Öt pont, jónapot!

Az, hogy pár napon belül másodszor is komposzttá szecskáztuk a holtbéna Hellast, nem okozna önmagában felhőtlen örömet, hiszen azt már a kupameccs után is sejtettünk, hogy hiába variál az Izés múltú veronai szaki, gyökeres változást nem tud hozni a meccsbe. Viszont mivel a hisztis római csürhe ikszelt Palermóban (az megvan, hogy mi vagyunk az egyetlen hazai csapat, amely győzni tudott a fordulóban?), öt ponttal megyünk, azaz csodaszép az élet.

Egy újabb dupletta

Egy újabb dupletta

Azért persze túlörülni sem kell ezt a meccset, mert a Juventusnak soha nem lehet mérőmókus egy ennyire szar csapat. Az örvendetes, hogy (ez Tyli vesszőparipája a fegyveres konfliktusokban bevetett Agent Orange mellett) nem álltunk le se a kupameccsen, se a bajnokin – na, jó, ez nem teljesen igaz, a második félidő közepébe belealudtam volna, ha Dina gésagolyóinak kolompolása nem zavar bele folyamatosan – , és annyit vágtunk, amennyi kijött belőlünk.

Random gondolatok következnek, ahogy S4thcytől megszokhattátok.

 • Nem ügyetlen gyerek ez a Pirlo, de nagyon örülnénk, ha a közreműködése az ilyen meccsekre korlátozódna. Remekül (és rengeteget) passzolt tegnap, de megint volt két hajmeresztő labdaeladása, amit egy ennél a szedett-vedett csürhénél egy hajszállal jobb csapat simán kihasznál. Vegyük észre: ezen a poszton már Marchi az első számú játékosunk.
 • Nagyon-nagyon becsüljük meg, hogy olyan játékosunk van, mint Paul Pogba. Nem csak azért, mert ki tudja, mikor lesz legközelebb, hanem azért is, mert nagyon régen nem volt olyan játékosunk, aki után a fél világ nyála csorog. És nem is véletlenül: ez a csávó néhány éven belül a aranylabdás lesz, és még ha ez nem is jelent semmit 2010 óta, azt azért leszögezhetjük, hogy abszolút világklasszis játékosunk van a személyében. Tegnap mindent hozott: öt szerelés (legtöbb), két lövés (mindkettő pontos), egy gól, két kulcspassz (az egyik gólpassz), négy sikeres csel (legtöbb), 73 passz (93 %-os hatékonysággal), és a szokásos idióta gólöröm. Dina azt írta a meccs alatt, hogy „még ma este elviszi a Real.”
 • Angliában van a foci punditoknak egy kedvenc kifejezése, ez a work rate. Azt jelenti, hogy egy játékos munkában mennyit fektet a csapat játékába. Nos, Alvaro Morata work rate-je egészen kiváló, sokat dolgozik, és vannak ügyes megmozdulásai, de sajnos ő csatár, sőt center, úgyhogy tőle gólokat várnánk. Azok meg nem gyünnek. Oké, hogy sok pénzt fektettünk bele, és szeretnénk formába hozni, de mind Vladimirben, mind Joe Vincóban többet látunk, mint a 20 millás madridi ifjoncban. Márpedig Nándi formáját elnézve a centerkérdés újra aktuális.
 • Chiello gólpassza akkor királyság volt, hogy pár perccel utána harmincról megkínálta egy életerős lövéssel… a szögletzászlót. Pedig én annyira, de annyira régóta várom, hogy egyszer egy fontos meccsen picsán rúgjon egy labdát 25-ről, és felboruljon a kapu. Nyugi, lesz még ilyen.
 • Majd hamarosan elintegetjük Joe Vincót (azért találtuk ki ezt a roppant szellemes nevet, mert Ámerikába megy, azon belül is a városi rivális Torontóhoz.
Világsztárjaink (igen, Ingyán is)

Világsztárjaink (igen, Ingyán is)

Most egy kicsit lazább időszak jön, Chievo, Parma (ez kupameccs), Udinese, azaz február közepéig nem számítunk semmiféle hirigre, akkor viszont jön a Dortmund elleni duell, közben a Roma elleni crunch game-mel. Ja, és megy közben a mercato is, de a kobra megmondta: senki ne számítson nagy durranásra.

