FINÁLÉ

Jó tudni: pontosan egy évvel ezelőtt a mai napon sikerült megnyerni (végre) a 10. COPPÁT! Holnap rámegyünk a következőre.

Ez elég érdekes ahhoz, hogy írjunk róla.

A Bianconeri Blog nagy létszámban (Dina, Beni és jómagam) képviselteti magát az Olimpicóban, Csabival karöltve. 

Az általatok összedobott összeget végül nem egy bajnokira lőjük/lőttük el, hanem a kupadöntőre, mert ez még kiválóbb ötletnek tűnt – Így Csabi holnap velünk együtt pattan repülőre, hogy utána az Olimpicóban zokoghasson az örömtől Dina izmos mellkasán. KÖSZÖNJÜK, hogy ennyire jófejek voltatok, igazán jó érzés, hogy egy ilyen jó társaság részesei lehetünk.

4926

A meccsről röviden annyit, hogy igazán kellemetlen lenne, ha nem sikerülne behúzni a tőlünk (némiképpen sajnálatos módon) fényévekre lévő Milan ellenében. Persze egy meccsen dől el minden, és egy meccsen minden lehetséges – szól a futball közhelye, ami azért közhely, mert igaz.

Remélhetőleg a srácok már kiünnepelték magukat, és a legutóbbi gázolás és örömfutball lesz jellemző a játékra, nem pedig a Verona elleni léha lődörgés és nevetséges bohóckodás.

Az idény utolsó mérkőzése ez, amit az is megcsapdos kicsit, hogy már az átigazolási hírekkel van tele minden. Ez nyilván nem tesz jót senki lelkivilágának. De mivel Dybala, Pogba, Mandzukic, Bonucci és Barzagli is kijelentette, hogy marad (Pogba még nem, de azért nem úgy tűnik, mint aki menni akarna), remélhetőleg le sem szarják a pénzt fosó spanyol és angol csapatokat.

Ide beszúrnám kis keretes írásként, ha tudnám, hogy az anyjába lehet keretet csinálni ezen a szar felületen, hogy a Chelsea évente 60 millió fontot kap a Niketól a mezjogokért. A Manchester United (akik csak az EL-ben indulhatnak jövőre) 96 millió euróval előzi őket, de a tsudálatos Barcelona 100 millió euróval viszi a pálmát. Évente. Így máris megérthetjük, miért nehéz ezekkel a csapatokkal versenyezni. Pláne, ha ehhez hozzávesszük, hogy Barcelonában az adózási morál is kicsit gyengébb az átlagosnál. De ahogy Johann Cruyff mondta: “Én még sosem láttam egy zsák pénzt gólt rúgni.” – Egyébként Ranieri papa is ezt mondta, amikor behúzta a PL bajnoki címét. <3

Azért is fontos az összeszedettség, mert újabb történelmi sikert érhet el a klub: az első lehet, aki két egymást követő idényben duplázik. Az idei idény tehát a rekordoké lehet, igaz, az idény első rekordja negatív volt, de sebaj.

Brocchi csapata valószínűleg a legerősebb felállásában lép pályára. Pár éve a Milan legerősebb felállását fejlből nyomtam, mert akkor még volt jelentősége, lévén rangadókat játszottunk és kibaszottul izgalmas volt a bajnokság. Ez kicsit hiányzik, azonban megnyugtató a tudat, hogy igencsak kevés játékost tudok felsorolni a kezdőjükből. Azonban Berlusconi szerint új értelmet adna az idényüknek, ha meg tudnák nyerni a kupát – érthető, hiszen akkor nyernének valamit.

Nálunk a kapuban ugye Neto lesz, aki elöl Bonucci fog hiányozni, eltiltás miatt. A középpályán pedig Khedira és Marchisio sérülése okozhat gondokat. Tippre szerintem a Neto – Rugani, Barzagli, Chiellini – Lichti, Sturaro, Hernanes, Pogba, Sandro – Dybala, Mandzukic kezdőt mondanám, de lehet, hogy Allegri cuki módon Zazát és Moratát kezdeti.

Egyébként a Milan utoljára 2012-ben nyert ellenünk, nyilván akkor is véletlenül.

Rómában találkozunk! Puszi!

 

 • Pingback: FINÁLÉ | Zongoracipelő()

 • humorpalanta

  Há! Ez a poszt nekem köszönhető! 😀
  Amúgy jó utazást srácok, Csabinak meg csak annyit, hogy egy közülünk, s mind irigyeljük, hogy egy ilyen szerkesztőségi partiban veszti el… 🙂 Jó szórakozást!

