Ez tényleg Afrika

Mindig szerettem azokat az ismeretterjesztő filmeket, amelyek forgatásához a bátor, elhivatott stáb elhagyja a modern, békés, pihepuha civilizációt, és akár háborús övezetbe, akár a természeti népek állati ösztönök által hajtott világába látogat. Nápoly, ez az egyes részleteiben, fekvésében, természeti adottságaiban gyönyörű, egyébként csatornabűz gyomorforgató szagát, vegytiszta arroganciát és ostobaságot árasztó város egyszerre kínál zsigeri agressziót és az egymás testét szarral bekenő, szeméttel táplálkozó ember-alfaj megfigyelési lehetőségét. Nem is kell sok ahhoz, hogy mindez előjöjjön a magukat egyébként normálisnak tartó városlakókból, bőven elég, ha a Juventus busza átlép a Fekete Kontinensre.

afrika01

Az afrikai vadember kedves, vendégszerető népség. Egyrészt tüzet gyújtanak a vendégek tiszteletére, nehogy azok megfázzanak, valamint füstbombákkal mutatják az utat, nehogy eltévedjenek a kedves vendégek:

afrika04

Másrészt asztalukhoz invitálják a megfáradt vándorokat. Az égbe tartott “Juve merda” szöveg, ami tulajdonképp azt jelenti, “Juve, egyél te is szart”, egy nyájas meghívás a helyi hagyományos étel közös elköltésére:

afrika02

Ezen kívül énekeltek is egy naiv népköltészeti gyöngyszemet:

A szöveg a primitív nép túláradó szeretetének kifejezése, amely a vendégek halottainak tiszteletéből fakad, és szabad fordításban valahogy így hangzik:

“Emlékezz a Heysel stadionra | a Liverpool lobogóira | 10 ezren indultak útnak | de 39-en sosem tértek vissza | Ez volt a nagy mészárlás napja | szent nap, nekünk, ultráknak | Vér áztatja | a szarházi bianconerók zászlait | Meghaltak hirtelen | lezuhantak a tribünről | Pogány felirat áll | 39 brüsszeli koporsón | Emlékezz a Heysel stadionra | a Liverpool lobogóira | és a mágikus falra | pusztuljatok, átkozott púposok!”

Fogadjunk, Pirlo átaludta ezt a csodás sanzont, miközben a nótázást az ősi kultúra kőzápor-rituáléjával kísérték a házigazdák:

afrika03

afrika05

Mi rengeteg férfit megerőszakoltunk már életünkben, így természetesen támogatjuk a gondolatszabadságot, és megvetjük azokat, akik az ösztöneikre béklyót kötnek. Az ilyen jellegű korlátok csak frusztrációt szülnek, azt pedig nem szeretnénk, hogy a nyáron 100 millió euróból kistafírozott, mégis lófaszt sem nyerő, a bajnokságban 20 pontos hátrányban lévő kiscsapat szurkolói rosszul érezzék magukat. Azt sem szeretnénk, hogy miután a fél Serie A-t végigbüntették a nápolyiakat becsmérlő rigmusok miatt, a területi diszkriminációval sújtott szerencsétlen, elnyomott vadak ne ereszthessék ki a fáradt gőzt. Semmi meglepő nem történt tegnap – mire is számíthatnánk azoktól a zsigerből cselekvő, gondolkodni képtelen, civilizálatlan népektől, akiknek az őszi meccsen annyira hiányzott a szar az életükből, hogy eldugították a Juventus Stadium retyóit. Afrika, mi így szeretünk.

Várható kezdőcsapat: Buffon – Caceres, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah – Osvaldo, Llorente. Pad: Storari, Rubinho, Romagna (egyetlen védőcsere, 16 éves a srác), Isla, Marchisio, Padoin, Giovinco, Vucsinics. Quagliarella izomproblémák miatt otthon maradt. A Nápolyban mindössze egy idegenlégiós, Insigne játszik majd. Nem vagyunk formában, nem számítok sziporkára, de a fogadtatás viszonzásaként szívből remélem, tisztességgel megbasszuk ezeket az előembereket.