Én Joveticsnek azért rohadtul tudnék örülni, de ez magánügy.

 • Rugani milyen hamar fogja kiszorítani Chiellinit és/vagy Bonuccit?

  • Ricardo

   Bonucci passzolta Pirlo után a legtöbbet tegnap is, 90%-os pontosság felett. Emellett most is, mint szinte minden meccsen rengeteg hosszú indítása volt. Lehet, hogy néha szerencsétlen, de őt nagyon nehéz lesz kiszorítani. Giorgio viszont már 30 éves, oda nem is lenne baj, ha idővel lenne új ember.

 • Jumpman23

  Vidal tegnap megint semmit nem csinált.

  • s4tch

   az első 30 millás ajánlatért el kell engedni.

  • Szilveszter94

   Ez a “megint” nem indokolt – a támadásra igaz, hogy visszaesett, de még mindig ő és/vagy Marchisio jelentik a Juventus középpályás védekezését. Csak hát ez kevésbé látványos dolog, könnyű elsiklani felette…

  • Jumpman23

   ez amolyan vicc volt. Így örülök neki, hogy az utóbbi meccseken kezdem viszontlátni a régi Vidalt. Már féltem, hogy valójában Padoin nem más, mint Vidal elmaszkírozva.

  • Kelosz

   Dehogynem, itta a mézestejját otthon a mandulagyuszira. Amúgy Buffon sem csinált semmit.;)

 • Fallingskys

  Ha ez marad az elsőszámú felállás, akkor kellenne egy jóféle irányító középpályás, aki játszat a bl-ben is. Olyanból meg nem sok van, ezzel a mostani átigazolási politikával meg biztos, hogy nem olyan játékost fognak hozni (ha hoznak valakit egyáltalán), aki megfelelő lenne a juvénak.

  • s4tch

   firmino mészárolna a csatárok mögött.

  • Fallingskys

   Ő pl. jó döntés lenne, de nem hiszem, hogy van rá pénze a csapatnak, én nekem először De Bruyne jutott eszembe, de szerintem rá ugyanúgy nincs pénz.

 • bombahoppa

  A statisztika szép tudomány, íme egy link, lássatok csodát:

  Pirlo a 6. legjobb játékos idén a Premiershipben, és a legjobb spanyol…

  http://www.whoscored.com/Regions/108/Tournaments/5/Seasons/5441/Stages/11369/PlayerStatistics/Italy-Serie-A-2014-2015

  Az első négyben 3 francia. Mi lesz így a holland focival?

  • Szilveszter94

   Abban, amit csinál, a pályafutása végéig ott lesz a legjobbak között. A kulcspasszok terén 7., az átlagpasszok terén 3., 88%-os hatékonysággal.

   A gond azzal van, amit nem csinál… a védekezésben produkált haszna nem olyan, ami megütné a Juventusban középpályás védekezés címén elvárt legminimálisabb szintet is. Mivel Pogba óriási területet igényel, ezért az nem járható út, hogy ő kerüljön a két csatár mögé, míg Vidal és Marcsi elosztja a szűrőfeladatot Pirlo mellett – így vagy az van, hogy Vidalt terheli az egész középpályás védekezés (amiről már régóta tudjuk, hogy kevés), vagy Pogbára tesz nagyobb súlyt e téren Allegri, ami viszont megint a támadásbeli szerepének árt meg. (Persze, ki is lehet őt tenni… de azt talán mondani sem kell, ez mennyire abszurd ötlet.) Így marad a Marchisio-Pirlo váltás.

   Hosszú távon két sansza van az edzőnek, ha a középpályás védekezést nézzük: vagy Pogba szabadságát korlátozza, ami kihatással lehet a támadójátékra, vagy Pirlot áldozza be – amiről viszont tudjuk jól, hogy nem számottevő kihatása van a támadójátékra. Itt józan ésszel nézve nincs kérdés.

