Mi a közös Hernanesben és Tagliaventóban?

Valagnyi érdekesség torlódik az esti Izé-verés előtt, szóval vágjunk is bele. Elöljáróban várható összeállítás, hajtás után eltátod a szád, és a bankkártyádért nyúlsz, már megint. Átható melegség járja át a posztot, enjoy.

juveize01

Szóval a mai Gazzetta szerint valahogy így állnak fel a csapatok, és ettől rögtön felszalad a szemöldököd. Mancini 3 védővel, he?! Hétvégén a rómaiak már eljátszották egyszer, hogy a kedvelt felállásukat megvariálták a kedvünkért, annak következményeképp nekik zakó (nekünk pedig egy csodás Darti-poszt) jutott osztályrészül Most izéék is hasonlóval próbálkoztak, bár itt annyira nem meglepő a változtatás: Mancs a bajnokikat tekintve egyik felállást sem rakta fel ötnél többször. Szóval játszottak már ők 3 védővel, például az emlékezetes, hazai pályán 4-1-re elveszített rangadón a lilák ellen, ahol az egyébként remek Miranda egyáltalán nem érezte a háromvédős szisztémát. Ezen kívül a Toro-Izén szintén hátsó trióval álltak fel, és bár 1-0-ra nyertek, a Toro lazán győzelmet érdemelt volna: a hazaiak körbelőtték a kaput, eltalálták a kapufát, a vendégek meg 2 helyzetből az egyiket értékesítették, miközben nyolc védéssel Handanovic lett a mezőny legjobbja. Akkor is a Jesus, Miranda, Murillo hármas _vitézkedett hátul, és a középpálya is a ma várhatóhoz hasonlóan nézett ki, egyedül az agyatlan Melót cseréli Brozovicsra a meglepően gyorsan lecsengő buzigate áldozata kulcsfigurája. Ellenünk Mancini már egyszer eredményesen húzta elő a 3-5-2-t (lásd Galata elleni BL-csoportmeccsek), most is hasonlóban reménykedik. Meglátjuk, milyen sikerrel.

juveize02

Amivel, illetve akivel érdemes még azelőtt foglalkozni, hogy rátérnénk a Juve összeállítására, az a nyitó illusztráció jobb felső sarkában található név birtokosa, Paolo Tagliavento. A közelmúlt szám-posztja után beszéljenek ismét a statisztikák:

juveize03

Na, véreim, ezt NEM úgy nevezzük nevén, hogy statisztikai hiba. Cudar tény, hogy Tagliaventóval átlagosan kevesebb mint fele annyi pontot szerzünk, mint egyébként – és tegyük hozzá, hogy a fenti számítás annyiban még nem is alapos, hogy az összes meccsből nem vettük ki a Taglia’ által fújt találkozókat. Egyébként az elmúltnégyéven kívüli, összesített mérlegünk is hasonlóan lesújtó ezzel a sporival: 22 mérkőzésen 8-5-9, mindössze 1,2-es pontátlag 2005. szeptembere óta – megállapíthatjuk, ez a rossz buzi elég kellemetlen ómen.

paolo_colomboHa már a melegekről van szó, képzeljétek, olvastunk egy igen kiváló írást, melyben Sarri kijelentéseinek apropóján egy, a másságát nyilvánosan is vállaló, korábban a meleg válogatottban is játszó újságíró, Paolo Colombo nyilatkozik a fociban tapasztalható állapotokról. Szerinte tele a foci melegekkel, ahogy azt interjúztatás közben is tapasztalja, és bár Moggi próbálta ezt elkerülni, a Juve már régen is tele volt hozzánk hasonló, egészséges férfiakkal. Igen, szerinte a Juventusban van a legtöbb meleg, és ez szerintünk csodálatos információ. Sőt, teszi hozzá Colombo, a mostani csapatunkban is van egy forró férfiú, aki a középpálya és a csatársor között játszik. Hmm, vajon ki lehet az? Ugye, hogy neked is máris viszket a bankkártyád?