Végezetül álljon itt a mi válaszunk a fenti nótára:

[facebook_embedded_post href=”https://www.facebook.com/bianconerihu/posts/535432586470431″]

 • consminor

  igazából eddig úgy voltam a meccsel, hogy fontos meg minden, de a Lyon elleni meccs fontosabb, úgyhogy nem baj, ha a nem a legerősebb kezdőt küldjük fel (ebből a szempontból talán örülök is Tévez eltiltásának, hogy rápihenhessen az EL-re) és esetleg kikapunk, mert belefér. de ezek után kezd visszajönni a drukk a neander-völgyiekkel szemben, csapjuk meg őket, dózeroljuk le a stadiont és sórjuk be a helyét sóval…. Forza!

 • neuropa

  Eddig sokkal inkább ők csapnak meg minket. Úgy tűnik a srácok eleget hallgatták az Omlóssüteménytől a Rollin’-t.

 • Amúgy ti tényleg basztok kapura lőni vagy csak a livescore.com statja hülyült be?

  • _daneeka31

   Vucinic lőtt egyet kapura, többre nem emlékszem.

 • _daneeka31

  Összesítésben 3-2.

 • Juventino

  A kedves hurráoptimista és rózsaszín szemüvegen át meccset néző sporttársak véleményére most nagyon kíváncsi leszek, ha ez is megütötte a szintet és a “meccsterhelés – így is jobbak vagyunk, mint tavaly – még mindig meglehet a 100 pont és az EL” szentháromságán mérlegre téve ők nem elégedetlenek, akkor kívánom, hogy nézzék végtelenítve a mérkőzés felvételét.

  Mondjuk alapjában véve tök érdektelen már ez a vereség, meg a 100 pont is csak Agnellinek fontos, de az, hogy a Conte éra egyik legnagyobb feltámadását pont itt mutattuk be, szemben azzal, amit ma a pályára tettek a srácok, elég éles kontrasztot ad. Nem az az én problémám, hogy Antonio apánk nem találta fel a spanyol(katalán) viaszt és nem rakta le az új olasz űrfutball alapjait, csak az első másfél szezon tükrében rohadtul nem tetszik, hogy lassan barcelonai szinten nincs SEMMIFÉLE B-tervünk. Se 4-3-3, se 3-5-1-1, sablon cserék, a lehető legritkább esetben látható eredménnyel. A keret alakul, erősödik, de hogy Conte taktikailag mit tesz hozzá, azt nem látom.

  Meg lehet nézni a Liverpoolt, Brendan Rodgers odament, hogy katalán mintára labdasimogatós 4-3-3-at játszasson, aztán volt ott 4-2-3-1, 3-5-2, újabban 4-1-2-1-2, taktikailag rugalmas, lassan kontrába vagy inkább németes umschaltspielbe hajló, intenzív, látványos futballt játszik a ‘Pool. Persze lehet, hogy nem lesznek bajnokok, közben Conte lassan elér a mesterhármashoz Scudettóból, de a miénkhez hasonló mélységekből hozza fel őket az északír, és látható a FOLYAMATOS fejlődés egy a Serie A-nál kompetitívebb bajnokságban. Pénzt nem nagyon költöttek többet, a keretüket sem mondanám erősebbnek, Suárezhez hasonló ösztönös zsenink nekünk mondjuk nincs, de korszerűbb focit játszanak, mint mi.

