy az ára 100 vagy 150 millió euró. Unalmas ez már nagyon, de hozzá kell szoknunk, hogy amíg nálunk játszik, addig ez lesz a jellemző. De meddig játszik nálunk Pogba? El kell-e adni? Ha igen, mennyiért?

Nem tudjuk, mennyi igaz az újságokban megjelent összegekből, valóban vannak, voltak-e 100 milliós vagy afölötti ajánlatok Pogbáért. 100 millió euró nagy összeg: ennyiből 2-3 kulcsjátékost lehetne igazolni, akik akár még jobbá is tehetik a csapatot. Gondoljunk csak 2001re, amikor Moggi rekordösszegért eladta Zidane-t, plusz Inzaghiért is befolyt nem kevés pénz, cserébe érkezett Buffon, Thuram és Nedved, a Juventus pedig erősebb lett, mint korábban. Sokan vallják azt, hogy ezúttal is ezt az utat kellene a klubnak járnia. Én nem tartozom közéjük: szerintem Pogbát meg kell tartani a csapatnak.

Több, részben egymással összefüggő érv is emellett szól. Egyrészt Pogba még csak 23 éves, előtte áll vagy 10 jó év, és rengeteget fejlődhet annak ellenére, hogy már most is egy klasszis. Nemzetközi szinten még csak most kezdi letenni a névjegyét, az idén már láttunk olyan BL meccset, ahol végre igazolta, miért is van érte megőrülve fél Európa. Ha megtartjuk, egy évtizeden keresztül köré szervezhetjük a csapatot. Az idén nehezen indul a szezonja, úgy tűnt, nagy rá a tízes mezzel rákerült teher, és Pirlo valamint Vidal nélkül már nem tud olyan meghatározó lenni, mint kellene. Aztán beindult, és az idény második felére a Serie A legjobb játékosa lett, aki fontos labdákkal, gólokkal, gólpasszokkal vezérévé vált a Juventusnak. Mellesleg az olasz bajnokság egyetlen igazi globális szupersztárja. Rövidre zárva: Pogba kurva jó játékos, és még jobb lesz a jövőben.

Emellett ne feledjük a reklámértéket sem: egy felmérés szerint Pogba a világ második legjobban eladható sportembere. Tavaly csak ő tudott bekerülni a BL álomcsapatába tőlünk. Nem csak a játéka miatt van ez így: az idióta frizurái, a dab táncmozdulatok, az extravagáns öltözködés mind hozzájárulnak ehhez. Nem kell ennek örülni, de tény: egy világszerte ismert játékos jobban eladhatóvá teszi a Juve brandet is, márpedig ez létfontosságú ahhoz, hogy faragjunk a Barcelonával, a Manchester Uniteddel vagy a Real Madriddal szemben meglévő pénzügyi hátrányunkon. Persze nem lesz jó, amikor minden idióta Pogba mezben rohangál, vagy mondjuk amikor Joó Gábor rátalál majd a Pogba iránti rajongásra, amit tört magyarsággal ki is fejez, de sajnos ez része a játéknak. Szerintem amúgy a Juventus nincs rászorulva, hogy eladja a legjobbját. Sőt, ez igencsak rossz üzenet lenne a szurkolók felé. A klubnak sokkal inkább vennie kell a sztárokat, nem eladnia – ez erősíti a klub imázsát, táplálja a Juve brandet. A Juventus a világ egyik legnagyobb klubja, aki nem nevelőklub a Barcelona vagy a Real számára. Röviden: Pogba ismertebbé és elismertebbé teszi a Juventust, és bevételeket generál.

pogba dab

Végezetül nekem afelől is vannak kétségeim, hogy megismételhető-e a 2001-es átigazolási varázslat. Eleve Mino Raiola kb. 20%-ot elvinne az átigazolási díjból, azaz 100 milliónál 20-at, ami majdnem Berardi ára. Aztán ha emlékszünk Moggira, emlékezzünk a Tottenhamre is: világrekord összegért eladták Bale-t a Realnak, vettek is egy csomó játékost, mégsem igazán sikerült nagy előrelépést tenniük. Biztosan előrébb lennénk, ha a madridiak mondjuk átengednénk nekünk mondjuk Iscót meg valamennyi pénzt, amiből leigazolhatnánk 2 túlárazott játékost? Azaz: minek kockáztatni, amikor a mai túlárazott piacon simán belefuthatunk egy-két rossz igazolásba, akikre eltapsoljuk Pogba árát, és semmivel sem lépünk előbbre. Ugyanakkor ügyesen sáfárkodva Pogba marketingértékével az eladás nélkül megkeresheti a klub a remélt összeget.