 • Szilveszter94

  A random gondolatokhoz:- Pirloval kapcsolatban maradéktalanul egyetértek.
  – Pogba… ez talán egy fokkal nehezebb kérdés. Ő most olyan, mint anno Zidane volt: személyében egy korszakos zsenit tisztelhettünk, de a távozásáért kapott pénzből meg jött Nedvěd és Buffon, akik még nála is nagyobb ikonná váltak. Pogbát meg kell becsülni, de azért van az az összeg, amikor már megéri őt eladni.
  – Moratának, ha én lennék az edző – ami nyilvánvalóan nem vagyok – én inkább amolyan Bokšić-szerepkört szánnék: dolgozzon keményen, kösse le a védőket és nyisson területet a többieknek. Ebben ő szerintem lehetne olyan jó, mint a fent említett horvát úriember.
  – Giót sajnálom, de ő nem ez a szint: cserecsatárnak jó, egy középcsapat húzóemberének szintén, de egy Juventusba kezdőnek nem az. Kár… sok sikert neki!

  • valumeister

   Én csak attól tartok Pogba eladásával kapcsolatban, hogy Zidane korszakában jóval egyszerűbb volt a Juventushoz csalogatni TOP játékosokat, de most? Nem tudunk versenyezni az angol/psg/spanyol/német fizetésekkel, és így baromi nehéz nem 10 hulladék játékosra elkölteni azt a ~80 milla körüli összeget. Szerintem ebből legalább akkora melléfogás lehet (lásd: Tottenham Bale eladása), mint amekkora nyereség (lásd: az általad említett példa).

  • Szilveszter94

   A mellélövés lehetősége mindig benne van a pakliban; még egy Sir Alex Ferguson se áltatta magát soha azzal, hogy mindig beletrafálna.
   Ilyen helyzetben sok összetevős egy jó vételt összehozni. Először is: kapásból ki vannak lőve a túl nagy béres játékosok – a Juve kábé 5-6 milliós fizetést tud adni. Másodszor pedig: olyan játékos kell, aki klasszis, de nem “túl” klasszis, akiért nem állnak sorban a topklubok, és akinek olyat tud ajánlani a Juve, ami kellhet neki. Például azért, mert alapból ott vannak… ebből a szempontból a realos Isco-Jesé páros telitalálat: Isco 35 millát ér, évi 4 millió a fizetése, és jóformán teljesen hiányzik az átigazolási hírekből (az Arsenal 80 milliós ajánlatának komolysága egy Chaplin-filméhez hasonló…), míg Jesé 13 milliót ér, évi 2,5 milliós fizetéssel. ÉS az állandó játéklehetőség lehetősége mindkettőnek, amivel Madridban igencsak szűkén vannak.
   Vagy ott van Raheem Sterling, akinek mostanában a fizetésemelése körül voltak gondok (heti 30 ezret keres, miközben a vállán viszi a Liverpoolt…), ráadásul a Liverpoolnak igen haloványak a jövő évi BL-esélyei. A piaci ára 17 és fél millió.

   Szóval, éppenséggel el lehet költeni jól azt a pénzt, ami Pogbából bejön. Hasonló kulcsembert akar a Juve? Ott van Isco, repüljön rá – évi 5-6 milla és 50, max. 55 millió euró egy tuti igazolásért. Vagy kreatív és borzasztó tehetséges szélsőket akar? Ott van Sterling és Jesé, mindkettő tuti befektetés hosszú távra, a kettő együtt szintén nem több, mint amit Iscora kellene költeni. Vagy más kell? Vannak még nevek, csak ki kell őket szúrni.

  • valumeister

   Nagyon szeretném, ha megtalálnánk azt a vékony réteget, amelyről te beszélsz. Long story short: ha eladjuk Pogbát, úgy legyen és igazoljuk le az általad említett neveket. Annyira bosszús akkor talán nem lennék 🙂

 • Juventino

  Közben Torino városa visszautasította a kérelmet, hogy Del Piero díszpolgár lehessen… #anyátokpicsáját!