juveize04

Node félre a bulvárral, nézzük végre a mieinket, vajon mit várhatunk ma este Allegri fiaitól! A fenti összeállításból leginkább hiányzó név számomra Zazinho, Zazayeta, Imhotep, a Kopasz Harcos, aki a Lazio elleni, legutóbbi fellépésekor úgy túrta fel a pályát, hogy közben előkészítette a győztes gólt (az ő kapufáról kipattanó lövését értékesítette Lichti), helyzeteket alakított ki, végig terrorizálta a hazaiakat. Megnéznénk Medel ellen, izgalmas párharc lenne. Zaza viszont kisárgázta magát Rómában, este csak lélekben lesz velünk. Zaza helyén Morata a fix kezdő, akire kurvára ráférne már valami sikerélmény – mármint olyan sikerélmény, aminek ő is aktív részese. A csapat ugyanis egész szépen muzsikál körülötte, neki viszont nagyon messze még a tavaly tavaszi formája. Fizikailag rendben van, a küzdőszellem is adott, de pont a csatároknál legfőbb értékelési szempontban, a gólszerzésben idén teljesen vakon van. Utoljára a Juve-Bolognán, még október elején tudott eredményes lenni, azóta – kiszámoltam, ingyen! – kerek 1.000 perce nem talált be. Tényleg ennyi, én is meglepődtem. Amúgy bízom Moratában, szerintem tavasszal megint fasza lesz, de mégis, ezer perc?! Aki megmondja, mennyi volt Amauri hasonló rekordja, diszkont áron kap egy meghívót a következő zártkörű szerkesztőségi értekezletre!

juveize05

Az összeállítással kapcsolatos további érdekesség, hogy Szandit ma is nélkülözzük, mégpedig okkal. Evra ugyanis eltiltott lesz a következő bajnokin, így logikus, hogy ma ő lépjen pályára. Khedirára ráfér a pihenés, őt Maxi nem is nevezte, helyette Sturaro veheti fel a kesztyűt az Izé favágóival, akik közül egyébként Melo és Kondogbia is messze várakozáson alul teljesít. Mondjuk Melóról mi tudtuk, hogy megbízhatatlan, de hogy Hosszúlőcs ennyire szürke és hatástalan lesz, arra azért nem számítottunk. A Monaco elleni párharc során hatalmas főnök volt a pálya közepén, bízunk benne, hogy ma az elmúlt hónapokban látott szertelen, pontatlan olasz formáját hozza.

Darti egyébként azt írta a listára, hogy kikapunk, és Darti az Orákulum, tehát érdemes odafigyelni rá. Ha idén nem akartunk volna kupát nyerni, azt hamarabb kellett volna kitalálni: az Izé ellen utálnánk kiesni, a döntőben meg egy középszerűnél valamivel halványabb Milantól, pláne esetleg az Alessandriától szintén kellemetlen lenne kikapni. Szóval ha már egyszer kiejtettük a Laziót, most már inkább ne bénázzunk a kupában.

 • bombahoppa

  az “Ugye, hogy neked is máris viszket a bankkártyád?” linken nem tudok szavazni, mert baszott sokba kerül a legolcsóbb jelölttel is egy aktus

  • Joe111

   Arrol nem is beszelve h rad megint nem lehet szavazni

  • bombahoppa

   amúgy sem lenne etikus magamra szavazni, csak ha a szavazás név nélkül zajlik

 • consminor

  Asa a kezdőben, a többi már csak bónusz (na meg a 10-0-ás végeredmény, de ezt nem akarom előre megmondani). titkon látom ma este az ében energiabombánktól az X-faktort, de minimum levadássza a sintéreket középen. nagyon örülök a játékának, a legnagyobb téli igazolásunk egy egészséges Kvadcsi lenne tavaszra, akit sorozatosan lehet terhelni. Nálam az alap belső hármas egyébként is ez lenne, aki ma játszik. hajrá fiúkák!

 • Kelosz

  Miért mi kezdünk otthon? Nem úgy szokott lenni hogy az alacsonyabb osztályú csapat kezdi hazai pályán az oda-vissza vágót? Tudom nincs pályájuk, de a bérleti díjat sem fizetik?

 • Kelosz

  Asamoah jol játszik ez bíztató. Talán még előrejátékban jobban is mint Khedira.

 • daneeka33

  Ezért a meccsért megérte bejutni az elődöntőbe…

  Felipe Melo gólpassza priceless

 • Juventino

  Az a nagy helyzet, hogy most kéne játszanunk a Bayernnel és nem 3 hét múlva! Nagy formában vagyunk, bár az is hozzátartozik, hogy kutyarossz ez az Inter. Morata góljainak örülök, ha ez nem indítja be, akkor semmi. Zazának ezzel harangoztak, szerintem nem fog eztán sem több lehetőséget kapni, viszont Cuadrado ma bizonyította, hogy több játéklehetőséget érdemel. Lichti nagy kedvencem, de már kifelé megy, a kolumbiai viszont tüdőben felveszi vele a versenyt, technikai tudásban, sebességben és támadásban viszont sokkal többet tud. Kár, hogy Allegri igazi olasz edzőhöz méltón a defenzív játékosokat részesíti előnyben a széleken.

  Tagliavento azért az elején elnézett egy 11-est, de különösebben nem szólhat rá egy szót sem egyik fél sem. Mancini persze vigyorgott azért, pedig alighanem a meccs előtt is tudta, hogy kevés ehhez az Inter. Bennem van a kísértés, hogy benézzek az Inter blogra, bár úgysem fogják elismerni, hogy olcsón megúszták, bírózás lesz ebből is. Pedig még Mancio is Juvés a szíve mélyén.