Szerintem egy halom pénz nem tudna ilyen jól cselezni és lőni

Amúgy én azt gondolom, hogy amilyen összegek röpködnek a piacon az elmúlt időszakban (pl. Sterling, Renato Sanches, Mangala, Benteke, David Luiz, Martial, De Bruyne esetében), Pogba simán megéri a 100 millió euró feletti összeget, és ha a Juventus mégis úgy dönt, hogy eladja nem is szabad megállapodni egy olyan összegben, ami nem rekord. A mostani Eb nem kedvez ennek, hiszen Pogbát sok kritika éri (pl. Lineker a világ legtúlértékeltebb játékosának nevezte), és hacsak nem csinál valami nagyon varázslatosat a hátralévő meccseken, akkor nehezen lesz védhető, ha valamelyik klub bankot robbant érte – ami teljesen jó nekünk.

 • Pingback: Pogbát eladnotok nem kell félnetek jó lesz | Zongoracipelő()

 • Enslaver

  Amikor tavaly már szóbakerült, hogy Pogbát adjuk el százmilliárdcsilliárdbarceloniárd pénzért vagy inkább rá, köré építsük a csapatot, akkor talán azt mondtam, hogy ennyiért érdemes lenne. De azóta eladtuk Pirlót és Vidált, és még egy klasszis elvesztését már nem bírna ki a középpályánk. Már tavaly is erősek voltunk a pálya minden szegletében, szélsőket is szereztünk végre, csak Pumukli el ne menjen Éder (Conte) mesterhez, mert az nagy gáz lenne. Morata most már ziher, hogy elmegy, amit nagyon sajnálok, mert a BL-ben mégiscsak ő volt a klasszis befejezőnk, még ha többször hibázott is (pl. a Bayern ellen), de hát ki nem hibázik. Pjanicsot nagyon jó igazolásnak tartom, ő Juve szintű igazolás. Minden poszton jók vagyunk, és úgy gondolom, hogy ha megválnánk akármennyi zsetonért a Jolie Jockerünktől, aki ráadásul fiatal is (Pirlóval vagy Arturóval ellentétben, akik már túl vannak fényes napjaikon), óriásit buknák azzal. Ha a Real eladná CR-t vagy a Barca Messit, hiába kapnának utánuk végtelen számú bankót, a csapategység megrendülne, nem tudnák 3-4 klasszis leigazolásával sem kompenzálni a keletkező űrt. A Leicester persze, hogy eladja a nagyágyúit, mert a befolyó összegből vehetnek új tehetségeket, új csapatot, ők megtehetik, hogy kockáztatnak ilyennel. Azonban ha a Juventus továbbra is tartani akarja a lépést a Európa nagycsapataival, akkor igen is meg kell tartania a legnagyobb tehetségeit, sztárjait (Pogba, Dybala). Hiába igazolunk 3-4 jó középpályást Pogba pótlására, úgyis egyszerre csak az egyik lehet a pályán, és az biztos, hogy nem Pogba szintjén futballozik. A lényeg a lényeg, én mélységesen elkeserednék, ha Pogba nem marad nálunk, talán elköltöznék egy szigetre, ahol Pogbára hasonlító csokifiúkkal vigasztalnám magam életem végéig…