  Joveticnek én is örülnék, annak meg pláne, hogy ha Vidal és Pogba végre egyszerre van formában, akkor ne esne ki eü. problémák miatt egyik vagy másik. Az eladásuk kérdésében továbbra is tartom, hogy Pogba menjen inkább, érte kapunk annyit, amennyiből lehet venni két jó játékost. Vidalért nem kapnánk annyi pénzt, amennyiért az ő skillsetjét pótolni tudnánk, mert vagy egy jó védekező- vagy egy jó támadóközéppályást vehetnénk belőle, de 2-in-1 spílert biztos nem. Mindkettőt elveszíteni meg végzetes lehet szerintem, bár ki gondolta volna, hogy a ’96-os nagy kiárusítás után Lippi még kétszer összekapja a csapatot. De Allegri meg nagyon, de nagyon messze van Lippitől

 • Enslaver

  Télen nem szabadna senkit sem eladni, mert úgy sem tudnánk minőségileg pótolni, főleg Pogbát nem. Vidal eladását még valahogy kihevernénk, de nem sokat adnának most érte, és benne még rengeteg plusz van, ami a csapat számára hasznos lehet. A nyáron talán logikus lett volna engedni 60 misi fejében az MU-nak, de kellenek a sztárok a csapatba, még ha ebben a szezonban a sérülései miatt eddig nem is nagyon villogott, fontos a csapat számára Artúr is, csak úgy,mint a többiek. Szívem szerint a törpét sem küldeném el, mert a könnyebb meccseken előjön az ő zsenije is, csereként sem rossz szerintem. Nyáron szinte biztos, hogy az egyik pénzben fürdő gigaegyesület lecsap Pogbára, addig azonban még növekedhet az ára a gallnak, és nyáron úgy is könnyebb helyettest találni. Csendben jegyzem meg, hogy a Cavani, Verratti + még néhány szekér pénz Pogbáért cserébe nem lenne azért rossz. Azonban most minden sztárunkra szükség lesz a BL-ben, azért nem lesz könnyű ellenfél a Borussia, és a bajnokság sem futott még le. Nem kell senkit sem igazolni, létszámban megvagyunk, csak azért nem kell a pénzt szórni, hogy aktivizáljuk magunkat a piacon. A nagy nevek úgyis nyáron mozgolódnak. Van egy tehetséges Comanunk, aki csak a bevetésre és a bizonyításra vár, van egy végre összefoltozott Pepénk, ő is egy plusz opció, Barza is nemsokára visszatér, úgyhogy nem kell aggódni. A csapat is jó formában van. Allegrinek már csak Vialt meg a két spanyol támadót kell formába hozni, és akkor idén tarolunk minden téren…

 • rakkenroll

  Morata egyre jobban megéri a pénzét (igen, tudom, nem volt olcsó), nekem még az tetszett nagyon tőle -az elhangzottakon kívül-, amikor egy elvesztett labda után a tizenhatosunkig sprintelt, majd szerelt, ill. amikor labdát szerzett, majd egy remek sprint után (immár a meccs vége felé!) az apaccsal akart gólt rúgatni, akarom mondani fejeltetni. Van benne spiritusz. Ja, és Pepe sarkazása is nagyon felemelő volt!!… vagy hogy egyáltalán játszott…

 • Levente Tóth

  Uraim, Isten áldja Guinea szigetét, ahonnan ez a fekete félisten cseppent elő. Nincs az a pénz amiért őt el lehet/lenne szabad engedni. Ebben a témában nem tudok egyetérteni. Az útóbbi években komoly változások eszközölődtek, és lehetett érezni, hogy itt valami komoly projekt van készülőben, és ennek egyik legfontosabb láncszeme Pogba. Nincs az a pénz a-a.

  • Juventino

   Alapvetően egyetértenék veled, de ha az Enslaver kolléga által említettek szerint a PSG becsöngetne egy Verratti+Cavani+30 milla ajánlattal, gondolkodás nélkül aláírnám. Verrattinál jobb helyettest Pirlónak el sem tudnék képzelni, a Vidal, Verratti, Marci sor még mindig faszipántos lenne, Cavani személyében olyan középcsatárunk lenne, amilyen Morata és Lóri együttvéve sem lesz soha, a 30 millióból meg lehetne egy Pereyránál jobb trequartistát venni – bár az argentin is elkezdett végre játszani, remélhetőleg állandósítani tudja ezt a formát, és mondjuk a Milan ellen is tud majd gamechanger produkciót hozni.