  A Juventus ezzel szemben az elején ugrott jópár lépcsőfokot, de újabban taktikailag, a játszott futball minőségében stagnál, vagy ha az idei BL-szereplésünket nézzük, még vissza is lépett. És ha hülyére verjük a teljes bajnoki mezőnyt, ez akkor sem lesz másképp. Kíváncsi vagyok, hogy valóban átállunk -e 4-3-3-ra a nyártól és teljesítményben az milyen változást hoz majd, mert mondjuk Tevez erényei nem biztos, hogy ott is ugyanígy érvényesülnek majd. A 2011-12-es szezon óriási, megismételhetetlen katarzist hozott, és talán nem reális elvárás, hogy hétről hétre olyan élményeket éljünk meg a képernyők előtt, de szerintem nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy az utóbbi hetek játéka több ízben messze volt az élvezhetőtől.

  • humorpalanta

   Azért nem kell megőrülni csak azért, mert kikaptunk. Nem volt ez olyan rossz. Nem játszottunk jól, de jól védekeztünk. Kaptunk egy lesgólt, aztán a bíró nem fújt le egy faultot, s abból megiramodtak, második gól. Nem katasztrófa. Egyébként már lassan 1 hónapja szerda-szombat játszik a csapat. Mégis mit vársz?
   Úgy jöttünk, hogy jó nekünk az x, kevés futással. Első félidőben ezt hoztuk, aztán megbontottuk a védekezést, s támadtunk. Taktikailag meg volt tervezve, azzal sem látok problémát. (De ha megfigyeltétek, Contét pont nem érdekelte, hogy elvesztjük-e ezt vagy sem. Egyszerűen nem számít. Most lehet a Napoli a király a szemétdombján, kit érdekel? Lyon fontosabb.
   Conte nem változtat? Még SOHA nem cserélt ilyen hamar. Ráadásul azt sem lehet mondani, hogy a Lichti a bal oldalon olyan gyakran megtörténne… Meg az, hogy Pogbát hozza le Marcsi kedvéért. Szóval éppen az, hogy változtatott. Játékrendszeren belül változtatott most, kész.
   De ha már Pool. Mit is nyert a Pool mostanában? De azért azt ne mondja nekem senki, hogy nem látszik a fejlődés a csapaton. Első évben csak a bajnokságban kellett helyt állnunk, tavasz végére kifingott a csapat. Aztán a BL-ben álltunk, ezek ugyebár plusz meccsek. Csak tavasz végére fingott ki a csapat. Most folyamatosan megállás nélkül játszunk, csak tavasz végére fingott ki (még nem is teljesen) a csapat. Mi ez, ha nem fejlődés? Egyre több és több meccset játszunk, ráadásul a gyerekek a nyáron sem fognak pihenni. Az a helyzet, hogy a többi csapat is nagyot ugrott mostanában, s mi hiába fejlődünk, ekkorát nem lehet ugrani, mert sokkal jobban el voltak maradva, mint ami felfelé van.
   Valóban nem volt élvezhető, de inkább nyerjünk szar játékkal, mint haljunk meg a gyönyörű játéktól…

  • Juventino

   Szó sincs megőrülésről. Mint mondtam, érdektelen vereség. Számomra az sem okozna katarzist, ha az Interesek orra alá dörgölhetném a 100 pontot, szép lenne, ha meglenne, még szebb lenne az EL.

   Nem ezzel a vereséggel van baj, hanem hogy nem tudunk dönteni, mi mennyire fontos. Ha valóban a 100 pont a fontos, akkor tegnap mire fel döntöttünk úgy, hogy jó nekünk az iksz, kevés futással? Akkor minimum 1 gólos előnyig várnunk kellet volna a pályán pihenéssel.

   Ja, hogy Conténak mindegy volt, mert a Lyon a fontosabb? Akkor miért volt fent a legjobb középpálya, miért nem kezdett Vucsinics Oszival?