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Jó, de Zidane-t is eladtuk régen. 🙂 Persze az más helyzet volt…
   Egyébként egyetértek, Pogba jobb, ha marad, bár (és ezt már sokszor mondtam) szerintem Dybala az, akit le kéne kötözni egy 10 éves szerződéssel.
   Ha esetleg mégis menne Pogba, akkor jönne megint egy “átsúlyozás”, ami ugye annyit tesz, hogy a Pogba tehetségéből fakadó játék/nyereség áthárulna az utódjára és a többiekre. Ez volt (illetve lett volna) Pirlo és Vidal (takaroggggyon) távozása után, amikor az ő klasszisukat kellett volna szétosztani a többiek között, ami persze nem igazán sikerült, mert Pogbára túl sok ment, Khedira meg ugye nem bír annyit. Most Pjanic jött, aki szerintem majd kapni fog ebből, így talán Pogba is könnyebb helyzetben lesz. Már csak egy emberevő kellene középre, mondjuk Kanté vagy Allan, de egyikük sem túl reális célpont…

 • consminor

  elméletileg idén a BL-ért hajtunk, kimondva-kimondatlanul több játékos és vezető szájából is elhangzott már ez (és mos valóban úgy érezni, legalábbis számomra, hogy az eddigi igazolások is ezt a célt szolgálják). ilyen körülmények között nem szabad eladni a legnagyobb értékeinket, akármennyit is kapunk értük . Buffon és Barza papa még két évig vannak velünk, mire összeállna egy új csapat, már őket is lehet helyettesíteni (ami sokkal nehezebb lesz, mint a Vidal-Pirlo-Tévez hármas pótlása, de ne menjünk ennyire előre), és kezdődik minden előlről.

  ehhez kapcsolódóan én egy esetben adnám csak el a Polipot: ha már BL-t nyerünk. egyszerűen nem érhet véget úgy a közös történet, hogy ne nyerjen BL-t a csapattal. itt lett világsztár, itt kezdett el kibontakozni, együtt fejlődött a csapattal és nőttek közösen az ambíciók. lehet mondani azt, hogy 100 millóból újjá lehet építeni a csapatot 3-4 klasszis érkezésével, de szerintem ez ferdítés. a mai árak mellett, ez max 2 instant klasszis jelenthet. szóval maradj Polpo. csak Raiolát kellene valahogy nyakon verni, hogy maradjon nyugton, talán Nedvedet fel lehetne bérelni, hogy dobja oda a lófejet a paplan alá.

  • Pavone10

   talán Nedvedet fel lehetne bérelni, hogy dobja oda a lófejet a paplan alá.
   Ezen állati jót kacarásztam ! Egyébként meg egyetértek !

 • humorpalanta

  Pogba esetét nem Zidanéhoz, inkább Messiéhez hasonlítanám. Fiatalon betört a csapatba, majd klasszisteljesítményt nyújtott, s mindenki le akarja igazolni. Eladhatták volna Messit, de nem lett volna sok értelme, mert a világ legjobb játékosát veszítik el akkor. Nálunk ugyanez a helyzet most Pogbával. Még 2-3 év és extraklasszis lesz, ha eladjuk, úgy járhatunk, mint a Renyál Makelelével.
  Pogbában úgy érzem, hogy jól érzi magát nálunk. Vannak haverjai, tud szórakozni, azért a klub sem fogja annyira, ahogy hallottuk, azért a játékosok közt is jó a hangulat, nyer is folyamatosan, ráadásul fél Itália szerintem leimádja a cipőt a lábáról. Minek menne el? Plusz akármikor szerezhet magának egy Ferrarit, ami azért szerintem nem kis szó.
  23 éves. Ha még egy 10 évet itt marad, a srác legenda lesz. Ha karrierje végéig itt maradna, még az is lehet, hogy a következő stadionunk róla lenne elnevezve.

  • consminor

   “Eladhatták volna Messit, de nem lett volna sok értelme, mert a világ legjobb játékosát veszítik el akkor.” – ez így van, de Messi megtartásához azért szerintem az is hozzátartozik, hogy lazán meg tudták adni neki hosszabbításkor a 10+ milliós évi fizetést. erre mi jelenleg nem vagyunk képesek, de bízzunk benne, hogy Pogesznek jelen helyzetben nem a della az első és valóban megtartja a közeg és a projekt (és Raiola….), amit te is írtál

  • humorpalanta

   A Barcelonának óriási a bevétele, mégis óriási az adóssága. Többek között azért, mert óriási fizetéseket adnak, miközben ott is 50%-os adó van rajta. Amikor 15 millát ajánlanak Neymarnak, akkor az nekik 30-ban van, s még a bónuszokról nem is beszéltünk. Ennyi pénzük nekik sincs. Nem fenntartható pályán vannak. Miközben mi szépen gazdaságossági szempontok alapján építkezünk, mert a ’90-es és 00′-es éveket figyelembe véve tudjuk hova vezet az az út, amit most ők tolnak. Az arab sejkek és a Bayern (a kedvező német adózási viszonyok miatt), illetve az angol csapatok (a tévés pénzek miatt, de már nem sokáig, nyehehe) amelyek megengedhetik maguknak ezeket az óriási pénzeket.