  • CM8

   Lichti fizikálisan erősebb, de tény, hogy Cuadrado előre jobb, mint a svájci mozdony.

  • Kelosz

   Tagliavento a V közép embere, megpróbálta, de ekkora különbséget nem tudott csak finomítani.
   Szerintem Cuadrado fog még többet is játszani. Elég óvatosan épít be játékosokat. Amit viszont nem értek, hogy Stuaro hova lett? Azért ezen a meccsen akár Pogba, akér Marci helyett kaphatott volna egy 20-30 percet (már a pihentetés miatt is). Nem kéne kifingatni a két kulcsjátékosunkat.

  • Juventino

   Ha van Allegrinek hibája, akkor az ez: nála csak úgy eltünedeznek játékosok. Mondjuk Conte is ezt csinálta az elején, hogy kifulladásig játszatott két csatárt a 4 béna közül (Tevez éra előttről beszélek), amikor már végképp nem voltak formában, bekerült valaki más, de akkor meg aki kikerült, az nem játszott soha (kivétel Vucsinics, mert ő volt Apánk szerelemgyereke…).

   Maxnál Zaza, Sturaro, Leina és Rugani is csak végső esetben fog játszani, amikor nincs más vagy időhúzó csere kell. Sturaro mondjuk a kupában eddig rendszeresen játszott, az előzetes hírekben egyértelműen őt jelölték meg Khedira helyére. Marci helyett Hernyó játszhatott volna, de mint azt előre megmondtam, egy juventino vero nem hagyná ki az Inter elleni derbit. Viszont az durva, hogy Bonu és Chiello mindig játszanak: kősziklából van ez a két ember?

  • Kelosz

   Milyen négy béna? Az aranylábú bajnokokról beszélünk 🙂 Matri egy zseni (maximum nem fociban), Vucinic pedig tudjuk, hogy Conte ágyasa volt és egy soha meg nem értett zseni. Én azért csipáztam, hogy azzal a 4 bénával oltottuk a mezőnyt.
   Sturarot nagyon sajnálom, mert az említett játékosok közül ő már azért tavaly bizonyított is. Lemina sérült (egyébként amikor játszott szerinten nem volt rossz, Padoin szintet biztosan tudja hozni bármikor). Zaza esetében a fene tudja, minden esetre rászolgált a több lehetőségre, de szerintem Max nem meri Mandzu helyett játszatni. Ha a “cigány” megsértődik, csak rontaj a morált, márpedig meg szokott sértődni. Rugani, nagyon jó, de kövezzetek meg, Caceres biztosabban játszik (nem jobban csak magabiztosabban). Ettől függetlenül néha Bonu is padozhatna nyugodtan + Rugani védő és ez ront a helyzetén, védőt meccs közben ritkán cserél bárki, így még 10-15 percek sem jutnak neki.

 • Oulambudue

  Amauri 2009 februárjában talált be még egy Sampdoria elleni bajnoki 62ik percében, hogy utána 21 meccsen keresztül (köztük 15 bajnoki 4 BL és 2 kupa) legyen gólképtelen. A következő góljára egészen a következő szezon 8ik fordulójáig kellett várni amikor a Fiorentinának köszönt be. A 21 gólképtelen meccséből egyedül egy Siena ellenin nem töltött a pályán 1 percet sem(Alex 2 gól+gólpassz)…

 • humorpalanta

  Hiába lőtt két gólt Morata, a mai teljesítménye akkor is nulla volt. Súlytalan, állandóan feldobálja magát, a kaput mostanában egyáltalán nem érzi. Mindig azt mondjuk, hogy na majd most, na majd most, de amikor Pogba két meccsen szar teljesítményt nyújtott, mindenki fikázta, ehhez képest Morata egy aranytojást tojó tyúkként van körbevéve. Ma az egyik gólját 11-esből lőtte, a másikat meg 2 méterről úgy, hogy az ellenfél passzolta oda a labdát. Az igazi Morata az volt, aki Pogba óriási, hihetetlen, őrültnagy passzát nem tudta gólra váltani úgy, hogy egyedül állt szemben a kapussal. Eközben Dybala távolabbról be tudta célozni a kapus lábaközét. Ez a különbség. Morata jövőjét nagyon nem látom. Persze lehet, hogy nincs igazam, de már nagyon unom azt, hogy őt nem lehet kritizálni.
  Cuadrado a másik. Nem látom, hogy bármi is lenne ebben a gyerekben. Kraszics-szintet hoz. Attól, hogy az Inter jelenleg nem létező védelmét ki tudta játszani, hát nem kiáltanám ki megváltónak. A 11-esnél is egy épkézláb játékos gólt szerez, ezek meg Moratával annyira tötymörögtek, hogy az egyik Interes is megszánta őket és alárúgott. Mandzukicból meg egyszerűen árad az ösztönös zseni minden ismertetőjegye. Ha van egy normális csatártársa, mint Dybala, akkor nagyon hasznosan tud játszani. Már csak szélső kéne, aki megjátssza. Sanyisanyi elméletileg képes lenne rá, másik oldalra meg kéne valaki, mert Bongyorka a büdös életben talán csak 1 normális labdát adott be középre mióta itt van.
  Az a gif meg van, ahol Buffon Dybala gólja után látható? 😀 Az a “hú vazzeg” -arc nem semmi. 😀

