Ne görcsölj, öreg, mi győztünk!

riminijuve06“2006. szeptember 9-e van, Riminiben, a Stadio Romeo Neriben a Juventus történelme első mérkőzésére készül a Serie B-ben – Jó estét kíván Fabio Caressa és Beppe Bergomi!” – ez a kép és ez a bejelentkezés köszöntött, miközben még mindig nem hittem el azt, ami történt (ma még inkább nem hiszem). A Juventus közröhej tárgya lett, divat lett a csapaton ugrálni. Az akkori ugrándozók görcsbe szorult gyomorral várják a Juve mai vereségét, bár nem tudni, hogy ezzel mit akarnak igazolni.

Aztán csupasz seggel, jegy nélkül lementünk egy hétfő este Nápolyba, ahol a maffiaháború miatt az egész várost a katonák uralták, és az afrikaiak lenéző pillantásai közepette láthattuk Del Piero pályafutásának egyik legszebb szabadrúgásgólját – hogy aztán a tavaszi, torinói visszavágón, a 2-0-ás győzelem után gyakorlatilag már a a B-ligás bajnoki címet ünnepelhessük.

Ma nem leszünk ott Berlinben – mód lett volna rá, de már évek óta kerüljük a közeget, amelyik üzletté silányította a labdarúgást, ráadásul szurkolói csoportok üzletévé. Sokan nem lesznek ott ugyanilyen okok miatt, bár megérdemelnék, mert a nehéz időszakban kitartottak a klub mellett. Ez szomorúvá tesz bennünket, de a döntőbe jutás örömét nem halványítja.

A görcsölőket sajnáljuk, nekik ma mindenképpen szar estéjük lesz.

 • bombahoppa

  EZZZIGEN, az üzletből nekem is totálisan elegem van, totál egyetértek minden szavatokkal, ráadásul ma este amúgy is rendkívüli közgyűlésre vagyok hivatalos (extraprofit és adómegkerülés ügyben), és levezető elnökként ki sem húzhatom magam alóla.

  MESSIről jött ember azt mond amit akar.

 • consminor

  hú gyerekek tiszta ideg vagyok egész nap. igazából a döntőket visszaolvasva azt látom, hogy mindég akkor nyomattuk fullba a kretént, amikor mi voltunk esélyesek. most ez nem így van. nagyon nem. 11 grintával telített embert akarok a pályán látni, akik összeesésig fognak futni, üközni, támadni, védekezni. megérdemlitek fiúk, ezt a napot, mi is megérdemeljük. legyen este Berlin fekete és fehér. FORZA!!!!

 • Tonhalacska

  Ámen.

 • Enslaver

  Bár nyilvánvalóan mi vagyunk az esélyesebbek (nem is értem az ostoba fogadóirodákat, hogy miért a barcát teszik meg esélyesebbnek), azért nem szabad lenézni az ellenfelet mégiscsak egy döntő vagy mi. Szerintem egy laza ötössel hazaküldjük a gránátvörös különítményt. (Már látom előre, hogy Messike zokogni fog a végén.) A lényeg, hogy mindenki tegye hozzá a maga részét, és pörögjünk ezerrel, aztán a vitrinben készíthetjük a helyet a 3. BL serlegnek. Forza Juventus per sempre!

 • daneeka33

  Meglátjuk, mennyit ér ez Európában!

 • Juventino

  Nem nagyon tudok mit mondani már. Három vesztes döntő után ez egyszerűen járna. Járna Buffonnak, Pirlónak, Teveznek, Chiellónak, Del Pierónak, Vidal és Pogba sem nyert még soha, ahogy Marci sem. Csoda lenne, nem kajálhatunk be 10 euróból, ésatöbbi, de akkor is.

  Én általában a Barcát néztem szívesebben a Reallal szemben az utóbbi években, és bár fantasztikus játékosok alkotják a Blaugranát most is, rohadjanak meg, ha megnyerik! 2-3 évente döntőznek úgyis, mi meg 12 évet vártunk erre az estére! Serie B-vel, Ranierikkel és Zaccheronikkal súlyosbított hosszú évek után.

  Allegri nagyobb troll lenne, mint Jupp, ha ezt ma behúzzuk, hát még ha felállunk 3-5-2-ben Ogbonnával. Viszont ha ki meri hagyni Pirlót, leborulok edzői nagysága előtt. Verőemberek kellenének ide, méghozzá sokan. Még mindig nem látom, hogyan győzhetnénk, de a grinta legyen veletek! Forza Juve!