   A változtatáson nem a cseréket értem, hanem látható taktikai módosításokat, vö. 3-3 Nápolyban, Conte csere nélkül szerkezetet módosít 0-2-nél és majdnem megnyerjük a meccset. És ugye Antonio is 4-2-4-gyel érkezett, a játékosanyag ismeretében váltott 4-3-3-ra, aztán 3-5-2-re, de ebben a rendszerben nincs több és néha már kevés is, ami benne van. Lichtit meg tényleg nem sokat látni a balon, de az is látszott, hogy miért. Ha Egri véleményét nézzük, hogy megfogta Callejont, az egynek jó, de támadásban ki is esett egy ember, mert se beadni, se befele törni nem tudott eredménnyel.

   Előre mondtam, hogy nem az a lényeg, mit is nyert a Pool, pláne, hogy legalább 3 erős riválisa van, nekünk meg idén jóformán egy se, ha azt nézzük, hogy a PL-ben hármas csata van az élen, amiből az Arsenal csak most esett ki, mi meg utcahosszal vezetünk. De szerda-szombat ritmusban meccsel az Atlético is és a Real és a Barca előtt van, a BL-negyeddöntőjében, szóval nem lehetetlen megcsinálni.

   De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a tervszerűséget sem látom mostanában a játékunkban. Az első évben egy ideig letámadást játszottunk, kontrákkal, aztán a középpályás hármas kikristályosodása után rájöttünk, hogy megy nekünk a labdabirtoklás is, most meg olyan esetleges a játék képe. A Roma ellen sem volt az tudatos visszaállás, de lőttünk egy gólt és megéreztük a vérszagot. Tegnap pl 60-40% volt a labdabirtoklás a Napolinak, de nem mondanám, hogy életveszélyes kontrákat vezettünk, és amikor a végén nálunk volt a labda, helyzeteink abból sem voltak, ellenben meglógott egyszer a Nápoly és Mertens bevágta. De a Fiorentina ellen is kellett a kiállítás az EL-ben, és egyébként is, legfeljebb félidőket játszottunk jól 2014-ben.

   Félreértés ne essék, akkor is Juvés voltam, amikor a B-ben voltunk és 7-ik helyeken vegetáltunk az A-ban. De ahogy írod is, több csapat is nagyot ugrott mostanában, és több csapat is olyan focit játszik, amit szívesebben nézek, mint a miénket, mert ez végtére is kvázi szórakoztatás. Úgy is mondhatnám, hogy szurkolni Juve meccsek elé ülök le, élményért meg más csapatok kedvéért. De mivel végső soron azt szeretném, hogy a saját csapatom legyen a krémek krémje, nem tetszik, hogy ez így van, de az meg nem szórakoztató, hogy félidők telnek el 1-1 kapura lövéssel, miközben még a BL-ben is élen voltuk meccsenként 20 körüli mutatóval. Ami azért nem kis visszaesés.

  • Jumpman23

   Én is úgy látom, hogy nagyon kevés szórakoztató meccset játszunk mostanság. A két évvel ezelőtti szezonban a veretlenség mellett a legszívmelengetőbb a “mindenkit megb@szunk” hozzáállás volt. És mi lett a vége? Hát az! Most inkább úgy megyünk ki a meccsre, hogy “jólvan kiscsírák, a miénk nagyobb, ezért kár volt levetkőznötök, ballaghattok is vissza az öltözőbe.” És hiába tényleg a miénk a legnagyobb és ez rekord centiben, izé, rekord pontszámban is megmutatkozik, ha az utóbbi időben csak ott lóg. Csapunk vele egy-kettőt, de nem használjuk ki. Olyan, mintha folyamatosan egy jobb nőre (értsd skalpra) tartalékolnánk a patront. Valami kurva jól működik, elvégre tönkrenyertük a bajnokságot, az EL-ról természetesen beszélünk úgy, hogy reális elvárás a végső győzelem, szóval annyira csak nem hülye Conte sem, De valami hiányérzet akkor is van. Ez csak a játék képe lenne? Na erre a pszichológusom sem tudott semmi okosat mondni. Mert ugyanezzel a játékkal kivéreztettük az arcoskodó Romat, megkúrtuk az éledező Milant és hazaküldtük a Fiorentinát. Huszonkét meccs után egy igazából tétnélküli meccsen kikaptunk. Ki nem sz@rja le, mondhatnánk, ha nem lennénk elvakult Juve-szurkolók. De hát azok vagyunk.