  • Kelosz

   Mindenkit lehet kritizálni, de most szerintem egyik sem jogos.
   Morata: A csatárokat a szerzett gólok számának függvényében szokták értékelni (teljesen mindegy hogy éppen csak bepattant róla, vagy 35-ről Puskásdíjast vágott). A mai meccsen is hajtott, ezzel eddig sem volt gond, szerintem a hozzáállását nem érheti kritika. Kihagyott egy ordító helyzetet, de legalább odaért (mostanában hamar dobálja magát ez nekem sem tetsztik, de talán abbahagyja, ha beindul a gólszerzés). Lőtt 2 gólt! Azért ilyenkor ekézni egy csatárt? Azt, hogy aranytoját tojó tyúk, nem érzem, hiszen simán padoztatja Allegri is a formája miatt. Helyén van ez kezelve.
   Cuadrado: Hát most ő is csak dicséretet érdemel. Kiharcolt 2 tizit, abból egyet megadtak (nem mellesleg a kutyaszar Morata adta a kulcspaszt a 2.-nál). Kiállítottak róla egy védőt. Védekezésben sem volt gond. Lichti jobb beadásokkal szokott elkényeztetni mineket? Naugye, hogy nem. 25 millát nem, de 15 millát simán megér.

  • humorpalanta

   Szerzett gólok számában? Jó, akkor értékeld Morata elmúlt fél évét! Na ugye, hogy akkor mégse? A második félidőben berúgott egy 11-est, meg egy marha szerencsés szituációban 5 méterre a kaputól gólt lőtt úgy, hogy az ellenfél rúgta oda a labdát. Ehhez nem kell Moratának lenni, az öregapám is megcsinálta volna, pedig ő két szezon között még katonáskodni is elment. Eközben ott volt Pogba álompassza, amiből meg tudta volna mutatni az erényeit, hogy tud akcióból is gólt lőni. Hát nem tudott. EZ amiért azt mondom, hogy vaktyúk is talál szeget. Nem mondom azt, hogy tévedhetetlen vagyok, mert bebizonyíthatja majd még, hogy nincs igazam vele kapcsolatban, de a mai teljesítménye is egyenlő a nullával. Állandóan feldobja magát, emiatt egy csomó helyzetet elpazarol. Legalább 4 gólt lőhetett volna már, ha nem esik el azonnal. Amauri meg Iaquinta a feléért szarrá lett oltva, pedig nem volt sikeresebb szezonjuk.
   Persze a kezezésnél is tizit kellett volna fújni, de ezt nem nevezném kiharcolásnak. A másodiknál meg egy normális focista gólt lőtt volna, nem arra vár, hogy alárúgjanak. Azon múlott, hogy szar volt az Inter védelme. (Azért ugye te sem gondolod komolyan, hogy Morata így akart passzolni, ugye? Összeszerencsétlenkedték igen, de nehogy már ezért hátba legyenek veregetve egy olyan csapatnál, amelyik a BL-re hajt. Nézd meg ezt a meccset úgy, hogy előtte megnézed a Bayern és a Barca egy meccsét.) Nem véletlenül hagyták elmenni Cuadradót a Chelsea-nél.