  • consminor

   ez így van (és abszolút szimpatizálok az általunk képviselt gazdasági modellel, szerintem példaértékű), viszont a játékos nem hiszem, hogy rövidtávon foglalkozik azzal, hogy a klub milyen banki hitelekből teremti neki elő azt a rengeteg pénzt.

   az, hogy a Barca (és a Real) számára mennyire fenntartható ez modell, egy közgazdász elmagyarázhatná. anno még olvastam valamit, hogy azért működik ez esetükben, mert hitelképesek, nagy a piaci értékük és van garancia, hogy folyamatosan tudják visszafizetni a pénzt. viszont ebbe nem akarok belemenni, mert lehet rosszul emlékszem és nem vagyok polihisztor. majd aki jobban ért ehhez, hátha kiokosít egyszer (akár itt is)

  • humorpalanta

   Kőgazdászok (hihihi) szerint igen így van. Egyszerű a képlet. Amíg van bevételed, s láthatóan biztosítva van hosszú időre, addig fogsz kapni hitelt. Persze előbb utóbb szar kamatra, de akkor is fogsz. (Ezért is hülyeség olyanokat mondani, hogy a főváros vagy a BKV hitelképtelen volt 2010-ben – csak le kellett írnom, nem miattad :D)
   Játékos számára ez persze nem fontos, neki adott idő alatt kell megkeresnie a minél több pénzt. De ettő függetlenül nem mindegyiknek a pénz az isten, ebben bízhatunk. Vidalnak sosem hittem el, mikor körbenyalta a Juvét, de Pogbával kapcsolatban el tudom képzelni, hogy itt lesz legenda, mert a karrierjét nagyrészt nekünk köszönheti, plusz tényleg szeretik. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  • consminor

   bár így lenne. áradjon a szeretet, a csapatszellem, a dab dance és bízzunk benne, hogy Pogesz multi BL-győztesként vonul be a klub történelemkönyvébe.

  • juuvee

   A barka meg a reál egyesületként működik, és az egyesületek esetén nincs olyan komoly szabályozás gazdálkodás terén.

   Mi Nyrt. vagyunk ( nyilvánosan működő részvénytársaság ), fenn vagyunk a tőzsdén (Milano), a gazdálkodás szabályai ezért igen szigorúak. Mi nem tudunk, és nem is akarunk eladósodni.

   A spanyolok simán mehetnek mínuszba , a jogszabályok megengedik. Nem vagyok egyébként közgazdász 🙂

 • humorpalanta

  Azt meg elfelejtettem mondani, hogy közben ismét szárnyra kaptak Alexis Sánchez leigazolásának esélyei. 🙂
  Remélem jön, mert bitang lenne egy
  Buffon – Chiellini,Bonucci,Barzagli – Alex Sandro, Pogba, Pjanic, Dani Alves – Dybala, Mandzukic, Sánchez névsorral kifutni a pályára. Már csak a leírástól magam alá élveztem. :3

  • tjunior

   Ezzel csak az a gond, hogy kellene még 2 értelmes szélsőt igazolni, a Dybala-Sanchez duó mögé.

  • humorpalanta

   Minek? Ha egyikük nem elérhető, akkor visszaállunk 3-5-2-re, vagy 4-3-2-1-re.

  • tjunior

   Minek?Hogy alaptaktikaként lehessen alkalmazni, mert 2 posztra 2 emberrel nem lehet végigvinni egy szezont, még akkor sem ha nem sérülnek meg.