  • rakkenroll

   Optimistán állok a dolgokhoz, viszont tény, szenvedés nézni a meccseinket mostanában: Vidal és Pogba fáradt, fásult, ezért Pirlót nem tudják úgy támogatni, ahogy kellene, így egy olyan gyors csapat ellen mint a Napoli, eléggé kihangsúlyozódik az öregharcos lassúsága, körülményeskedése (örültem is amikor s4tch azt írta a fórumon, hogy most Marcsi kezd), szélen nagyon visszahúzódunk -gondolom mert a legstabilabb védőnk, Barza, sérült, Bonu pedig, főleg ha nincs ott Chiellini mellette, kissé lámpalázas, enyhén bizonytalan-, és ráadásul most elöl is szerencsétlenkedtünk rendesen. Szerencsére Buffi, az Buffi!… legalább ő hozza a tőle elvárt szintet. Kellett már piszkosul ez a pofon.

 • Enslaver

  A hetek óta tartó gyenge forma összegyűlt egy nagy szarkupaccá, és most ezt kaptuk a nyakunkba ömlesztve. Kértük a lángost, a Nápoly csak asszisztált ehhez, nem fukarkodtak annak kiosztásával. Emlékezhetünk, h a szezon első felében is volt egy ehhez hasonló megingás féleség (behúztuk a meccseket, de egyre nagyobb mázlival), aztán jött a Fior, adott egy egetrengető sallert, mi pedig elkeztünk újra úgy játszani, ahogy addig kellett volna. Most dettó ugyan az a helyzet, remélem a folytatás is hasonló lesz, mert a játékunk az utóbbi időben egy haláltusáját vívó öreganyóra jobban emlékeztet, mint arra az Öreg hölgyre, melynek végeláthatatlan ereje és eleganciája van a harctéren. Éreztem (bár titkon reméletem, h még sem), h az a sok baljóslatú jel ma beigazolódik (ribancos szarul játszunk manapság, és ugye ott van az EL is, ami hiába másodlagos, mégis befigyel, illetve a nápolyiaknak volt egy “kis” törleszteni valója a múltkori fiaskó után), és mára ez egy arculcsapássá érlelődött. Egyre vékonyabb pengeélen táncoltunk mostanában, ma pedig már olyan vékony lett ez az él, h nem csoda, ha vágott, mint a felhevített bozótvágó. A 100 pont megszerzésének lehetősége most kicsit messzebb illant, de lehet, h ez kellett ahhoz, h rend legyen a fejekben az elkövetkező mérkőzéseken. Conte már mindent kitalált (Lichti elég furcsán festett a baloldalon, de valahogy ott is megoldotta), de kevés volt, és lehet, h jobb is, h így történt, ha az következik ezután, mint a viola vereség után. A meccs végén még az “until we score á la Ferguson” (6 perc hosszabbítás) sem segített… A gödörből pedig mindig hamar kimásztunk eddig Contéval, remélhetőleg most sem lesz másképp. A Lyon pedig ma már csak a nevével riogat, már régen nem az a csapat, amely néhány éve zsinórban 7-szer ülhetett fel a francia futball trónjára, ezért tőlük sem kell megijedni csütörtökön. Vélhetőleg a franciák fogják majd ennek a fájó, kijózanító zakónak a levét meginni…

 • HungarianMotorMouse

  Nincs para, fogunk még szarabbul is játszani pl. a Genoa ellen, de a százpont meglesz és majd dől a lé a fiúknak. A Napoli ilyen csapat, egy-egy meccsen űrfutballt játszik aztán leikszel a Bolognával (és a Chievoval, Sassuoloval, Genoaval, Livornoval…). A Juve stabilan hozta eddig a mázligyőzelmeket kocogós focival, majd most jön a csúcsforma és belendülünk. Tevez nagyon kellett volna, mert Nándi és Oszi elég impotensen kergették egymást a Nápolyi kapuja előtt.