 • Pavone10

  FORZA JUVE PER SEMPRE !!!
  FINO ALLA FINE !!!
  Amúgy meg az irigység bűn, mindazonáltal sárgább vagyok, mint a Minyonok ! xD

  • humorpalanta
  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Mágen hazaér, leroskad az asztalhoz. Juli látja, hogy valami nem tetszik a Nagy Fehérnek.

   Juli: Történt valami?
   Mégen: Persze, hogy történt, velünk mindig történik valami. Kihívtak egy stadionba egy fiatal sráchoz. Szegény ott feküdt a folyosón. Megsérült meccs közben. Rögtön láttam, hogy nagy a baj, talán keresztszalag szakadás. Bevittük az ügyeletes kórházba Óbudára. Tudod mit mondott a főorvos? Hogy nem tudják fogadni, telt ház van. Ha ott hagyjuk, nem kap ellátást. Átvittük a balesetibe, ahol fél órát győzködtük az osztályvezetőt, hogy maradhasson. Végül maradhatott. Hát itt tartunk.

   Csöngetnek, Sümeghy az.

   Sümeghy: Kezei csókolom drága Júlia, jónapot doktor úr. Elnézést a zavarásért, de telefonálhatnék egyet? Fontos lenne.

   Juli: Csak tessék, én addig felteszem a paprikáskrumplit.

   Sümeghy tárcsáz, majd…

   Sümeghy: Hallo, Marotta úr? Sümeghy Oszkár vagyok….neeeem az az Oszkááár, hanem SÜMEGHY. Én énekeltem el múlthéten a futballcsapata indulóját a stadionban. A honoráriumom felől érdeklődnék….hogyhogy mennyi? Hát amennyiben megegyeztünk uram…..Hogy érti azt, hogy részletekben? Nekem most kell a pénz! Mit kell ezen újratárgyalni, uram?….

   Mégen megunja, kiviszi a szemetet. Pont találkozik Ferivel az ajtóban.

   Mágen: Szia. Munkából?
   Feri: Szevasz. Dehogyis…Góliát lent vár, most indulok. És te?
   Mágen: Nálunk Sümeghy úr folytat vérre menő vitát valami Marotta úrral a telefonban. Úgyhogy inkább kihoztam a szemetet.
   Feri: Marotta úr? Hát én azt ismerem. Két hete kérte kölcsön a legújabb Mikroszoft vindóz telepítőlemezemet. Azóta sem jelentkezett. Lehet, hogy én is felhívom később az öreget (mosolyog).
   Mágen: (befelé mutatva) Hát ha ez így folytatódik, akkor Sümeghy úr elevenen megnyúzza. Nem ártana sietned.
   Feri: Talán igazad van. De most megyek. Szia.

   Góliát kint vár a teherautó mögött, csípőre tett kézzel.

   Góliát: Elaludtál apuskám? Na pattanjunk be a limóba és indulás! Rengeteget kell még keccsölnünk!
   Feri: Mi a mai fuvar, Góliát?
   Góliát: Ünnepség lesz egy olasz stadionban. Oda viszünk pár alkatrészt a pódiumhoz.
   Feri: Olaszország? Pedig úgy volt, hogy Matyit holnap én viszem fociedzésre. Ráadásul ma Jutka lecsót csinált. Ilyen az én formám.

  • Jumpman23

   abba ne hagyd! mondom nehogy! 🙂

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Vannak a született tehetségek (lásd a vastagfarkú “bloggereinket” erről az oldalról) és vannak a “melósok”, mint én, aki (egyik kedvenc írómhoz hasonlóan), nem ötletel előre, csak ha “kell” (pl. rögtönzött versírás annak, akit jól ismerek és szülinapja van, de alapból soha nem írok verset). A magamfajták hátránya, hogy gyorsan kell váltanunk, mert hamar “izzadságszagú” szenvedés lesz a “műből”. No meg én az a fajta vagyok, aki nem szereti a folytatásokat. 🙂

  • Pavone10

   Imádlak ezért ! Még, még, még, még,MÉÉÉÉG ! Ennyi nem elég ! Nem tudom, mi a szakmád, de tutira pályát tévesztettél ! Mentél vóna inkább forgatókönyvírónak jó magyar szappangyártókhoz ! xD

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Igazán kedves tőled, de én még csak amatőr szinten űzöm az “adjunk el egyetlen ötletet 500 különböző csomagolásban” ipart. 🙂

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Nekem mindegy, hogyan, de nyerjük meg a döntőt. Remélem, hogy Moggi befizette rendesen a telefonszámlát!
  Azért közben azt se felejtsük, hogy a magyar válogatott megszerezte első pontját az EB-n Elefántcsontpart ellen.