  • humorpalanta

   De nem kell minden meccsre ugyanazzal a taktikával kifutni… Mi nem a Barca vagyunk, hogy majd lesz valami.
   Ha idejön, a fontosabb meccseken így megyünk, közben meg lehet rotálni. Plusz egy csomó felállást lehet alkalmazni. Még a középpálya szélén is megállja a helyét, ha kell.

  • Szilveszter94

   Az volt a hírekben, hogy amíg Morata nem megy el, addig nem jön csatár.
   (Egyébként ez a csapat így soha nem állna fel, a középpályára azért vagy Marchisio, vagy Khedira kell.)

  • humorpalanta

   Marchisio erre az évre biztosan kidőlt, de lehet, hogy akár a teljes szezonra.
   Khedira meg nyugodtan lejátszhat 3 meccset, aztán úgyis lesérül.

  • Babicz Tamás

   Én még Magyarországon, a Nagy Magyar Egészségügyben sem láttam olyan keresztszalag-szakadást, aminél egy évet ki kellett volna hagynia a sportolónak. Ez meg ottan nem a Nagy Magyar Egészségügy, hanem maga a J-Medical!, szóval fél év az az egy év. Hajszálnyit jobbak a feltételek. Műtét után három hónap az “alap” rehabilitáció, utána megkezdhetők a sportmozgások, majd fél év múlva visszatérés a sportba. Nagyon maximum novembertől bevethető lesz Marci. (Gyógytornász vagyok, némileg konyítok az ilyenfajta sérülésekhez, országtól függetlenül.) Annyi előnyt meg, ahogy láttuk idén, nyugodtan adhatunk a Serie A-s ellenfeleknek, úgysem tudnak vele mit kezdeni. A BL-ben pedig a csoportkört kell kemény f*sszal hozni, amihez a Pogesz-Khedira/Stuáni-Pjányics trió kiváló lesz középütt.

  • humorpalanta

   A hírekbe mondták, hogy 1 év, nem én vótam! 😮
   Akkor novembertől bevethető lesz, tehát legkorábban december végén lesz Juve-kezdő állapotban. Nem hiszem, hogy rögtön annyira kellene terhelni, hogy minden meccsen játsszon, ez a szezonja pedig akkor erre rámegy. Visszaesést meg nem is akarom felhozni, mert ugyebár bármikor történhet vele valami.
   De ettől még a rotálás továbbra is működik a csapatnál.

  • Asidotus

   gondolom, itt nem azt a terhelést kell bírnia egy (műtött) térdnek, amit egy átlag ember kap. Abban igazad lehet, hogy teljes értékű életet élhet az ember utána, de hogy tud-e Juventus-szinten játszani, az egy másik kérdés

  • Babicz Tamás

   Nyilván nem azt a terhelést kapja a térd, mint egy átlagembernél. Sem jellegében, sem intenzitásában. De ha egy Pick Szeged szintű kézilabda csapatba fél év után visszatérhet a játékos és bírja is a térde az iramot, akkor a Juventus-szintűt is bírja a focista láb fél év után. Márpedig ilyen kézisekkel dolgoztam. Ha csak az elülső keresztszalag szakad (legjobb tudomásom szerint Marcinál ez történt), akkor abból fél év alatt visza lehet jönni arra a szintre, amin volt az ember. Az más kérdés, hogy nem kellene Chiellini-szindrómát csinálni Claudionak, vagyis rőgtön 90 perc minden fronton, de novembertől teljes értékű lesz a Kisherceg, ha minden jól megy.
   (Nem annyira egzakt része a dolognak, hogy ki hogy áll hozzá a sérüléshez és a gyógyuláshoz, illetve hogyan éli meg mindezt, EB-ről való lemaradás, bizonytalan jövő, stb. Azonban elég meghatározó tud lenni ez is. Úgy gondolom, már amennyire így pár száz km-ről ebbe beleláthatok, hogy Marcinál ez is rendben van. Ez a tervezett felépülési időt rövidítheti, mindamellett, hogy a minőségét is javítja. Kutatást ugyan még nem írtam belőle, de elég nagy beteganyagról vannak megfigyeléseim.)

  • Szilveszter94

   Tökmindegy, védekező középpályás akkor is kell a csapatba. Ha nem ők, akkor valaki más. Pjanić és Pogba nem fogja megoldani a középpályás védekezést.