  • Kelosz

   Ok meggyőztél kutyaszar mindegyik kirúgni őket!! 5-el nyertünk volna, ha ez a két szerencsétlen nincs pályán, mivel egyértelmű, hogy a lehetőségek töredékét használták ki, ezt is inkább összeszerencsétlenkedték (nézd vissza, alig érte el a labdát Morata a “visszapassz” előtt, ahhoz képest nem rossz). Mandzu a 62. percben Asa passzával mit csinált (Lewandowski beverte volna), de Ő rendben van. Bezzeg Dybala kapásból beverte köténybe 18-ról, semmi köze a szerencséhez. Lenyomjuk majd a szezont Lichti/Padoin és Dybala/Mandzu/Zaza kombnációkkal.
   Vaktyúk: Hogy lehet az vaktyúk, aki tavasszal gyakorlatilag egyedül folymatosan jó teljesítménnyel BL döntőig menetelt a csapatjátékból maximálisan kivéve a részét??? A 11-est be kell lőni, ennyi (sokan kihagyják), a lehetőséget ki kell használni, kihasználta. Ennyi erővel Dybala egy 0, mert az első gólját (Juve-s gólját) 3 méterről rúgta üres kapura (és majdnem nem fölé), tehát öregapám tolhatná helyette.
   Bayer Barca :)? Hol vannak a mi lehetőségeink az övéktől? Nyilván Messi és Neymar jobban megoldaná mint ezek a kutyák, de elárulom nyugodtan el lehet cserélni bármely játékosunkat a támadó sorból a Neymar/Messi/Suarez/Lewandowski nevekre. Azt azért nyugtázhatjuk, hogy az említett játékosoknak is kell ám némi szerencse, mert azért a bab nem hús.
   Amauri, Iaquinta: Közülük melyiknek volt legalább fél olyan szezonja mint Moratanak? Amauri 71/17 stattal (csak a Juve-val) hogyan hasonlítható össze? Morata BL győztes, Olsz Kupa győztes és Olasz Bajnok. Amauri meg Amauri!

  • humorpalanta

   Most attól, hogy köténybe ment, az szerencse, de tudatosan rúgta oda a lábához, de mindegy, már elmagyaráztam… Értem, ha nincs alternatívája valakinek, akkor azt csinál, amit akar, nála nincs jobb és kész. Nem beszélünk róla, csak dicsérjük. Gratulálok.
   Kraszicsnak is fasza volt az első féléve, akkor őt is meg kellett volna tartani? Ezek nem popénekesek, hogy alátátognak a tavalyi lemezüknek.
   Hol vagyunk a Bayer meg a Barca lehetőségeitől? Na hol? Ugyanabban a “ligában” játszunk, senkit nem érdekel, hogy ki mennyi pénzből tolja. Mikor te visszanézel 1985-re, azt mondod, hogy igen, ők nyerték a BL-t, de az a másik csapat hú de jó volt fele annyi pénzből? Mert kábé senki nem ezzel foglalkozik. Win or lose.

  • Kelosz

   Kraszics eleve reménytelen volt. Egy kifutott fél idénnyel. Azért Morata 23 évesen szerintem magasabb potenciált rejt. Allegri is azt nyilatkozta, hogy kizárt dolog hogy elfelejtett focizni, tehát tud formába kell hozni.

  • Kelosz

   + 1:
   Értékeljem az elmúlt fél évét? Nem erről beszéltünk. Az első bejegyzésedben az aktuális meccsen esetében – “Hiába lőtt két gólt Morata, a mai teljesítménye akkor is nulla volt” – nyilatkoztál. Én arra reagáltam, hogy szerintem idokolatlan neki a f@szkorbács.

  • humorpalanta

   “Morata: A csatárokat a szerzett gólok számának függvényében szokták értékelni” Erre hoztam fel, hoyg akkor értékeld. Nem tudom mit nem lehet ezen megérteni. Logikailag teljesen korrektül állnak egymás után, utalószavak helyükön vannak.

  • Kelosz

   Morata lőtt két gólt a háromból. Erre szerintem a 0 erős. Nem mondtam hogy jó volt de eredményes, igy a tegnapi meccsre adnék neki egy 7 pontot a 10ből. Indoklás: belőte a tizit marad 5 ponton (ez alá akkor pontoznak ha valaki tényleg többet árt mint használ). A 2. gól pedig a meccs kimenetelét befolyásolta ezért kapna tőlem 7 pontot. Kis elfogultsággal a tegnapi legjobbnak Asamoaht tenném. Szép csendben és fegyelmezetten ott volt és akkor mikor kellett.

  • humorpalanta

   Jól van.

  • gyaur10

   Keloszhoz csatlakoznék. Pogba is hullaszarul kezdte az évet mégse szidta senki. Szerencsétlen Morata küzd, harcol egész évben mégse jön neki össze semmi, most meg ekézed, hogy végre rúgott két gólt. Hátha elkezdődik nála valami és beindul mostmár… Szerintem egyébként az igazi Morata az volt, aki tavaly oroszlán részt vállalt a BL-menetelésből és volt nem egyszer, hogy helyzet nélkül is képes volt betalálni. Mandzukicot minimum bohózat egy olyan csapatban ösztönös zseninek kikiáltani, ahol játszott egykor Zidane, Del Piero és többek között most játszik egy Pogba vagy egy Dybala… Ugyanazt a középszar teljesítményt hozta ősszel, mint Morata annyi különbséggel, hogy neki sokszor szerencséje volt és bementek a helyzetei, de mezőnyben semmivel nem tett hozzá többet szerintem. De mivel őt preferálja Allegri is Morata helyett, mert jobb formában van nem tudom milyen kifogásod van ellene, mivel nem arról van szó,hogy állandóan ő játszik a jobb formában levő horvát helyett. Csere csatárnak meg nem gondolnám, hogy rossz 😀 Cuadrado nekem is halványabb, mint ahogy berobbant ide, de ő is kevés játéklehetőséget kap azóta és szerintem hasznos amikor beszáll. Most se kell magyarázni, mivel kiharcolt két tizenegyest meg egy kiállítást. Ha támadóan akarunk felállni tökéletes a jobb oldalra és védekezésben sem akkora homály,mint gondoltam.