   Persze, jó lenne, ha Pogba nyugdíjig itt tolná, de Cavanit és Verrattit pénzért soha nem fogjuk tudni elhozni, a PSG viszont beáldozná őket, hogy kifogja a nagy halat. Bár kétlem, hogy Pogesz pont a PSG-be szeretne menni, ha mehetne a Realba is. Ezen a kettőn kívül meg talán csak a ManU tudná kifizetni az árát, de oda jutottunk, hogy ebben a névsorban csak a harmadikak, és náluk még a BL sem garantált jövőre.

   Viszont ami meg a vezetőséget illeti, ha kapunk Polpóért egy százast, tuti elverik 4-5 15-20 millás játékosra és klasszist nem hozunk megint. Csak reménykedhetünk, hogy az 5-ből 2-3 Vidal, Pogba, Tevez-szintű húzóember lesz.

 • FAKETTY

  Juve: 75 millióért mehet Pogba, öt klub maradt versenyben? No comment!

  • rakkenroll

   Ennyiről indul majd a licit…

  • FAKETTY

   Úgy legyen,bár a Nemzeti Sport szerint 5 klub tudja ezt megadni és a Polip választ közölük.

  • FAKETTY

   A Chelsea 40 millió fontot és Ramires, vagy Mikel játékjogát adná cserébe.

  • Kelosz

   Az pont lófasz

  • s4tch

   az nso minden szart összeír, pogba januárban nem megy sehová.

  • Juventino

   A transfermarkt.de adatai alapján Zidane-t 73,5 euróért vette meg a Real. 2001-ben. 14 évvel később, az eszement, elszaladt árak világában 75 milláért elkótyavetyélnénk egy potenciális korszakos zsenit?

   Oké, Zidane olyan poszton játszott, ahol jobban lehetett “csillogni”, nagyobb “divatja” van az irányítóknak, karmestereknek, de Zizou, akármekkora zseni is volt, százszor inkább volt hangulatember, mint Polpo, aki ráadásul sokkal univerzálisabb játékos. Ha 75-nél kevesebbért elengedjük, akkor még annál is nagyobb idióták ülnek a bársonyszékekben, mint eddig hittem…

  • Ricardo

   Tényleg van olyan hülye a mai világban, aki úgy kezdi az alkudozást, hogy no akkor barátaim: 75-be kerül, többet nem akarok érte kapni?! 😀

   Szerintem ez egy kacsa, amíg Paul jól érzi magát nálunk addig ennél nagyobb összeget kell majd kicsengetni érte. Nehogy már kevesebbet érjen mint James. Mivel ő tökéletes franchise playernek nem lepődnék meg ha végül a PSG-ben kötne ki egyébként, a franciák (meg az arabok) amúgy is elég komolyan gondolják a BL projektjüket és Ibra után kellene is fog nekik egy ilyen klasszis. Minket meg onnan hoznak hírbe a legtöbb játékossal általában: Cavani meg Verratti állandó pletyka ugye, de volt már szó Lavezziről is, én Sirigu-t is el tudnám képzelni Buffon után, és az FFP miatt a játékos + pénz kombó könnyebben működhet mint a csak pénz.

   Én a magam részéről a Verratti + Cavani kettősre meg mondjuk + 10 millió euróra (ami kellene is a fizetésükre) el is cserélném Palit, imádjam bármennyire.

  • bombahoppa

   Siriguért jár a lájk, nagyon csíptem a Palermóban, szívesen látnám a kedvenc csapatomban.

   Kedves szabadkőműves olajmezőspekuláns és forex-szélhámos homo blogerectus szerkesztőség!

   Itt az ideje egy Pogba bejegyzésnek és a listabejegyzések megosztásának, hiszen a manus menedzserével a részesedésetek nyilván már rég le van zsírozva, és amíg Titeket főképp a financiális következmények érdekelnek, addig mi, olvasók, a vulgáremocionális részletekre is kiváncsiak vagyunk.

 • Juventino

  Conte először látogat Vinovóba a távozása óta. Kíváncsi leszek, milyen benyomásokat szerez majd. Összességében megérdemelné, hogy szeretettel fogadják a szurkolók, mert nagyon mélyről hozta fel a csapatot, de ha valamelyik védőnk kilőné egy lasztival, mint Manciót az Inter meccsen, azt is meg tudnám érteni. 🙂

 • Pingback: Félidő | Bianka néni()