  • humorpalanta

   Lemina… Sturaro… Marchisio… Khedira… Pogba… Pjanic… Mind vk. Pogba és Pjanic szerelési mutatói a legjobbak. Nézz utána. De szerintem nyugodtan visszamehetsz a MU-blogra.

  • Szilveszter94

   Nem azért kell védekező középpályás Pogba és Pjanić mögé, mert ők nem tudnak védekezni. Azért kell, hogy valaki akkor is biztosítson a középpályán, amikor ők támadnak – mert attól, hogy védekező középpályásnak titulálod őket, az elsődleges feladatuk a támadás. Elég nagy luxus volna, ha egy Pogbának vagy egy Pjanićnak kellene hátramaradni biztosítani, amikor támad a Juve.

  • humorpalanta

   Jól van, látom nem értesz hozzá, így hagylak nyugodni.

  • Szilveszter94

   Ez komoly? Ha valakinek nem tetszik a te tökéletes felállásod, akkor inkább besértődsz? Nem gyerekes ez kicsit?

  • humorpalanta

   Nézd, ha szerinted a 2 középső középpályás dolga a védekezés, akkor erre nincs mit mondani. Nézz meg egy Juve-meccset, aztán meglátod, hogy mekkora marhaságot mondtál.

 • Juventino

  Közben Alvessel hivatalosan is megerősítettük a nyugdíjas szekciót. Már csak az kell, hogy Lichtit eladjuk a Chelsea-nek és kiderüljön, hogy a 33 éves brazillal pótoljuk a 32 éves svájci mozdonyt. Inkább Cuadradóra kellett volna költeni ezt a pénzt (is), ha igazak a hírek, hogy a kolumb maradni akar. Alexisnek örülnék, csak a színészkedésből kéne visszavennie, meg mondjuk posztot kéne találni neki.

  • Szilveszter94

   33 év ide vagy oda, azért ha egy Dani Alves szabadon megszerezhető, akkor meg kell szerezni. Minden tiszteletem Lichtsteineré, de ő egy jó munkásember, Dani Alves meg a posztja egyik legjobbja még most is. Itt nincs kérdés.
   (Az persze igaz, hogy mögé kell majd egy fiatal jobbhátvéd is, mert vele nyilván nem lehet hosszú távra tervezni. De ezt is meg fogja oldani a Juve; Sándor Sándor is viszonylag gyorsan megjött Evra mögé/mellé.)

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   “Alexisnek örülnék, csak a színészkedésből kéne visszavennie, meg mondjuk posztot kéne találni neki.”
   Majd beniék írnak neki egyet. Az jó lesz?

 • Az_Isteni_Pavel

  Egy kis off, de szomorú esemény is történt ma az olaszok győzelme mellett. Eltávozott közülünk Carlo Pedersoli más névan Bud Spencer olasz színész. Már nem láthatta az esti mérőzést, nyugodjon békében! :'(

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   “Profi vagyok Paintből” rovatunk legújabb része, az isteni Bud Spencer emlékére.

  • Jumpman23

   Zseniális! 🙂

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Köszi! Alternatív megoldás: Te mondd, hogy kölcsön+opció, a te hangod mélyebb!

  • neuropa

   Én karakterpontosan ezt vártam amíg mobilon lecammogott a kép alja is 😀

  • humorpalanta

   Közben megjött a hír. Mivel Neymarnak nem nagyon fűlik a foga a hosszabbításhoz, Marotta 3 éves kölcsön + opciót ajánlott háromszor 3 millió + 11 milla 6 év alatt részletekben. 😀 😛

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Neymar-szintű játékosokért nem kellene ennyit fizetnünk. Ennyiért már Bendtnert is leigazolhatjuk.

  • Pavone10

   Fenomenális ! 🙂
   A nagy Bud pedig nyugodjon békében !

 • Szilveszter94

  Az olasz-spanyolról az jutott eszembe, hogy Contét ennyire motiváltnak és sikeréhesnek nagyon régen nem láttam. Ez most az az Antonio Conte, aki a duplahetedik Juventusból veretlen bajnokot csinált, aki megverte Allegrit, aki minden szembejövő ellenfélnek átharapja a torkát – nem pedig az a Conte, aki rutinból hozza le a meccseket, ami hol sikerül, hol nem.