  • humorpalanta

   Ez a baj, hogy csak azt látod, hogy ekézem. Baszki, egyetlen alkalommal ír valaki egy negatív megjegyzést és már ekézem? Te most komolyan hülye vagy? Tudod mit jelent az ekézés? Baszki meg kellene már tanulni elviselni egy rohadt kritikát.
   Mandzukic ösztönösen jól helyezkedik a helyzeteknél, kiválóan fejel, ha megtalálják labdával, azt berakja a kapuba. Eközben az utóbbi három meccsen olyan labdakezelést mutatott be, amit bárki megirigyelne. Igen, ösztönös zseni. Nem csak az lehet ösztönös zseni, aki kreatív. A két szónak nem ugyanaz a jelentése, tanuld meg megkülönböztetni őket. Egyébként Trezt is imádja mindenki, pedig mezőnymunkája semmi nem volt. Semmi. Egyszerűen odaért a kapu elé. Mandzukic ezerszer többet dolgozik mezőnyben, mint Trez, vagy akár Morata valaha tette. Mandzu kitűnően védekezik és szerel a saját térfelén, s ebből kitűnő megindulásokra képes. Mégis mi mást vársz el még tőle azon felül, hogy kitűnően érkezzen kapu elé, kitűnően védekezzen és kitűnően fejeljen? Igen, egy pöcsként viselkedik, ez van. Gyűlölöm, mint a szart, mindig is gyűlöltem, de egy b@szottjó focista.

  • gyaur10

   1. Nekem nem kell elviselnem a kritikát, ő meg kapott eleget, nem értem, hogy most összejött neki két gól minek kell szidni. Nem lehet ettől a szerencsétlentől se elvárni, hogy ne menjen neki a játék fél évig és most egy 10/10-es klasszis teljesítményt lerakjon az asztalra. Két gól összejött neki, ami kirántja remélhetőleg a gödörből, erről volt szó, na meg arról, hogy eddig minden kifelé pattant, hátha megfordul a szerencséje, ennek örülni kellene nem ezredszer felemlegetni, hogy mekkora szar volt eddig ebben az évben.
   2. Szurkolókként beszélgetünk, megadom neked a tiszteletet, kérlek te is add meg nekem. Nem profi szakértők vagyunk, mindenkinek megvan a véleménye, ha személyeskedni meg hülyézni akarsz, akkor menj át egy inter blogra.
   3. Ennyi kitűnőt egy igazi klasszis leírásába se lehetne beilleszteni nem mondok rá többet rosszat, mert egy juve-s legendához hasonlítod rögtön, biztosan gyengéd érzelmi szálak fűznek hozzá.

  • humorpalanta

   1: Ha beszélgetünk róla, akkor neked is el kell viselned azt, amit mondok róla. Még a góljai előtt fogalmaztam meg, mert kutyaszarul játszott. Attól, hogy talált két gólt, még nem változott meg a világ, ezt kellene megérteni, de itt mindenki úgy áll hozzá, hogy rendszerváltás történt. Aztán hogyha a következő hat meccsén megint nem talál be, akkor megint azt mondják, hogy még egy még egy még egy meccset adjunk neki, mert ma lőtt két gólt. Igen, lőtt két gólt, de kutyaszarul játszott, az egyik a 11-es, a másik meg olyan amilyen.
   2: Te most komolyan megsértődsz az interneten egy olyanon, hogy “hülye vagy”? Akkor nem tudom mit keresel itt, ahol egymást buzizzák a szerkesztők. De te kezdted úgy, hogy a hangsúly levehető volt, ahogy válaszoltál.
   3: Megvannak a hibái, ki nem állhatom, de basszus, az érdemeit elismerem.

  • gyaur10

   Elfogadtam amit mondtál, csak nem értek vele egyet. Nem úgy állunk hozzá, hogy rendszerváltás történt, egyszerűen mindenki örül neki,hátha fordulóponthoz érkeztünk, nem tudom ez miért gond. A szerkesztők viccből buzizzák egymást, te viszont egy komment utána le tudtál hülyézni. Attól még, hogy a neten névtelenül mindenki azt mond, amit akar még nem szükséges bunkónak lenned. A hangsúlyt pedig szerintem csak te képzelted oda, de legközelebb odarakok egy smile-t, hogy boldog legyél. És tudod mit keresek itt? Juventus szurkoló vagyok.