  Nincs semmilyen világösszedőlés, éljen a hurráoptimizmus és Forza Juve!

 • Merlin91

  Az afrikai csapat nagyon is európai focival verte simán a mélységesen felsőbbrendű torinói európaiakat. És így volt ez jól, egy ilyen poszt után, ez a legkevesebb, amit mondhatok.

  • s4tch

   köszönjük, hogy így visszafogtad a belőled örökké kitörni készülő, mindig tettre kész trollt. semmi gond azzal, ha csak havonta jársz erre, de igazából ennyit sem kellett volna mondanod.

  • Merlin91

   Az a baj, hogy nem is érted, mi a bajom. De mindegy. Azért ha bunkóságot látok, nem fogom vissza magam ezután sem, elviselem, ha neked nem tetszik, nyugi. A poszt pedig a blogra azért inkább jellemző színvonalhoz képest maga volt a trollkodás, úgyhogy nem kell szégyenkeznem. )))

  • s4tch

   a heyselezés (kegyeletsértés), a szardobálás (egész konkrét, nem csak verbális), vagy a buszok, budik lebontása (garázdaság) persze nem bassza azt a végtelenül következetes és polkorrekt csőröd.

   legalább megpróbálnál következetesnek és elfogulatlannak látszani.

  • Theprof

   1. De igen, értjük, mi a bajod: 3 éve kell nézned, hogy a gyűlölt Juventus agyonveri a mezőnyt. Nyugi, egy darabig még nézheted.
   2. Hál’Isten, hogy nem Te közvetítetted!
   3.Azért a Lazio-Parma alatt sikerült Chiellini cataniai kiallitasat szineszkedesnek feltuntetni(bocs mindenki, telorol vsgyok es unom az ekezeteket); mit szamit,h Bergessio (akit szinten rosszul ejtesz, G-nek semmilyen nyelven nem ejtik az ismertebb ujlatin nyelvek kozul, sebaj, megszoktuk…) 4x konyokolt le Juve-jatekost?!
   4. Halottakat jo poen gyalazni szerinted? Ha igen, akkor pont olyan afrikai vagy, mint a napolyi sopredek!
   5. Ki nem szarta le ezt a meccset a Juve reszerol? Egyik csapat szezonjan sem valtoztat, a Juventusnak eleg hozni a hazai meccseket es bajnok; a napoli majd’ megfagy, -17, brrrrr…
   6. Jeeeee, most senki nem emliti meg, hogy lesrol szuletett a Madridbol furkos bottal elzavart C. Ronaldo-utanzat (extra-gyenge kiadas) golja!
   7. Ha elfogulatlan vagy, akkor mas forumokon meg jobban frocsogsz, ezek szerint?! Hiszen: lasd az 1. pontot.

  • Kelosz

   Régen is igy volt ez. A “felsőbbrendűek” szortak egy kis morzsát a többinek, hogy ne gyújtogassanak.

 • klubhűség

  Ez valami túlkompenzálás amiatt, hogy a Juventus egy sok szempontból messze lévő csapat, amivel a pitiáner gyűlölködő azonosulás jelent egy lehetséges/az egyetlen kapcsot, vagy mi? De most komolyan ez az óvodás szardobálás egy magyar blogfelületen olyan szinten szánalmas, hogy az nem igaz…
  Egy pillanatra talán álljunk meg, és próbáljuk meg kívülről szemlélni a helyzetet. Ja egyébként én a Juventus miatt járok erre a blogra.