  • Enslaver

   Legalább ezt a kupát nyerjük meg, én valahogy nehezen nyeltem le, hogy a Leicester lett a bajnok…

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   A GLOUP egy gyógyászati segédeszköz. Egyszerűbben fogalmazva egy sokoldalú zselé, amely segít a tabletták és más csapatok bajnoki címeinek könnyebb lenyelésében. Bárki által használható, aki önmagától nem képes a szilárd tabletták és bajnoki címek lenyelésére 2 éves kor fölött. Fiataloknak és időseknek egyaránt.

 • Preference

  Nem tudom Berlu papa mennyit utalt nektek és abból Ti mennyit pörgettetek vissza a srácoknak,hogy ennyire látványosan elfelejtettek focizni,de ezután az ötven perc szenvedés után inkább lenézek a Kék Osztrigába.Már az olasz kupát is tönkretettétek…..

  • Szilveszter94

   Nem kell semmi rosszra gondolni, a Juventus a Milan ellen mostanában mindig jókora fáziskéséssel kezd el focizni.

  • Preference

   Amikor Muntari játszott sokkal izgibb volt minden….

  • Jumpman23

   azért lassan már ideje lenne…

  • Szilveszter94

   A türelem Moratát terem.

 • bombahoppa

  Elsikkasztottátok a közpénzt, és Csabi nem is látta védeni Dzsidzsit, ezért ősszel vihetitek ki megint, csak nehogy emiatt adót emeljetek, mert a nép már nem bírja tovább!

  Én szóltam!

 • Juventino

  Nem volt valami nagy meccs, de a jó öreg grinta egy csipet zsenialitással megint megnyerte nekünk a meccset! Morata először emlékeztetett tavalyi önmagára, egy perccel a beállása után klasszis megoldással eldöntötte a meccset – és megváltotta jegyét vissza a Realba.

  Ahol aztán pénzt csinálnak belőle azon nyomban, ha tetszik, ha nem, és az “igazi csapata” az lesz, amelyik a legtöbbet perkálja. Kár érte…

  • consminor

   én is ezen gondolkodtam a meccs után és közben, hogy két olyan játékos nyerte meg a kupát, akik nagy valószínűséggel jövőre már nem lesznek itt. hiányozni fog mindkettő, még ha Morata formaingadozásától néha agyérgörcsöt lehetett kapni. a fontos meccsekre általában felszívta magát a kis spanyol, ez tegnap is előjött. köszönöm, srácok

  • Babicz Tamás

   Nem tudom. Én azért Conte helyében meggondolnám, hogy kit viszek magammal a CSZKA-hoz. Az angol bajnokságban a kőművesek (Vordi) és a bunkók (Diégó Koszta) élnek meg jól. Nem az olyan spílerek, mint Kevin, ellenben Brüjn, meg Hazárd megye lordja. Előbbi beleszürkült a BL-elődöntős Szittybe, utóbbi pedig kereken egy gólt rúgott az egész bajnoki szezonban.
   És akkor a jó Ántónió Cuadradoban gondolkodik? Egy olyan játékosban, aki mindössze epizódszereplő volt a Juventusban, és csak azért van egy bajnoki címe és kupagyőzelme, mert jókor volt jó helyen? Akkor már inkább az ötszörös bajnok, kétszeres kupagyőztes, BL-döntős nagy szerelmét, Pideont vigye. Benne megvan minden, ami egy bajnokaspiráns csapat építéséhez kell. És stílusa alapján egy p*naszőrszálnyival közelebb áll a bunkó kőműves kategóriához, mint Pumukli. Na meg jobban is illik a 3-5-2-jéhez. (Azért az még mindig kemény, hogy a Don ötödik bajnoki gyűrűjét zsebelte 5 év alatt. Ez pont annyi, amennyit a Loma 89 és az afrikaiak 90 éves történetük során szereztek összesen. Pideon for president!)
   Ha viszont csak az motiválja, hogy visszavágjon 2014-ért, akkor egyet kívánok neki: sz*rjon sünt!