  • humorpalanta

   Jajj atyám…

  • atis123Juve

   Nem olvastam végig a postod, mert ilyen kezdés után nem is érdemes. Szerencsétlennek semmi sem jött össze, rúg két gólt (vagy tizit nem számítva egyet), megtörik a jég, talán lehet, hogy a második is már az első következménye. Csak ennyit kell nézni, kell valami hogy megtörjön a jég, semmi más.

  • levikeverembe

   Bocsánat hogy ezt mondom, de WTF? Hát köpni nyelni nem tudok a kommenteden! Dzsumandzsik az ösztönös zseni? Cordorado a Kraszics? Marrotta a nulla? Akkor gondolom szerinted Fubbon is rosszabb mint Netadó? Ember te melyik (snooker)meccset nézted? Vagy túl mélyre csúszott a dákó? CORDORADO egy csoki istenség(bárcsak allkesszi szeretné az étcsokit… a szar cigány valóban egy szar cigány mert katasztrófa mekkora egy nulla giliszta az olasz focihoz, morata egy cunci, őt csak imádni lehet, te meg nyald fel a földről a maradét apatejet.

  • Juventino

   Na ez vicces lesz, hogy az egyszemélyes “official Zaza Fan Club” tagjaként én védem Morcost, de tegnap mi többet tehetett volna még? Bevallom, megijedtem kicsit, mikor ő állt a 11-eshez, de volt töke hozzá és be is rúgta. A második gólnál pedig volt 1 másodpercre helyzetfelismerésre és beágyúzta a hosszúba. Dybaláért rajongok, de azért az nem kis eufémizmus, hogy “távolabbról be tud célozni a kapus lába közé”, az a gól büdös nagy mák volt, de ilyen formában van a Kisgyerek, hogy neki most minden bemegy. De erős a gyanúm, hogy valamelyik sarokba akarta, mert Handanovics ihletett formában véd a szezonban, ennél nehezebb labdákat is fogott már.

   Cudri pedig szerintem is jól játszott. A 11-esnél tényleg elbénázta a labdaátvételt kicsit és ha nem bántja a védő, könnyen elúszhatott volna a lehetőség, de lendületes volt, jól cselezett, hajtott végig. Ha offenzíven kell játszani, többet tud azért hozzátenni, mint Lichti kétvariációs játéka (beadom akárhogy/befelé húzok, aztán majd lesz valami). Én elnézném Lichsteiner csupaszív játékát még tíz évig, de neki a fizikuma létkérdés. Ha elfogy a szufla, haszontalan lesz, mert nem tudja skillből megoldani sajnos.

   Mandzsu meg a Bayernes idők óta nagy kedvencem, de a legutóbbi sérülése óta megint gödörben van, egy-két jó teljesítmény Moratától Allegrinél simán kezdőt jelenthet a spanyolnak.

  • humorpalanta

   Mi többet? Hát, mondjuk megtanulhatna passzolni, nem feldobni magát, együttélni a játékkal, ilyenek. Attól, hogy most szerencséje volt a második gólnál, illetve rúghatott egy tizit, ne kezeljük már úgy, hogy úristen, duplázott egy meccsen, mekkora volt. Hát lóf@szt nem nyújtott.
   Dybala lövése nem szerencse volt. Csak az hiszi azt, aki még nem volt kapus. Nem nagy kunszt elvetődni a sarok felé, mert ha elég gyorsan elugrasz, nagy eséllyel elakad benned a labda. Viszont a lábad alá kapni kurvanehéz. Az ösztöneid azt súgják, hogy kézzel nyúlj le, de arra nincs idő, tehát lábbal kell. Mire ez lejátszódik az agyadban, kurva sok idő eltelik, s ott a labda, csak arra van idő, hogy megpöcköld a lábad és vagy sikerül vagy nem. Sokáig tanulják erre a helyzetre a reakciót a kapusok, vannak sokan, akik nem képesek megtanulni, s kézzel akarják hárítani. Handa nem ilyen és ő sem tudta kitolni, mert nagyon jól volt helyezve.
   Lichti jól védekezik, de nem tud támadni, igen. Ehhez képest Bongyorkát támadóként alkalmazzuk, de rohadtul nem látszik rajta. Már évek óta csak a nevéből él, semmi másból. Mikor tett le utoljára olyan játékot, amiért megvettük? Még a Fiorban, mikor védőt játszott, még csak nem is az utolsó ott töltött évében. Évek óta semmit nem produkált.