 • Szilveszter94

  Amúgy, azt hiszem, a Juventus elért arra a szintre, amikor Pogba eladása már nem annyira lényeges kérdés: most már a pénz miatt sem muszáj eladni, mert annyi klasszist Pogba megtartásával is meg tud szerezni a Juventus, amennyi még kell. Ugyanakkor megtartani sem muszáj, mert ha mondjuk Raiola megdumálja Pogba fejét, hogy akarjon valami irreálisan nagy fizetést vagy távozzon, akkor van annyira erős a csapat, hogy Pogba távozása után se essen szét.

  • consminor

   anyagilag valóban így van, de szakmailag mindenképp együtt kell tartani a csapatot, ha valóban komolyan akarjuk venni a BL-t jövőre (a nyilatkozatok erre engednek következtetni). most ment el Morata, aranyfaszúnk jó eséllye viszi vissza Cuadradót Londonba, ez alapból két kulcsember távozása. Pogba távozásával újra kellene építeni a középpályát (ismét), ami nem kis meló lenne Pjanity ide, vagy oda

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Közben Dani Elvis találkozott Allegrivel is.

  • consminor

   nagyon profit nyilatkozott, még a végén bebinyozosodik, hogy fogtunk egy Uncle Patet a jobb oldalra is. amennyiben valóban azt a mentalitást és profizmust hozza, ami a nyilatkozatából átjön, nagyon nem nyúlhattunk mellé vele.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Ha nem nyúltunk vele mellé, akkor magunkhoz is nyúlhatunk később, a sok trófea láttán, amit vele nyer a csapat. Nyúlunk, vazze?

  • consminor

   magunkhoz?!! egymáshoz. jobbkéz szabály van.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Minden a biankanéni közösség hagyományai szerint fog történni! Nem akartam azt a látszatot kelteni, hogy önző vagyok. Remélem nem tagadnak ki!

 • daneeka34

  Kicsit olyan érzésem van Pjanic érkezésével és Pogbával kapcsolatban, mint 2001-ben Nedveddel és Zidaneal. Akkor volt kb pár nap, hogy Nedved megérkezett, de Zizou még nem lépett le.
  Ne legyen igazam, de szerintem nem fogjuk látni őket egyszerre játszani a csapatban, mert Pogba lelép az EB után.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Szegény Caceres!!jajj!! Szerződése lejártával elindult haza, de a Juve-Medical kijáratánál (eddig a JM-ben lakott), elejtette a kilépőpapírjait, és mikor lehajolt értük, véletlenül lefejelte a blokkolóórát és megsérült. Ellátása folyamatban.

  • consminor

   kedvenc sztorim róla: amikor, összetörted magad, vérzik a fejed, el kell lássanak, hogy minél hamarabb formába hozd magad de a frizura mindenek előtt:

   The Uruguayan was hurt in a road traffic accident in Turin on his side’s return from their game at Bologna. “I had a problem with the poor nurse at the hospital. She was cleaning my head injuries and wanted to cut my hair. I made it clear that I didn’t want that to happen.” Hatalmas 😀

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Most mondd, hogy nincs igaza!

 • Juventino

  Én bírom Zazát, meg nem tudnám mondani, miért, de tényleg kedvelem. Van benne vagányság, jobb napjain a gól is benne van, de hogy menthetetlenül idióta, az sajnos tegnap ismét bebizonyosodott. Ha kaput lát, és a lába előtt a labda, akkor nem ismer más módszert, mint egy iszonyatosat belek*rni, aztán hadd menjen!

  Ha Conte lettem volna tegnap este, inkább rúgatom az elsőt Buffonnal vagy Chiellóval, de nem cserélem be az idegbeteg Zazát 3 percre 11-est rúgni…

  • consminor

   az a legbosszantóbb az egészben, hogy még így is majdnem sikerült a csoda, hiszen az isteni Gigi még belekapott Hummels büntetőjébe, ami ugye ha nem megy be, az olaszok mennek tovább.

 • Pingback: #pogback | Bianka néni()