  • Kelosz

   Ennyire utálod Alvarot és Cuadradot?
   Lichti vs. Cuadrado: Közel azonos játékperc melett (Lichti valamivel többet játszott) a támadó stat. Lichti (2 gól, 1BL, 1kupa – 0 assziszt). Cuadrado (2gól, mindkettő bajnoki – 4 assziszt és ebben mostani kupameccs nincs bent). Védekezésben egyiknél sem emlékszemkirívó hibára, így azt vehetjük egálnak. Lichti 32 éves, Cuadrado 28, kvázi a jövő már biztosan nem Lichtié. Egyenlőre nem vettük meg Cuadrado-t. A cselszkiben esélye nem volt letenni semmit az asztalra (alig játszott), a válogatottal pedig korrekt eredményeket ért el (nem rosszabakat mint Lichti). Hozzáteszem én nagyon bírom Lichti játékát és ez nem ellen van, de semmi okunk Cuadrado-t ekézni. Nem alkalmazzuk támadóként, egy az egyben Lichti posztját játsza (talán egyszer próbálta Max a 3 csatárt és akkor igen, de egyébként nem).
   Dybala lövése: Én is fociztam. Nem fognám a kapusra (bár a kapus akit Buffonak hívnak – a többi csak próbálkozó – szerintem fogta volna) tényleg nem volt könnyű lövés. A kérdés az, hogy Dybala onnan pont így akta meglőni? 18-ról láb közé, úgy hogy előtte éppen pattanjon is? Na ne etessük egymást :)! Ettől függetlenül lőjjön még sok ilyet.
   Alvaro: Igen, ebben egyetértek, tavaly ennyit nem dobálta magánt inkább megoldotta. Lehet, hogy ettől volt eredményesebb is. Valóban passzolhatna többet, viszont tudni tud, csak nem teszi elégszer! Ez szerintem a sikertelenségnek tudható be. Nem megy a játék dobálom magam, megpróbálom egyedül, hogy bizonyítsak…..stb. Várjunk vele mielőtt elküldjük a pics@ba. Hozzátenném Zaza valóban nem tud passzolni, cserébe mondjuk hatékony, viszont kb annyira kreatív mint delneri mester.

  • humorpalanta

   Nem azt mondom, hogy láb közé, de hogy láb mellé. A Zazás résszel egyet értek. Cuadradóval csak annyi a helyzet, hogy marha sokba kerülne, mikor nem mutat semmit. Inkább hozzuk egy fiatal srácot brazilból, vagy bármi, de nem éri meg azt a pénzt, amire tartják, meg ahogy körülrajongják. Egy egyszerű kritika akart volna lenni, de úgy látom embereknek a szemét vési, ha az ember a tökéletességre törekszik.

  • Kelosz

   Kicsit drasztikusan fogalmaztál a kritika kapcsán szerintem ezért mentünk el eddig. Sebaj azért gondolom ha Morata rúg idén még 10-12 gólt mindketten örülünk majdneki.
   A brazil fiatalokkal kapcsolatosan én óvatos lennék, hamar meg lehet égni. Lichtit pótolni kell, egyenlőre Cuadrado látszik az egyetlen elérhető megoldásnak.

  • humorpalanta

   Én nem drukkolok ellene. Sőt, remélem, hogy rámkontráz. Nem kívánok neki semmi rosszat, csak megfogalmaztam egy kritikát. Itt azt nagyon nem bírjál.

 • Preference

  Most akkor a poszt lényege,hogy Tajjaventó is ratyi,mint Manszíni?És Egri Vitya?

  • YouWentÚssz

   Egri Vitya? A középső neve Gaylord, csak nem használja. Szerinted?

 • YouWentÚssz

  Ilyen se volt még, Dybalával és Moratával álmodtam. Nagyon cukik voltak.
  A másik oldal pedig: javítson ki valaki, de valami olyasmit olvastam, hogy Mancini szerint túlzó volt a 3-0, főleg annak fényében, hogy nem nagyon emlékszik Handanovic védésre és a Juve nem is nyomott túlzottan. 😀 Elképesztő ez az ember! Képzelheted Roberto, hogy ha úgy is 3 van közte, hogy a Juve végiglötyögi a meccset, akkor mi lett volna ha komolyan veszik? 😀
  Garcia a sok szabadidejében különórákat tart Mancininek nyafogásból, vagy mi?

 • juuvee

  Ezt a meccset öröm volt nézni! Zseniális volt! A kupát gyakorlatilag már ide is adhatjàk, a Milánt simán verjük majd:)
  Ezzel a sima alázással a bajnokságba is beszóltunk az izének: “nem lesztek bajnokok!”

  Elképesztő erő van a csapatban, mellettünk a sintér egy amatőr csapat benyomását keltette!